Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1961. Jsou to už dva roky, co hrdinové z prvního dílu Pomády ukončili svá studia. Přesto však tyto mladé dámy i pánové zůstávají typickými představiteli své doby. Stephanie se však přes léto změnila. Hledá novou lásku. Jinou než s Johnym. Objevuje se Michael, který se do Stephanie bezhlavě zamiluje. Ta ho zatím nevnímá. I další příběh vzdává úsměvný hold tehdy módním sukním, seznamování s dívkami a mladým láskám. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Zajímavosti (23)

  • Michelle Pfeiffer (Stephanie) se nechala slyšet, že lituje toho, že přijala roli ve filmu. Po premiéře prý nemohla uvěřit, jak moc byl film špatný. (Duoscop)
  • Film se natáčel v Los Angeles, v Long Beach, v Norwalku a v Hawthorne v Kalifornii. (rafix)
  • Obsazeno bylo na 500 postav. (rafix)
  • Přestože to nebylo ve filmu nikdy řečeno, Johnny Nogerelli měl být původně bratrancem Dannyho Zuka z prvního filmu. Jelikož byl ale Michael bratrancem Sandy, tak se autorům zdálo, že by to bylo už moc přitažené za vlasy. (HappySmile)
  • Byla vytřižena scéna, kde Goose (Christopher McDonald) omylem uhodí Rhondu (Alice Price) dveřmi do nosu. (HappySmile)
  • Annette Funicello měla původně hrát paní Masonovou, ale odstoupila kvůli problémům s rozvrhem. (HappySmile)
  • Píseň "Do It For Our Country" je duet mezi Sharon (Maureen Teefy) a Louisem (Peter Frechette). Nicméně Maureen Teefy nemohla písničku nahrát, takže musel Peter Frechette nazpívat celou píseň sám. Proto na soundtracku k filmu nejsou slyšet Maureeniny vokály. Nicméně později Maureen svůj hlas dodabovala, ale na soundtrack se její hlas už nedostal. (HappySmile)
  • Několik scén bylo z filmu vystřiženo: Frenchy se pokouší pomoct Michaelovi stát se "cool riderem"; Michael mluví se Stephanie a utěšuje ji po přehlídce talentů. A také scéna, která měla být na úplném konci: Michaal a Stephanie jedou na motorce směrem k zapadajícímu slunci - podobná scéna byla na konci Pomády, kde Danny a Sandy jedou v autě směrem k zapadajícímu slunci. (HappySmile)
  • Režisérka Pat Birch se nechala slyšet, že původní název zněl "Son of Grease", ale producenti chtěli něco přímějšího a méně matoucího, takže to změnili na "Grease 2". Maxwell Caulfield (Michael Carrington) se vytrvale pokoušel o to, aby se název vrátil na ten původní, protože "Grease 2" je podle něj nudný název. (HappySmile)
  • Režisérka Pat Birch řekla, že když začali natáčet, ještě nebyl hotový scénář, takže se snažila udělat to nejlepší s tím, co doposud měla. (HappySmile)
  • Pamela Seagull (Dolores) nebyla schopna dokončit natáčení, protože měla autonehodu, když jela na natáčení. Většina jejích scén již byla natočena, ale na některých ji musely zastoupit dvojnice, třeba jako ve scéně s hledáním talentů. (HappySmile)
  • Film měl být druhým ze 4 filmů a seriálu, ke kterým se budou prodávat propagační předměty. Nicméně film propadl a plány na propagační předměty také. (HappySmile)
  • Jeff Conaway si měl původně střihnout roličku jako manažer bowlingu, nápad byl ale následně zamítnut. (HappySmile)
  • Režirérka Pat Birch dělala v předchozím díle choreografku. (HappySmile)

Související novinky

Prequel Pomády našel režiséra

Prequel Pomády našel režiséra

23.07.2020

Studio Paramount našlo režiséra pro svůj oznámený prequel muzikálu Pomáda. Snímek Summer Lovin’ natočí Brett Haley (V rytmu srdce, Všechny malé zázraky) scénáře od Leah McKendrick (M.F.A.). V… (více)

Pomáda se dočká prequelu

Pomáda se dočká prequelu

10.04.2019

41 let od premiéry slavného muzikálu Pomáda se studio Paramount Pictures rozhodlo pustit do práce na prequelu. Scénář píše John August (Velká ryba), příběh by pak měl pojednávat o létě, během kterého… (více)

Reklama

Reklama