Reklama

Reklama

Manchurianský kandidát

  • Česko Mandžuský kandidát (více)
Trailer

Obsahy(1)

Někdo se nám dostal do hlavy, ale jinak je všechno pod kontrolou. Napínavý snímek Mandžuský kandidát režiséra Jonathana Demmeho (Mlčení jehňátek, Philadelphia) představuje aktualizovaný remake stejnojmenného snímku z roku 1962. Ten byl natočen podle slavné knižní předlohy Richarda Condona a pojednával o americké vojenské jednotce, která byla během svého zajetí v Koreji naprogramována ruskými tajnými službami jako zbraň k zabíjení. V novém filmovém zpracování Mandžuského kandidáta z roku 2004 je děj snímku zasazen do Kuvajtu v období války v Perském zálivu. Během nezdařené vojenské operace velící kapitán Ben Marco (Denzel Washington) upadne do bezvědomí a celou jeho jednotku zachrání seržant Raymond Shaw (Liev Schreiber). Tak zní alespoň oficiální výklad celé vojenské akce. Pověst válečného hrdiny Raymondovi výrazně pomáhá v jeho politické kariéře a díky úsilí své ambiciózní matky Eleanor Shawové (Meryl Streepová) se stává jedním z hlavních kandidátů na post viceprezidenta Spojených států amerických. Kapitána Marca ovšem pronásledují podivné sny o tom, že ve skutečnosti došlo k únosu celé vojenské jednotky a jeho muži se stali oběťmi systematického vymývání mozků. Zdá se, že vlastním vzpomínkám nelze věřit a politické spiknutí nabývá stále větších rozměrů. Tento politický thriller představuje velmi vydařený příspěvek v kategorii konspiračních filmů a vyniká hvězdným hereckým obsazením. Meryl Streepová byla za svůj výkon ve vedlejší roli dokonce nominována na Zlatý glóbus a cenu BAFTA. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (133)

Jordan 

všechny recenze uživatele

veľmi zvláštny film s atmosférou priam až hororovou, demmeho réžia mi sadla a miestami ma až mrazilo, navyše všetci zúčastneníi napriek tomu, že sa jednalo o hviezdy prvého kalibru, podali herecký výkon na úrovni. pripomenulo mi to iné filmy s podobnou tematikou, lenže tento bol viac zviazaný s realitou ako napr také "Dark City" alebo ja neviem, takže bol o to dusnejší a znepokojúcejší. ()

cab 

všechny recenze uživatele

Po zbabrane valecne akci v Perskem zalivu se velici vojak Ben Marco (klasicka poloha pasujici na Denzel Washington) vraci zpet domu. Neustale se mu zdaji sny o rozdilnem prubehu akce, nez co si ve skutecnosti jeho mozek pamatuje, kdy celou jednotku zachranil Raymond Shaw nyni hrajici dulezitou roli ve vysoke politice. Po opakovanych neuspesnych pokusek zapomenout a soukromem patrani se sny jevi byt cim dal tim vice pravdivejsi... Tento televizne pusobici remake puvodniho kandidata, ktery jsem nemel moznost videt, rychle odsipa diky neustalemu deni na platne a zajimavemu manipulatorskemu tematu, ale nema tu silu vrit se do pameti a navic krome hlavniho hrdiny mi ostatni herci prisli prkerni, laxni a nevhodne obsazeni, coz me donutilo k 65% hodnoceni. ()

Reklama

Othello 

všechny recenze uživatele

Nato, že jsem čekal formálně konzervativní politický thriller, tak tohle paranoidně ujetý scífko mi vyrašilo nejednu vrásku. Fantasticky nasnímané drámo srovnatelné ve všech směrem s Jakubovým žebříkem. Nicméně zde i tvrdě dopadá, protože to, co fungovalo v 50. letech by mohlo již dnes fungovat spíše na metaforické úrovni, odrážející i otevřenější americké rány než konflikt na který si dneska už stejně půlka lidí napamatuje. Každý politik má totiž svůj spouštěcí čip a nemusí bejt nutně vpravenej vrtačkou do lebky. ()

ripo 

všechny recenze uživatele

Musím priznať, že som mal problém udržať si oči po celý čas otvorené. Celý dej filmu a jeho tempo ma neskutočne úspešne uspávali. Čím ďalej, tým viac nadobúdam dojem, že Denzel je len obyčajný priemerný herec. Prvých 15 minút - totálny prepadák, neskôr sa príbeh posunul do zaujímavejších fáz, ale nenastala chvíľa, ktorá by film zachránila od totálnej nudy ... ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

originál se Sinatrou sem nikdy neviděl, nicméně mám pocit, že i když jádro příběhu bude stejné/podobné (vymývání mozků, manipulace, politikaření,...), tak zasazení do studené války bude fungovat podstatně lépe. Tady je logická snaha naroubovat vše na "současnost", ale jakkoliv to není špatný film, zdaleka mě nevtáhnul jak sem čekal a moc tomu nepomohlo ani hvězdné obsazení. To si sice odehraje svoje, ale třeba Meryl Streep mi v roli jakou tady má úplně neseděla...60% ()

Galerie (57)

Zajímavosti (9)

  • Film produkovala Tina Sinatra, dcera Franka Sinatry, představitele kapitána Bena Marca v původním zpracování z roku 1962. (monolog)
  • Meryl Streep v jednom z rozhovorů uvedla, že původní film z roku 1962 viděla až po dokončení tohoto filmu. (jezurka42)
  • Scenárista Daniel Pyne dostal přes 1 milión $ za počáteční návrh scénáře. (ČSFD)

Reklama

Reklama