Reklama

Reklama

Titulní postava Happy Gilmore je dospívající mladík z předměstí, který sní o kariéře slavného hokejisty. Přes své nadšení pro hru a temperament však postrádá pro hokej potřebný talent. Jednoho dne se stanou dvě věci, které spolu zdánlivě vůbec nesouvisí. Happy objeví, že babičku, která ho vychovala, soudně vystěhovali z domu, protože neplatí daně. A pak čirou náhodou zjistí, že jeho divoký styl střelby na bránu je sice pro hokej naprosto nepoužitelný, může však být velmi účinný v golfu. Aby mohl vykoupit babiččin dům zpět, začne hrát o peníze. Setká se přitom s golfovým trenérem Chubbsem, který mu začne pomáhat a přesvědčí ho, aby se přihlásil na místní turnaj. Překvapivý úspěch ho přiměje k přestupu na profesionální dráhu. Navzdory neobvyklému stylu, nesoustředěnosti a hokejovým manýrům, které se ke golfu příliš nehodí, začíná Happy vyhrávat turnaje. S Chubbsovou pomocí se snaží zlepšit styl hry a připravit se na střetnutí s favoritem Shooterem. Krátce před zápasem umírá jeho trenér, ale Happy, povzbuzován sympatickou komentátorkou Virginií, přece jen do hry nastoupí. (TV Nova)

(více)

Recenze (214)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Prvnich 40 minut je neskutecnej hyper masakr. Sandler jako naprosto buranskej vztekloun a rvac, kterej kazdyho serve nebo rovnou sereze, jedna komedialni situace za druhou a cameo Stillera tentokrat v zaporny roli. Proste rozjezd je naprosto hyper gigantickej a tech 40 minut sem se snad smal v kuse. Pak precejen dojde na klasickej vyvoj deje, naky to klise, Sandler se sklidni a spolu s tim ubyde zabavnost, ale neznamena to, ze by film pak prestal bejt vtipnej, porad je cemu se zasmat, navic ty odpaly jsou pekne natoceny. Neni to cistejch 5*, ale dam je, protoze jsem se fakt skvele bavil. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Takový typ filmů umí snad jen amíci. Klišé zachumlané v takovém optimismu, že vám nevadí ani infantilní a hloupé vtípky, nebo stupidní repliky se zpěvem. Hranici mezi buranstvím a bezprostředností, stírá Sandler a jeho Štístko Gilmore. Těžko mu nefandit i přesto, že je to prchlivý surovec. Stačí, aby se snažil pomoct babičce, stál proti němu bohatý lotr a najednou je diváky milován. Ale jo, je to komedie a plebs prostě loosery na cestě ke štěstí zbožňuje. Mám sice raději chytřejší, černější, bizarnější humor, ale i tento vidlácký, pubertální, macfarlanovský, mi občas bránice poškadlí. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Duganův razantní odpal mimo můj green humoru - přímo do jezírka golfového klubu, na dno vedle Sandlerovic postav vznětlivých buranů s gerontofilními sklony. Jménem Asociace na ochranu práv aligátorů se ostře ohrazuji proti tomu, že zde bylo toto neškodné zvíře označeno za viníka amputace pravé horní končetiny pana Carla Weatherse. Každé malé dítě přeci ví, že mu ji už dávno předtím ufiknul Predátor plasmovým dělem.. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

A ďalšia z "milióna" komédií, v ktorej hrá "hviezda" komédií 90.rokov 20.storčia Adam Sandler (a tiež Ben Stiller). Áno, je to hlúpe - agresívny hráč hokeja sa náhodou pripletie ku golfu a vyhrá celý šampionát, pričom nikdy predtým nedržal golfovú palicu. Ale je to proste komédia. Nečakajte žiadny napínavý Tin Cup s Kostnerom. Tu sa to vyložene zameriava na zábavu a nie samotný turnaj. Stupídne je aj to v akom oblečení Sandler ten golf hrá. V tričku a rozopnutej košeli sa asi dobre nehrá. Pochválim krátku, asi 10 sekundovú scénu so sexi Julie Bowen na kurte na posteli v pančuškách a spodnom prádle. Účasť už zosnulého padúcha z Bonda Richarda Kiela tiež potešila. Film na nudnú nedeľu ako stvorený. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Ne Šišouni v New Yorku. Ne Rockeři, Holky na obzoru nebo Billy Madison. Tento moment považuji za zrod (alespoň pro mne) Adama Sandlera. Spojení komedie a sportovního tématu, to je vždycky dobře. Sandler k tomu jede lacinější, ale ne úplně buranský humor, který mi taky sedí. V budoucnu bude mít problémy s překročením linie, která odděluju ještě snesitelné a přes čáru, ale v případě Happy Gilmora přesně ví, kdy má zatáhnout za brzdu. Pán slizoun Christopher McDonald, mladičká Julie Bowen, mentor Carl „Apollo“ Weathers, Joe Flaherty, Kevin Nealon, Allen Covert, Richard Kiel, Jared Van Snellenberg….tohle prostě svým jednoduchým způsobem funguje. PS: dovedete si představit příběh o Gilmorově hokejových začátcích….to by teprve byla jízda :D ()

Galerie (16)

Zajímavosti (16)

  • Natáčelo se od 6. července do 1. září 1995 v kanadské provincii Britská Kolumbie. (BMW12)
  • Ve scéně, kdy si při rozhovoru s Happym (Adam Sandler) objedná McGavin (Christopher McDonald) Martiny, dává si do skleničky napíchlé 2 olivy. V dalším záběru je však ve skleničce oliva jen 1. (Ruuzha)
  • Jedná se o druhý herecký výkon v řadě, za který si Adam Sandler zasloužil nominaci na Razzie award pro nejhoršího herce. (KucC)

Související novinky

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Reklama

Reklama