Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Francouzský zlodějský gang vedený zkušeným Danielem Forayem (Gérard Depardieu) zpacká svou poslední krádež. Aby si vylepšili pověst, odlétají na pokyn svého bosse do Chicaga. Čeká je nebezpečný kousek: vyloupit dům vlivného obchodníka. Omylem ale vykradou dům samotného šéfa chicagského podsvětí Franka Zammetiho (Harvey Keitel). Do riskantní hry se navíc připlete i vlivný pouliční gang, jehož vůdce si proti sobě Francouzi také popudili - a poslední slovo ještě neřekli ani proslulí strážci americké spravedlnosti: FBI a chicagská policie. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (73)

zelvicka. 

všechny recenze uživatele

Parta Francouzů v Chicagu. Zvláštní je, že zatímco v Evropě jsou to doopravdy žabaři, jak přejedou Atlantik, stávají se z nich dost nebezpeční profíci. Není to žádná extra pecka oproti jiným filmům, vlastně jsem měl pocit, že je to dost starý film (a ono 2003, hleďme), ale i tak jsem byl vcelku potěšen. Nejlepší moment filmu je přestřelka na chodbě hotelu, to jsem docela čuměla (vida, jde to i skoro bez slow-motionu a bullet-timů). ()

KosiR_ksr 

všechny recenze uživatele

Komediální gangsterka navíc s někým jako je Gérard Depardieu dává slibovat dobrou a kvalitní zábavu. Bohužel styl anglo-(amerických) chytrých gangsterek s typickými počátečními "průsery" (typu Sbal prachy a vypadni či Čistá práce a další) v kombinaci s francouzským humorem založeným na přešlapech party hlupáků à la Quentin (Depardieu v legendárním Drž hubu) nebyla sázkou na správného koně. Výsledkem je nesourodý film, v němž první polovina příliš neladí s druhou částí. ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Situační gangsterská komedie s neuvěřitelně zašmodrchaným scénářem, ale vtipnost bohužel poněkud zaostává. Chvílemi jsem dokonce pochyboval, že to vůbec má být komedie. Možná, že kdyby se o podobných věcech autoři rozhodli předem, byly by výsledné filmy mnohem lepší. Z hereckého obsazení byl rozhodně nejlahůdkovější Harvey Keitel. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Komediální gangsterka je jeden z žánrů, který prakticky nejde pokazit. Protože kdo z nás nerad fandí zlodějíčkům, že? Jenže tahle toho zrovna moc nenabízí. Parta svérázných Francouzů bere Chicago útokem a na závěr se dočká zasloužené pomsty a samozřejmě odměny. Nemůžu pochválit ani oba velmi známé herce. 50% ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Vcelku povedená variace na filmy od Ritchie. Brad Mirman se hodně snažil a občas se Ritchiemu i vyrovná, hlavně spousta stříleček je natočena naprosto stylově,. Hodně tomu napomáhá skvělá kamera, různých zpomalovacích prvků nebo nadhledů či přiblížení tam je opravdu hodně, ale někdy toho možná byla až příliš, jenže stěžujte si, když to vypadá opravdu dobře. Herecký obasazení je kvalitní a pomáhá filmu ještě o kousek víš, hodně se mi líbil Frank Zammeti v podání Karveyho Keitela, ale i druhá hvězda filmu Gérard Depardieu se neztratil. Celkově to na filmy Guye Ritchieho nemá, ale film sám o sobě se mi líbil. ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama