Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hráč pokeru Huck Cheever je brilantní, ale současně vznětlivý a podléhající emocím. Dokáže během chvíle vyhrát sto tisíc dolarů, ale stejně rychle o ně dokáže přijít. Ovládá všechna tajemství hry a má talent dokonale číst v lidech, který zdědil od nejlepšího z nejlepších - svého otce L. C. Cheevera, dvojnásobného světového šampióna. Nedokáže mu ale odpustit, že dal pokeru přednost před rodinou. Aniž si to uvědomuje, dělá vše pro to, aby ho porazil. Příležitost se mu naskytne v podobě nadcházejícího šampionátu. Potřebuje získat deset tisíc dolarů jako základní vklad. Zatímco se snaží získat peníze, střídavě vyhrává a prohrává, brzy se velmi zadluží. Narazí také na prvního člověka, v němž nedokáže číst a neví, co si o něm myslet. Je jím upřímná a poctivá Billie, která se chce v Las Vegas uchytit jako zpěvačka. Huck ji přitahuje, ačkoli si o něm nedělá velké iluze, protože zná patologické hráče. Scházejí se a Billie ho pomalu učí brát život a lásku stejně vážně jako karty. Pokud měl Huck naději, zahodí ji, když jí po společné noci sebere peníze na hru... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (141)

Witta 

všechny recenze uživatele

Spise nez o stesti ve hre, jde o to, aby se hlavni hrdina naucil vyhravat za cenu drobnych proher. Docela prijemne se na to koukalo, ackoliv mi prislo, ze tech proher, kterych musel Eric Bana vytrpet na ceste za vysnenym turnajem je preci jenom moc a tim spis mi nesedlo finalni vyusteni. Ale nenudil jsem se, tak ok.. ()

asfalt 

všechny recenze uživatele

Ak som podobnému snímku udelil trojhviezdičkové hodnotenie, tak v tomto prípade musím pridať. Je to doteraz najlepší film z pokerového prostredia, aký som videl. Prípajam sa aj k názorom ostatných užívateľov, že ide o snímok, ktorý si naplno vychutnajú len fajnšmekri tejto krásnej hry :-) ()

Reklama

waits 

všechny recenze uživatele

Trochu rozvleklá, ale nakonec celkem snesitelná podívaná. Las Vegas je vždy atraktivní samo o sobě, zde prezentovaný poker, kdy se hraje s krupierem, ale proti ostatním hráčům je navíc hra, kterou si v Evropě, pokud vím, nezahrajete, i v Londýně nebo Monte Carlu se hraje vždy jen proti krupierovi. Pokerové koncovky nejsou v tomhle filmu tak nepravděpodobné jako třeba v Maverickovi, ale i tak mě zaráží, kolik her končí tím, že sázející vsadí všechno a odchází poražen. Pokud budete sledovat nějakou hru na specializovaním televizním pokerovém kanálu, moc podobných situací tam neuvidíte. Film potěší hudbou: zazní Maybe This Time z Cabaretu, Dylan (i v závěrečných titulcích) nebo Cohenovo Danicn To the End of Love. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Mé vychytralé blafování okamžitě odhalí i premiant zvláštní školy, takže jako celoživotní "Pan Opatrný" musím s obdivem sledovat každé individuum, které při hazardu za odpoledne znuděně vyhraje mou roční výplatu a v noci odchází ve slipech zabrat nějaké reprezentativní místo pod mostem. Tak nějak nevěřím na to, že tato stvoření jsou schopna citu, takže romantická linka mne tentokrát minula, ale mezi poletujícími kartami jsem se nečekaně cítil celkem fajn. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Určite lepšie ako Hráči (2003) a to po všetkých stránkach. Dej je prostučký a strašne jednoduchý, niekdy dokonca skĺzava až na hranicu romantickej klišoidnosti, ale keď sa nad ním človek trochu zamyslí, zistí, že pointa a výpovedná hodnota vôbec nie su zlé. Základ tvorí myšlienka, ktorá predstavovala kľúčový problém hlavnej postavy - poker hrala tak ako by mala žiť, a žila ako by mala hrať poker. Všetky dejové cestičky, ktoré sa začali od tejto myšlienky odvíjať dávali zmysel, dopĺňali sa, aby potom na konci vyvrcholili v pekný odkaz. Škoda len, že miestami film trocha strácal na tempe, ale našťastie išlo iba o chvíľkový pocit. Je to snáď jediný film, v ktorom sú vysvetlené pravidlá pokeru pre úplných začiatočníkov a to i s načrtnutím tých najzákladnejších stratégií, čo oceňujem. Tiež jednotlivých pokerových hier je neúrekom a všetkým sa nedá uprieť veľká porcia tej správnej napínavej "pokerovej atmosféry". Film preto odporúčam aj tým, ktorý poker nikdy nehrali a premýšľajú nad tým, že by chceli pochopiť aspoň pravidlá. 80/100 ()

Galerie (29)

Zajímavosti (6)

  • Film měl mít původně premiéru už 8. září 2006, ta byla ale následně oddálena na 16. března 2007. Těsně předtím však byla premiéra ještě jednou posunuta, a to na 4. května 2007. K filmu existuje několik plakátů, na kterých je uvedeno původní datum vydání 8. září 2006. (HappySmile)
  • Na autenticitě filmu přidává skutečnost, že v některých scénách se u pokerových stolů objevují i známí pokeroví profesionálové. Mimo jiné jsou k vidění američanka Jennifer Harman, kanadský profesionál a v té době pravděpodobně nejoblíbenější hráč Daniel Negreanu či Doyle Bronson, přezdívaný „The Godfather of Poker“. (JardaBauer)
  • Portrét (ve skutečnosti zvětšená fotka) pověšený na stěně během závěrečné hry zobrazuje Bennyho Biniona, původního majitele Horseshoe, na jeho ranči v Montaně. (HappySmile)

Reklama

Reklama