Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šedesátník Harry Sanborn je bohatý hudební vydavatel, který si nepřipouští přibývající léta a přes pokročilý věk udržuje milostné vztahy pouze s mladými ženami. Jeho posledním "úlovkem" je energická Marin, se kterou si vyrazí na víkend do luxusního venkovského domu, patřícího její matce Erice Barryové, úspěšné autorce divadelních her. Než se však dvojice stačí zabydlet, objeví se Erica se svou sestrou Zoe a přistihne polonahého Harryho u otevřené lednice. Přestože se trapná situace brzy vysvětlí, Erica se nedokáže smířit s tím, že její dcera má milostné pletky s protivným, sebestředným třiašedesátiletým seladonem. Téhož večera se však situace zvrtne, když Harry během milostných hrátek zkolabuje. Podle lékaře však není schopen dlouhé cesty a musí zůstat v Eričině domě. Naštěstí se v domě častěji, než je nutné, objevuje doktor Julian Mercer, který je obdivovatelem Ericy a její tvorby. Přes vzájemné antipatie a řadu trapasů se Harry s Ericou začnou pomalu sbližovat. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (470)

genetique 

všechny recenze uživatele

Skvelé obsadenie sa nie vždy rovná skvelej zábave, no v tomto prípade to platí dvojnásobne. Mnou už takmer odpisovaný Nicholson tu podáva spolu s Diane krásny výkon, podporený ich vzájomnou dokonalou súhrou, jeho charizma je tu tak prenikavá, že som sa smial dokonca aj na scénach, ktoré vtipné byť nemali. Dokonalé hlášky, perfektný príbeh, scenáristi majú byť na čo hrdí. Navyše aj záver je spracovaný tak, aby ste si až po skončení uvedomili, že to bol vlastne hollywoodsky koniec. 85%. ()

dzej dzej 

všechny recenze uživatele

Střední pasáž filmu s milostným vzplanutím Nicholsona a Keatonové je výtečná, vtipná i tragikomická zároveň ("A co ochrana? Menopauza!"). Oba protagonisté hrají nejen své postavy, ale odkazují také k vlastní herecké historii. Nicholson je zestárlou karikaturou svých démonických milovníků plných nespoutaného libidozního elánu (viz Čarodějky z Eastwicku či Joker z Burtonova Batmana), Keatonová se zase v kritických chvílích dožaduje svého psychiatra – stejně jako Annie Hall. Jinak trpí Lepší pozdě nežli později (zabít tvůrce českého distribučního titulu!) stejným neduhem jako Po čem ženy touží – kromě výrazných scén je ve filmu velké množství balastu, celá závěrečná část je například trapná, dokonale předvídatelná a nekonečně nudná. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jack Nicholson má hip-hopový label (nenávidím hip-hop proto mi to příjde tak nesmyslné, ale je to dále pro průběh filmu vcelku důležité...budiž) dále Keenu Reeves hraje nepředstavitelně vlézavého doktora a ta role se k němu vůbec nehodí (chvilkama jsem z něj měl i dokonce strach) a možná bych našel ještě pár dalších záporů z mé strany, ale celkově vzato se mi to jeví jako příjemně ubíhající sympatická komedie, která si nezaslouží nižší hodnocení. Možná by k dokonalosti stačila trochu kratší stopáž. Toť vše. --- Říkal že odjede jen co se rozední – On nemá na autě světla? ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Musím naprosto souhlasit s níže (a výše) uvedenými komentáři v tom, že první polovina je nesporně o moc lepší než druhá. Na začátku to má spád, vše probíhá neuvěřitelně lehce, přirozeně, prostě tak, jak by to možná v životě i mohlo být (s přivřenýma očima a vzhledem k příběhům jiných romantických komedií). Jenže bohužel ta druhá polovina značně upadá, ani Jacku Nicholsonovi už bych některé věty nevěřila a děj mi přijde značně přitažený za vlasy. Ale i přes tuhle mojí kritiku mám pocit, že jsem viděla jednu z těch povedenějších romantických komedíí, navíc zvládnutou skvěle i po technické, hudební a hlavně herecké stránce. Takže v konečném důsledku přesně 70% a zde viditelné **** jsou díky hereckým výkonům. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Jack Nicholson i Diane Keaton jsou úžasní a jejich společné scény minimálně fungují, ale často jsou vyloženě kouzelné. Další herci (Keanu, Amanda a Frances) nemají moc prostoru, ale i na tom málu jsou zajímaví. Scénář (obzvlášť ke konci) působí moc vykonstruovaně a režie je zcela bezvýrazná. Pokud by herci dostali pět hvězdiček, ale filmu dávám jen tři, nevypadá to, že bych moc věřil schopnostem Nancy Meyers. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (18)

  • Ve scéně, kdy se Harry Sanborn (Jack Nicholson) ptá na cestu k letnímu sídlu, je mu řečeno, že cesta vede doprava, ale Harry s autem odbočí vlevo. (Will_X)
  • Keď Harry Sanborn (Jack Nicholson) v závere prichádza do Paríža, povie vetu "It's showtime", ktorá je odkazom na Burtonovho Batmana (1989), kde presne rovnakú vetu Nicholson povedal v úlohe Jokera. (ČSFD)

Reklama

Reklama