Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dějištěm politické satiry plné laskavého i jedovatého humoru je Bílý dům. Konkrétně pracovna prezidenta USA. Dave (Kevin Kline), občasný prezidentův dvojník, je požádán, aby zastoupil prezidenta, který dostane srdeční záchvat při intimním skotačení s jednou ze svých sekretářek. Náčelník štábu a jeho pobočník chtějí Davea udržet v úřadě co nejdéle, aby mohli podniknout určitý převrat, při němž náčelník štábu (Frank Langella) vládne prakticky veškerou mocí. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (187)

dr.fish 

všechny recenze uživatele

V Americe už dávno zjistili, že prezident je guma, ale chtěli by nějakého jiného, lidského, vtipného sympaťáka, který má rád lidi a něco pro ně dělá. Jelikož je to naprostá utopie, natočili si o tom alespoň příjemný film. Pokud to takhle budeme brát, bude se nám film líbit, jelikož to nic jiného, než pohádka není. Já jsem tedy při sledování odhodil předsudky a nechal se bavit tím prezidentským párem. Docela jim to sedlo a místo to bylo i chytré. Kevin Kline by si býval zasloužil i složitější role, než je tato...70% ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Dave Kopic (Kevin Kline), stoprocentní dvojník prezidenta Spojených států, je osloven s nabídkou, která se neodmítá. Zastoupit prezidenta, který dostal srdeční záchvat při jednom ze svých záletů, a stabilizovat tak zemi, která by nepochybně bez prezidenta kráčela do ohnivých pekel. Jenže Dave se svým dobráckým srdcem se úřadu ujme s plnou silou, což není dvakrát po chuti personálnímu šéfovi Bílého domu Bobu Alexandrovi (Frank Lagella), který by se sám chtěl stát prezidentem. Naopak si svými činy získává srdce prostých Američanů, ale i první dámy (Sigourny Weaver) ... Jojo, Ivan Reitman prostě umí. Jeho filmu sice nedostávají desítky ocenění, nicméně vždy skvěle pobaví, a je vcelku jedno jak často se je rozhodnou naše televize opakovat. Dave je typickým představitelem Reitmanova komediálního stylu - člověk se nesmí moc zamýšlet nad otázkami jak je sakra možné tohlencto nebo tamto by se určitě stát nemohlo, a film si užívat jako celku. Velký podíl na tom má Kevin Kline - jeho dvojrole je zcela bezchybná - škoda že nedostal větší prostor i jako "zlý" prezident... ()

Reklama

malylada 

všechny recenze uživatele

Typický rodinný film z devadesátek, který k mému překvapení krásně uteče a pobaví. Dave musí být politickým vzorem a prototyp sympaťáka pro všechny. Jakým stylem kličkuje v oválné pracovně, pozná lásku, je zábava od začátku do konce a to vše pojato tak mile růžovými brýlemi. Mimo jiné bych nikdy neřekl, že Sigourny Weaver může vypadat sexy !!!.......8/10 ()

Vajonek 

všechny recenze uživatele

Podle popisku jsem čekala ztřeštěnou komedii, nakonec jsem dostala spíše takovou pohádku s romantickými a komickými prvky a důležitými morálními poselstvími. Což bylo vlastně asi o moc lepší, než kdyby to byla ta ztřeštěná komedie. Kevin Kline byl ve své roli opravdu kouzelný, jeho dobráckost, roztomilé rošťáctví i lehké "Jiříkovo vidění" byly uvěřitelné, se Sigourney Weaver jim to dobře pasovalo (škoda, že neměli více společného prostoru). Potěšila například i mladá Laura Linney nebo Ben Kingsley, sice na malém prostoru, ale v důležité roli. Vlastně tu celkově asi nebylo špatných herců. Hodně věcí (zápletek) v průběhu bylo, pravda, dost překombinovaných, balancovalo to na hraně příliš velké absurdnosti a byla jsem tak dosti zvědavá a zároveň se trochu obávala toho, jakým způsobem to tvůrci zakončí, jestli už ta hrana nebude překročena. A jsem ráda, že nakonec nebyla. Zakončilo se to za mě moc hezky, v rámci možností asi nejsmysluplněji, jak mohlo a dalo tak vyniknout příjemné atmosféře, která z toho filmu na diváka v jeho průběhu šla. 75 %. ()

#47 

všechny recenze uživatele

Taky se vždycky divíte jak můžou politici dělat taková nepochopitelná rozhodnutí? Taky se naštvete když zjistíte na jaké zhovadilosti jdou peníze ze státního rozpočtu? Myslíte si taky že politici řeší hlavně kraviny a na podstatné věci nemají odvahu, vůli, či mozkovou hmotu?...Dave je klasický případ toho, jak by politika vypadala kdyby se na nejvýznamější výkonnou funkci ve státě dostal obyčejný, nezkorumpovaný, racionálně myslící člověk, který přesně ví co národ potřebuje, nechce být pouze loutkou v rukou lobbistů a jeho primárním posláním v politice není co nejdelší udržení si pěkného korýtka a po ukončení politické kariéry odchod na nějakou pěknou dobře placenou trafiku, získanou díky kontaktům v politice nabraným. Dave skutečně chce být tím čím by politik měl být.Ty necelé dvě hodinky filmu uběhnou jako voda, já osobně jsem se nenudil ani vteřinu a pokud máte rádi politickou satiru...vřele doporučuji...tento film si nedělá srandu jen z Bílého domu, politika je totiž stejný mrdník všude na světě, jen někde větší, někde menší. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (6)

  • Ve filmu se objevuje mnoho poslanců, známých tváří Hollywoodu a reportérů ztvárňujících sebe sama. (D3VIL)
  • Tvůrce filmu Gary Ross hraje policistu č. 2. (D3VIL)

Reklama

Reklama