Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh hazardního hráče (Matt Damon), který je postaven před osudovou volbu mezi láskou a hazardem. Příběh studenta práv, který svou nechuť zařadit se do "normální" společnosti kompenzuje geniálním talentem. Mike má totiž neobyčejné kombinační schopnosti a dovede uhodnout, jaké karty mají v ruce jeho partneři v pokeru. Na rozdíl od většiny profesionálních hráčů se ale Mike snaží nepodvádět a v tom se rozchází se svým komplicem, utápějícím se v dluzích (Edward Norton). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (297)

Amroth666 

všechny recenze uživatele

Není film, kde by si Edward Norton nezahrál problémového a diskutabilního člověka. Tenhle film přesně vystihl slovo poker a jeho vedlejší omamné účinky. Poker je jedna z mých nejoblíbenějších her a zároveň závislostí. Ještě se Snookerem je to pro mně Gentelmanská a chlapská historická mocnina. Tento film bych srovnal s Barvou peněz, která u mně zvítězila stejně jako tenhle film svým příběhem a svojí herní podstatou. Při závěrečném nervydrásajícím finále proti cizojazyčnému ruskému fousatému mistrovi jsem vypotil snad dva litry potu. Neskutečně mně celý film chytnul a já se ho držel až do poslední minuty. Film má krásnou pointu, že poker je loterie a poker není jen o štěstí. Velká bomba, mohu doporučit! ____Žiju, když riskuju. Zbytek je jen čekání. ____ ()

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Časy, keď v pred zaprdeným salúúnom parkovali tri hnedé mustangy a pobehovala jedna nahá zarastená a zruinovaná socka s deravým sudom na ramienkach, sú už dávno pasé. Doba sa zmenila a socku, ktorá ochcáva rohy busových staníc, pretože nemá na zaplatenie verejného wécka, nerozoznáte od solventného podnikateľa, ktorý si z hecu vydržiava sexualne skúsených juvenilných miništrantov. Nie-nie, dnes sa dá vpohode žiť na dlh. Hlavne, ak máte poruke hejhulu, akou je vypatlaný Dejmon, ktorého jediná obrana spočíva v sklopení uší a vrtení hlavou (bez ohľadu na to, akú postavu vo filmoch hrá). Požičia, podrží a dokonca nechá na sebe odbaviť i pár statných sovietov s veľkými koko...kontami. Avšak film o pokri je pre mňa skrátka na rovnakej úrovni ako film o madagaskarských deťoch, ktoré hádžu šutre na kmene paliem. Takže o erekcii z vybraného prostredia nemožno hovoriť. Skrátka čistý priemer. ()

Reklama

Attta 

všechny recenze uživatele

Pěkně odvyprávěné, skvěle zahrané, dobře hudebně podkreslené a k tomu správná dávka napětí. Kdo si v životě alespoň párkrát v životě zahrál texas hold'em o opravdové peníze, tak má určitou výhodu v tom, že ví jaký je pocit z parádní výhry nebo jaké to je prohrát uplně vše během děsně krátkého okamžiku a v tomhle filmu to dokázali vystihnout velice věrohodně. U mě totální spokojenost. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Samotny Matt Damon to mal v roku 1998 este stale tazke. Vysiny Good Will Hunting-a mu zaistili na nejaky ten rok kvalitne meno, a tak prijal ponuku zahrat si vo filme Rounders. Stale vsak ostaval hercom druhej ci tretej kategorie, ktory mohol len snivat o vysinach povedzme takeho George Clooney-ho. Preto Matt zobral tiez napriklad rolu v Spielbergovom filme Zachrante Vojina Ryana, ale taktiez tam popri Hanksovi hral druhe husle. Tuto sa predstavil v roli hazardneho hraca pokru s genialnym talentom /takze nieco z Good Will Huntinga predsa len ostalo?...../. Bohuzial, za talentami ako Edward Norton alebo John Malkovich samotny Matt nikdy nestihal, a herecky na nich ani nikdy nemal. To sa na filme plne podpisuje. Reziser John Dahl je len rutiner, ktory taktiez vela reziserskeho talentu nepobral. A tak aspon tej psychologie a nejake tie moralne dilemy sa riesia. Ale ani tie samy osebe nestacia. 70 % ledva ()

castor 

všechny recenze uživatele

Tohle pokerové drama se hraje hodně ve stylu vabank. Poker představuje spíš jako styl života než jako profláknutou karetní hru. Tahle závislost se stane osudnou sympaťákovi Mikeovi, který jednoho večera dostane od stolu pořádně za vyučenou. Inteligentní skautík se totiž ponořil do partie s ruským žralokem, až mu zbylo prázdné plato, nevěřícný pohled a zoufalství, co řekne své milé. Na čas mu to ale otevřelo oči s tím, že karty do ruky už nevezme a dostuduje práva. Jenže to by právě nemohl vylézt z basy jeho letitý kámoš, který nasekal a ještě naseká pořádný dluh, takže pakl karet se začíná znovu hlásit o slovo. John Dahl a dvojice scénáristů mile překvapili. Všechno je to pochopitelně docela dost předvídatelné, ale tenhle pokerový vesmír má své kouzlo a tah na branku, takže dramatický je sám o sobě. Když navrch poteče do bot, pomůžou herci: rozpolcený Matt Damon hraje to, co se od něho očekává – milý hošan, od kterého si babičky nechávají nosit nákup až do kuchyně. Edward Norton v době svého velmi zajímavého období (kdepak ty časy jsou?) je zkažený průšvihář, který doufá, že to tonoucí stéblo někdo vytáhne, potěší i karbaník John Malkovich, který seká hlášky jak Baťa cvičky a svých pár minut na place si sakra užívá. No, a Martin Landau je herecká kapitola sama o sobě. Ve výsledku (i dnes) slušné karetní setkání aneb ovci můžeš ostříhat mnohokrát, ale stáhnout z kůže pouze jednou. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (8)

  • Červ (Edward Norton) měl ve filmu kouřit, ale jeho představitel je velký odpůrce kouření, takže se scénář upravil. (Tygrys)
  • Při realizaci filmu spolupracovali mistři a znalci pokeru. Hlavním konzultantem se stal známý hráč Mike Selza. (Tygrys)

Reklama

Reklama