Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1961. Jsou to už dva roky, co hrdinové z prvního dílu Pomády ukončili svá studia. Přesto však tyto mladé dámy i pánové zůstávají typickými představiteli své doby. Stephanie se však přes léto změnila. Hledá novou lásku. Jinou než s Johnym. Objevuje se Michael, který se do Stephanie bezhlavě zamiluje. Ta ho zatím nevnímá. I další příběh vzdává úsměvný hold tehdy módním sukním, seznamování s dívkami a mladým láskám. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (153)

bobeczech odpad!

všechny recenze uživatele

Proč jsou druhé díly úspěšných titulů většinou tak na ho*no?! Tohle je exemplární případ stupidní dvojky ve stylu: ,,Jednička byla dobrá, tak honem, nablijem něco na papír, nazvem to scénář, natočíme a pak rychle do kin!". Dobrovolně na tohle koukat je jako strkat hlavu namočenou v domácí bylinkový omáčce do chřtánu krokodýla, velmi špatný nápad ! ()

lucascus 

všechny recenze uživatele

Průměr a šeď, nekvalitní film, který jen těží ze slávy původního filmu. V podstatě tyto filmy nemají nic společného (snad jen ten název filmu). Písničky jsou otřesné (nebo přinejmenším nesahají hitům z jedničky ani po paty), herci jsou otřesní rovněž. Říká se, že do stejné řeky dvakrát nevstoupíš, a tady to sakra platí. ()

Reklama

malyLibor odpad!

všechny recenze uživatele

Musím říct, že odpad dávám jen zcela výjimečně, když je film naprosto nekoukatelný... což ovšem tohle je. Nečekal jsem, že by to dosahovalo byť jen 10% kvalit původní pomády... ale nečekal jsem ani, že to bude takhle špatné. Navíc špatný dabing, písničky bez titulků, no je to hnus, velebnosti. Nedokoukal jsem myslím ani do čtvrtiny, utnul jsem to po dvaceti minutách trápení... ()

Energie-G 

všechny recenze uživatele

Pomádu jsem miloval od dětství a jako malý kluk jsem měl Travoltu vedle Jamese Deana jako hlavní klukovský vzor. Tajně jsem doufal že by mohlo být natočeno volné pokračování kde by se mihl Travolta alespoň ve vedlejší roli a navodil by tak alespoň částečně atmosféru předešlé výtečné jedničky. K dvojce jsem se dostal náhodou až někdy v devítce a tehdy to bylo pro mě naprostej propadák a hodnotil bych to nanejvýš 20%. S odstupem času bych jednu hvězdičku přidal, ale to nemění nic na faktu, že se jedná o velké zklamání a absolutně nevyužitý potenciál. Hlavní hrdina - anglický suchar, který se promění jakože ve frajera, na Travoltu nemá ani v nejmenším, T-Birds se s těmi původními v čele se skvělým Conawayem také nemůžou absolutně rovnat, jsou tady hrozně nesympatický, klackovitý frackové bez špetky frajerství a jedinej kdo to trochu zachraňuje je Michelle Pfeiffer (zbylé pink ladies si kvůli jejich nevýraznosti vůbec nepamatuju), které by to mimochodem určitě náramně svědčilo právě s Johnem. Soundtrack není až tak hroznej ale některé písně včetně té hlavní Cool driver by se hodily spíš někam do filmu o sedmdesátkách a ten závěr v bazéně snad jeho tvůrci ani nemohli myslet vážně. Celkově mi to vyznívá tak na ty dvě slabší hvězdy, ale jen díky Michelle - 35% ()

Ad4mson odpad!

všechny recenze uživatele

"Hřeben. Ááá jdeme na to." Televizi jsem pustil náhodou, když právě začínal tento "skvost". Říkal jsem si, že nebude špatné rozšířit si obzory, ale to byla VELKÁ chyba. Utrpěl jsem psychickou újmu třetího stupně... Nebudu zastírat, že nemám muzikály příliš v lásce. Utvrdila mě v tom stupidní slaďoučká limonáda Mamma Mia s uječenou Meryl Streep a sentimentálním Piercem Brosnanem. Třikrát tfuj. Avšak oproti Pomádě 2 se jedná o oscarový snímek. To co se tady odehrává překonalo všechny moje představy o tom, jak vypadá filmové peklo. Rádoby cool týpci prohánějící se na motorkách, kteří jsou asi tak drsní jako kapesníčky Zewa softies, školní dylinky s IQ menším než kterým disponuje štětka do hajzlu se promenádují v růžových a jiných příšerných oblečcích a pronášejí věty tak trapné, že by i nemluvně začalo nadávat. A hlavní hrdinka Michelle Pfeiffer se zamiluje do toho anglického slušňáčka až teprve po tom, co si koupí motorku. Jinak je pro ní svým způsobem póvl a méněcenný. Pomáda 2 je odpornou zvratkou plavající v toaletní míse a ještě víc mi zhnusila pohled na tento žánr. Doporučit tedy můžu jen sebevrahům a masochistům, kterým je po srsti páchat na sobě taková zvěrstva. Ale občas je potřeba něco vytrpět... ()

Galerie (42)

Zajímavosti (23)

  • Pamela Seagull (Dolores) nebyla schopna dokončit natáčení, protože měla autonehodu, když jela na natáčení. Většina jejích scén již byla natočena, ale na některých ji musely zastoupit dvojnice, třeba jako ve scéně s hledáním talentů. (HappySmile)
  • Přestože to nebylo ve filmu nikdy řečeno, Johnny Nogerelli měl být původně bratrancem Dannyho Zuka z prvního filmu. Jelikož byl ale Michael bratrancem Sandy, tak se autorům zdálo, že by to bylo už moc přitažené za vlasy. (HappySmile)
  • Režisérka Pat Birch se nechala slyšet, že původní název zněl "Son of Grease", ale producenti chtěli něco přímějšího a méně matoucího, takže to změnili na "Grease 2". Maxwell Caulfield (Michael Carrington) se vytrvale pokoušel o to, aby se název vrátil na ten původní, protože "Grease 2" je podle něj nudný název. (HappySmile)

Související novinky

Prequel Pomády našel režiséra

Prequel Pomády našel režiséra

23.07.2020

Studio Paramount našlo režiséra pro svůj oznámený prequel muzikálu Pomáda. Snímek Summer Lovin’ natočí Brett Haley (V rytmu srdce, Všechny malé zázraky) scénáře od Leah McKendrick (M.F.A.). V… (více)

Pomáda se dočká prequelu

Pomáda se dočká prequelu

10.04.2019

41 let od premiéry slavného muzikálu Pomáda se studio Paramount Pictures rozhodlo pustit do práce na prequelu. Scénář píše John August (Velká ryba), příběh by pak měl pojednávat o létě, během kterého… (více)

Reklama

Reklama