Reklama

Reklama

Dobré ráno, Brno! - Série 1

(série)
Česko, 2023, 3 h 44 min (Minutáž: 26–30 min)

Kamera:

Petr Koblovský

Hudba:

Ivan Acher

Hrají:

Jan Kolařík, Zuzana Zlatohlávková, Ondřej Kokorský, Simona Lewandowska, Tereza Volánková, Ivana Hloužková, Roman Slovák, Mark Kristián Hochman, Jiří Pavlica, Slávek Bílský, Nikola Mucha (více)
(další profese)

Epizody(8)

Recenze (15)

MatyRock 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velmi příjemný komediální seriál z poměrně neotřelého prostředí. Prušinovský opět sází na výstřední a těžko uchopitelné postavy, které i castingově perfektně trefil. Téma televizního vysílání se dalo vytěžit více, dalo by se ubrat z laciného fekálního humoru a možná by neuškodil ucelenější příběh. Přesto jsem se necelou půl hodinu u každé epizody příjemně bavil. ()

kubilov 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Nejsme čtyřiadvacítka. My se budeme tvářit, že se nic nestalo." Moc fajn sitcom z netradičního prostředí, u kterého se lehce obávám, že nejvíc si ho užijí lidé z médií. Pro všechny ostatní je tu plejáda sebeironických cameo rolí typu Roberta Sedláčka, Haliny Pawlowské, Břeti Rychlíka, Patrika Hartla nebo Jů a Heleho. Podobně jako u Mostu je paradoxně první díl nejhorší, pak se Prušinovský rozjede a naopak graduje do toho nejlepšího s tím, jak je tam méně a méně fekálního humoru. Highlighty jsou určitě talentovaná Simona Lewandowská, Mucha, Milan Fridrich, Cardi B a především hlavní hvězda Jan Kolařík. ()

Reklama

jfaba odpad!

všechny recenze uživatele

Jak píše William_. První polovina pro mě byla naprostý paskvil... Já dodávám. Byla to pro mě i druhá polovina. Někdo tu napsal že je dobře, že má Prušinovský o Kolečko míň. Já si myslím, že si můžou podat ruce a skočit do žumpy. Protože nic jiného tento seriál není. A můžou to vychvalovat na skutečném Dobrém ránu v ČT2 jak chtějí. Zasmál jsem se všehovšudy 3x v sedmém díle a to je trochu málo na takto hodnocený a vychvalovaný seriál. 70%? Možná 7%, ale za Nudu v Brně, je to i tak až moc. ()

Dannyss 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jde o náramně zábavnou komedii, kde se střídají snad všechny typy humoru. Překvapením je, že ty všechny vtipné scény fungují a člověk se nenudí, dokonce se jistě pobaví. Příběhově je to však slabší, nenávaznost jednotlivých epizod je vidět dost zřetelně, avšak koneckonců to příliš nevadí. Zkrátka ne všechny scény jsou podstatné pro děj, jsou zde pro další kreaci vtipů a humoru. Je to jeden z lepších počinů, co se týče komediálního seriálu, nicméně ještě se to má kam posouvat. 8/10. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak to podle posledních vyjádření vypadá, tak zatím hodnotíme jen první řadu Dobrého rána, a čeká nás druhá, a já říkám zaplaťpánbů, protože první řada jako ucelený samostatný celek by bohužel nedávala příliš smysl, protože v rámci děje neuzavírá snad ani jednu dějovou linku a ještě končí naprosto strašidelným cliffhangerem. Jinak je Dobré ráno, Brno! spíš takový rozháraný počin, který skáče kvalitou od naprosto geniálních dílů až po fekální nudu. Ne(Kvalita) je pak často navázána na to, jak moc se díl točí okolo samotného vysílání, kdy díly, které jsou zaměřeny přímo na něj, jsou výborné, a díly, které se točí okolo rodinných problémů či různých výjezdů ven, tak jsou znatelně horší. Stejně tak se tady tvůrcům nepodařilo úplně implementovat hvězdá camea, která jsou zoufale nevtipná a neorigiální. P.S.: Viděno při premiérovém vysílání, koment zkopírován z hodnocení seriálu z doby, kdy nebyl rozdělen na série. ()

Galerie (160)

Zajímavosti (16)

  • Zastávka označená „Rájec–Jestřebí“, u které se skauti sbratřují, je ve skutečnosti v Doubravníku. (RoGo01)
  • Ve scéně před úvodními titulky je zrcadlově otočený záběr s návěstidlem L2 (cca čas 0:40), i ten následující s jedoucím vlakem – u nás jsou návěstidla (až na výjimky) vpravo ve směru jízdy. Dále v záběrech ČT24 o nehodě běží ve spodní části obrazovky vtipné titulky: „Do Brna se nedostanete vlakem ani za týden. Ředitel ČD odjel na konferenci o bezpečnosti vlakové dopravy. Na místo nehody míří ministr dopravy s maminkou. Využijte dálnici D1 nebo jděte pěšky.“ (JSy)

Reklama

Reklama