Reklama

Reklama

Důkaz

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Catherine je sedmadvacetiletá žena, která je oddaná svému otci Robertovi, geniálnímu a proslulému matematikovi. Zatímco se Robertova obratnost ve světě čísel stále jeví jako neotřesitelná, jeho kontakt s realitou se pomalu vytrácí. Když Robert propadne šílenství, Catherine začne přemýšlet o tom, zda mohla po tátovi zdědit duševní chorobu společně s jeho mimořádným matematickým talentem. Po Robertově smrti se na Catherine obrátí Hal, otcův nadaný, ale příliš horlivý student, který chce nahlédnout do poznámek zesnulého muže v naději, že objeví jeho poslední významný počin. Zatímco Catherine se zdráhá ponořit hluboko do otcovy práce v obavách, že by tam mohla vyčíst něco o své vlastní budoucnosti, Halovi k tomu dá svolení. Odhalení matematického důkazu potenciálně historických rozměrů, který se skrývá v jednom z poznámkových bloků, vyvolá vlny šoku, a to v nejednom slova smyslu. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (338)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Matematiku a fyziku jsem vždy nenáviděl a nezmění se to ani po shlédnutí Důkazu. Nicméně tady to ani není tolik o matice, jako o lásce, šílenství a rodinných vztazích. Gwyneth Paltrow nepatří k mým oblíbeným herečkám a jsem toho názoru, že tahle role byla psána pro někoho jiného. I přes snahu a nadprůměrný výkon sdílím názor, že s někým jiným by byl film ještě o pár procent lepší. Takhle je to "jen" za 80%. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Je to tak trochu zenska verzia Dobreho Willa Huntinga. Akurat ovela komornejsia. Gwyneth Paltrow sa snazi, ale prilis som jej neveril 27 rocnu zenu (v castych flashbackoch len 24 rocnu). Podla mna sa do tej ulohy nehodila. Pomalsie tempo mi tentoraz nevadilo. Vadilo mi, to ako bol ten film poskladany. Hlavne flashbacky ma otravovali. Mna ovela viac zaujimal vyvoj vztahu Gwyneth s Jakeom a s jej sestrou. Linia s jej otcom film zpomalovala. Mozno keby bol film natoceny chronologicky, tak by fungoval lepsie. 6/10. ()

Reklama

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Křehká hranice mezi genialitou a šílenstvím se v otci i dceři pravidelně stěhovala a stejně tak stěhovavé bylo i moje přesvědčení, co ke komu víc patří. A pak jsem pochopila, že to vlastně není tak důležité, protože "důkazy" jako úcta, důvěra a láska jsou pro život podstatnější než ty matematické a Gwyneth, o které si opakovaně říkám, že ji nemusím a opakovaně se mi v něčem líbí, mi k tomu pomohla. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Když mi řeknete jednou větou, o čem ten film je, bude mi to připadat zajímavější než konečný výsledek. Bohužel. Mně ten scénář pořád přišel příliš divadelní a ani flashbacková režie to nedokázala zakrýt. Naštěstí tu aspoň zbyla čtveřice výborných herců a hereček, jejichž výkony nehodlám zpochybňovat. A pouhý fakt, že z těch čtyř mi připadal nejméně zajímavý Anthony Hopkins, svědčí o tom, že laťka byla nastavena hodně vysoko. ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Po Donniem Darkovi v poslední době druhé drama s Jakem Gyllenhaalem. A vítězně z tohoto "souboje" vychází Důkaz. Nemá sice tak hutnou, temnou atmosféru jako Donnie, alespoň jsem ho však pobral. O emočně vypjaté scény tu není nouze, ač jsou relativně často prokládány vatou, zejména flashbacky (jsem proti anglicismům, ale vhodný ekvivalent mne nenapadá). Líbilo se mi ústřední trio, Hopkins moc prostoru nemá, a tak jen paběrkuje... 80% ()

Galerie (49)

Zajímavosti (13)

  • Drama Důkaz stálo producenty 20 mil. dolarů a během úvodního víkendu (16. – 18. 9.) promítání vydělalo v osmi amerických kinech 193 840 dolarů. Celkový zisk se za dva měsíce vyšplhal na 7,5 milionu. (imro)
  • Divadelná hra Davida Auburna, ktorá stála u zrodu filmu Proof, bola v roku 2001 ocenená Pulitzerovou cenou a prestížnou divadelnou cenou Tony. (youtoo18)

Související novinky

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

18.01.2006

Dne 16. ledna proběhlo v Los Angeles slavnostní udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Podle očekávání letos dominovalo drama o homosexuálních kovbojích Zkrocená hora,… (více)

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

14.12.2005

16. února 2006 proběhne v Los Angeles 63. ročník slavnostního udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Těm letošním zřejmě bude dominovat (alespoň, co se počtu nominací… (více)

Reklama

Reklama