Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh hazardního hráče (Matt Damon), který je postaven před osudovou volbu mezi láskou a hazardem. Příběh studenta práv, který svou nechuť zařadit se do "normální" společnosti kompenzuje geniálním talentem. Mike má totiž neobyčejné kombinační schopnosti a dovede uhodnout, jaké karty mají v ruce jeho partneři v pokeru. Na rozdíl od většiny profesionálních hráčů se ale Mike snaží nepodvádět a v tom se rozchází se svým komplicem, utápějícím se v dluzích (Edward Norton). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (297)

poz3n 

všechny recenze uživatele

Will Hunting meets Tyler Durden a hrajou u toho karty. Pohodový film, který může být chvílemi trochu náročný pouze pro ty, kteří o pokeru neví vůbec nic podobně jako já a snaží se v těch cool promluvách najít trochu smysl. Hráčům vlastně nemám moc co vytknout, můžu si stěžovat jen na to, že mě příběh nepohltil tolik, aby jsem mohl jít do lepšího hodnocení. Nicméně na víkendový večer určitě pohodová volba. 6/10 ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Na to, jaký měl tenhle film vliv na desetitisíce (statisíce, miliony?) lidí po celém světě relativně málo známý film, alespoň u nás... Velice jednoduše odvyprávěný příběh o hráčské vášni a vyznání obdivu k hazardu jako k legitimnímu životnímu stylu. Rounders je až staromódně přímočaré drama, které v dnešní době, při všech těch postmoderních, rozštěpených či jinak komplikovaných vyprávění svým tahem na bránu působí jako balzám na duši. Tomu odpovídají také klasická (předvídatelná) dramatická struktura příběhu a výborně vyseklé, rozumné herecké výkony Damona i Nortona. Ústředním charakterem ve filmu je však hra samotná - Texas hold`em, kadilac světového pokeru. Jeho mechanismy jsou ve filmu velice pěkně shrnuty (přestože vám každý zkušenější hráč řekne, že byste neměli sázet podle toho, kterak váš protihráč pojídá sušenky), takže si podle něj můžete udělat velice dobrou představu proč je tahle hra dnes ve světě tak populární. A návyková. Což je z mé strany jak doporučení, tak i tiché varování... 90% P.S.: Málem bych zapomněl na Malkoviche a jeho neodolatelně debilní ruský přízvuk. Pro lingvistické fetišisty absolutní must-hear! :) P.S.S.: "There is my money card, nine of hearts... I`ve got a full house." ()

Reklama

laik_60 

všechny recenze uživatele

tri body pekne po jednom každému z trojice hercov za to ako hrali, ale nič viacej, Čakal som totiž niečo ako W. Huntinga v kombinacii s Bournom v gangsteršejšom prostredí. Ale z Deamona žiaril len jeho inteligentny pohľad a čelo, Norton si odviedol svoje umenie, a Malkovich ? ten dal filmu trosku osobitý typicky svojský šmrnc, rozhodne kvalite filmu pomohol. To je asi všetko, "jajkat" nad filmom nedokážem, a viem, že čoskoro naň zabudnem. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Hráčský film Mattem Damonem a Edwardem Nortonem. Přesto, že se o poker moc nezajímám, jsem si film stejně užil. Matt hraje kluka, který se v pokeru ošklivě spálil, a proto se od něj i díky své přítelkyni drží dál. Edward hraje jeho přítele z dětství, který je věčný průserář a právě ho pustili z vězení. Namočí Matta zpátky do pokeru a tím začnou problémy. Někdy se jim daří a někdy zase ne. Dluhy stoupají a lichvářům dochází nervy. Vše rozhodne až závěrečná hra. John Malkovich tu má menší roli. "Můžu tě porážet klidně celou noc." ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Podle mě je Matt Damon obsazený víc než dobře, "problémoví" studenti vysokých škol mu jak známo opravdu jdou;) Výborně podané karetní vsuvky (aby ne, když to celé je o hře) a naprosto bezkonkurenční Ed Norton jako Červ (pro mě celkem překvapivě, ale výborně dabovaný Janem Langmajerem) a takřka geniální John Malkovich jako Boris KGB. Za zmínku stojí i soudce Martina Landaua, jehož role je sice malá, ale pro děj poměrně zásadní. A jako třešinka na výtečném dortu nejkrásnější role Famke Janssen, jakou jsem měl kdy to potěšení vidět...o to větší škoda, že je na plátně tak krátce:(( ()

Galerie (24)

Zajímavosti (8)

  • Červ (Edward Norton) měl ve filmu kouřit, ale jeho představitel je velký odpůrce kouření, takže se scénář upravil. (Tygrys)
  • Natáčení probíhalo v autentických newyorských klubech, v Taj Mahal Casino v Atlantic City, v Siwanoy Country Clubu v Bronxville a v Newarku. (Tygrys)
  • Při realizaci filmu spolupracovali mistři a znalci pokeru. Hlavním konzultantem se stal známý hráč Mike Selza. (Tygrys)

Reklama

Reklama