Reklama

Reklama

Obsahy(1)

New York budoucnosti je obrovským vězením, místem, kde si zločinci vytvořili svět s vlastními zákony. Právě sem se zřítí letadlo s prezidentem USA, jenž se stane rukojmím těchto lidí. Na jeho záchranu se vydává zkušený veterán Snake Plisken. Jeho mise nebude nijak jednoduchá a půjde mu o život! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (392)

dobytek 

všechny recenze uživatele

Docela zajímavej film, trochu mi to připomíná starou dobrou pařbu Quarantine. Možná se tady někdo z GameTeku tenkrát inspiroval. Jenže tyhle starý sci-fi filmy, který se maj odehrávat jakoby někdy v dnešní době, jsou spíš k smíchu. Navíc chvílema mi to připadalo až trapný. John Carpenter má na kontě i zajímavější díla. Ale oproti Útěku z L.A. je to asi 100× lepší. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Nájdite si nového prezidenta.“ ÚTEK Z NEW YORKU teoreticky nie je príliš dobrý film. Scenár je v lepšom prípade priemer, herci sú síce fyzicky výrazní, ale o klasických výkonoch nemôže byť reč. Akčné scény sú drsné, ale je ich málo, film o nich skoro vôbec nie je a prejavuje sa na nich typicky mizerný carpenterovský (ne)rozpočet. Prečo teda až 4*? Pretože sa treba nechať unášať báječnou atmosférou 80. rokov, kedy sa rogalami pristávalo na mrakodrapoch, ženy sa s vami ihneď vyspali a v poslednej chvíli ste, ťažko zranení, zachránili prezidenta USA, hoci si to pravdepodobne nezaslúžil. A Kurt Russell. ()

Reklama

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Velmi dobře vykreslený post-apokalyptický New York roku 1997. Kurt Russell jako Snake Plissken je dost cool a myslím, že se v roli dost vyřádil a stal se jednou z ikon americké sci-fi. Potěšil mě hlavně i Ernest Borgnine jako sympatický taxikář či Harry Dean Stanton jako Pliskenův kolega Brain. Útěk je velmi nápadité a atmosferické science fiction, vlastně jedno z mých nejoblíbenějších. Carpi se předvedl. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Problem je, ze jsem nejdriv videl Utek z L.A., kterej me perfektne bavil a jelikoz ma skoro polovicni hodnoceni nez tohle, cekal jsem nakou pecku. A ona se nedostavila. Pribehove to je stejny jako druhej dil, jenze dvojka se bere vic s nadhledem, tohle se jeste bere celkem vazne, je tu min akce a Kurt prakticky nehazi zadny hlasky. Takze i kdyz to je docela slusny becko s perfektnim obsazenim, proste me to buhvijak nebavilo a nema to vlastne nic moc co nabidnout. ()

Lavran 

všechny recenze uživatele

I Love NY! Cestovní kancelář Carpenter a spol. představuje poslední nabídku na last minute zájezdy do vězeňské zóny Manhattan, která se svou stísněností, špínou a koncentrací narušených osob na blok čtvereční dost možná stala inspirací tvůrcům štvácké hry Manhunt. Ubytování ve vypleněném slumu (ve stínu posprejovaných mrakodrapů) s všudypřítomnými maniaky, pobudy, trhany a sociopaty, strava sestávající převážně ze specialit ála krysa na tisíc a jeden způsob a turistické vyjížďky po nejnebezpečnějších teritoriích jsou samozřejmě započteny v ceně. Atmosféra je tam k nezaplacení! Jako průvodce po tamních pamětihodnostech se nabídl známý recidivista Snake/Plisken (Kurt Russell toho času trénující oko na roli bukanýra Rona). Tento muž dokáže uvolnit napětí skvěle načasovanou hláškou, ale žádné sáhodlouhé teze od něj neočekávejte - přeci jen je to "hustý" akční hrdina s permanentní nasraností pod kůží, za něhož firma Carpenter neručí. Součástí zábavného programu je také záchrana prezidenta USA, který nedopatřením skončil mezi vězeňskou lůzou i s cennou páskou, která může rozhodnout o osudu světa. Tato akce je však určena pouze dobrovolným účastníkům, kteří se neštítí lineárního a plytkého příběhu - a samozřejmě je za drobný příplatek. Jako ideální hudební doprovod k celému dobrodružství doporučuje sám Mr. Carpenter "synťáky" a hutný beat. Při nespokojenosti garantuje cestovní agentura Carpenter a spol., že vložený čas se nevrací. Minimálně vyústění zájezdu si ale většina zákazníků nemůže vynachválit, což je pořád lepší než hodina jízdy přeplněnou MHD. A malé upozornění na závěr: Není záhodno očekávati vonnegutovskou Grotesku, leč temný, 100% béčkový, postapokalyptický trip, který dokáže být stejnou měrou zábavný i chytrý. ()

Galerie (130)

Zajímavosti (35)

  • Rozpočet filmu 7 miliónov dolárov bol najväčší, s akým dovtedy John Carpenter pracoval. (matt6)

Související novinky

Scarlett Johansson mezi dinosaury?

Scarlett Johansson mezi dinosaury?

25.03.2024

Čas neúprosně kvapí a nadcházející přírůstek do dinosauří rodinky je blíž a blíž. Další díl Jurského parku nás totiž oficiálně stále čeká už příští rok 2. července, přičemž doposud nevíme nic… (více)

Rodriguez a nový Útěk z New Yorku?

Rodriguez a nový Útěk z New Yorku?

25.03.2017

Hollywood se už řadu let snaží zremakeovat Útěk z New Yorku. Béčková uberklasika nedávno vyhrála soudní spor, v němž vytřískala peníze z Útěku z MS-1 (prý šlo o neautorizovanou předělávku), a teď ji… (více)

Strážci Galaxie s Kurtem Russellem

Strážci Galaxie s Kurtem Russellem

18.02.2016

Akční legenda z Hvězdné brány, Útěku z New Yorku nebo Tanga a Cashe ulovila další velkou roli. Kurt Russell se po Rychle a zběsile 7 objeví i ve druhých Strážcích Galaxie, kde si zahraje otce Petera… (více)

Kdo uteče z New Yorku?

Kdo uteče z New Yorku?

30.08.2014

Hollywood se snaží Snakea Plisskena vzkřísit už nějaký ten pátek. Slavný tvrďák z Útěku z New Yorku a Útěku z L.A. by ale nadále neměl disponovat tváří Kurta Russella. Na scénu nastoupí mladá tvář,… (více)

Reklama

Reklama