Reklama

Reklama

Titulní postava Happy Gilmore je dospívající mladík z předměstí, který sní o kariéře slavného hokejisty. Přes své nadšení pro hru a temperament však postrádá pro hokej potřebný talent. Jednoho dne se stanou dvě věci, které spolu zdánlivě vůbec nesouvisí. Happy objeví, že babičku, která ho vychovala, soudně vystěhovali z domu, protože neplatí daně. A pak čirou náhodou zjistí, že jeho divoký styl střelby na bránu je sice pro hokej naprosto nepoužitelný, může však být velmi účinný v golfu. Aby mohl vykoupit babiččin dům zpět, začne hrát o peníze. Setká se přitom s golfovým trenérem Chubbsem, který mu začne pomáhat a přesvědčí ho, aby se přihlásil na místní turnaj. Překvapivý úspěch ho přiměje k přestupu na profesionální dráhu. Navzdory neobvyklému stylu, nesoustředěnosti a hokejovým manýrům, které se ke golfu příliš nehodí, začíná Happy vyhrávat turnaje. S Chubbsovou pomocí se snaží zlepšit styl hry a připravit se na střetnutí s favoritem Shooterem. Krátce před zápasem umírá jeho trenér, ale Happy, povzbuzován sympatickou komentátorkou Virginií, přece jen do hry nastoupí. (TV Nova)

(více)

Recenze (214)

dobytek 

všechny recenze uživatele

Nemam rád golf, ale v podání Adama Sandlera je tahle snobská hra docela zábavná. Dostanete nálož poněkud "lacinějšího" humoru. Prostě nic pro intouše, co maj potřebu hodinu filozofovat nad barvou hovna. A to já mam rád. Jenom škoda, že víc prostoru nedostal Ben Stiller jako ošetřovatel v domově důchodců. Ten se tam jenom tak mihnul, ale o jeho postavě by se dal klidně natočit další film. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Ne Šišouni v New Yorku. Ne Rockeři, Holky na obzoru nebo Billy Madison. Tento moment považuji za zrod (alespoň pro mne) Adama Sandlera. Spojení komedie a sportovního tématu, to je vždycky dobře. Sandler k tomu jede lacinější, ale ne úplně buranský humor, který mi taky sedí. V budoucnu bude mít problémy s překročením linie, která odděluju ještě snesitelné a přes čáru, ale v případě Happy Gilmora přesně ví, kdy má zatáhnout za brzdu. Pán slizoun Christopher McDonald, mladičká Julie Bowen, mentor Carl „Apollo“ Weathers, Joe Flaherty, Kevin Nealon, Allen Covert, Richard Kiel, Jared Van Snellenberg….tohle prostě svým jednoduchým způsobem funguje. PS: dovedete si představit příběh o Gilmorově hokejových začátcích….to by teprve byla jízda :D ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

Happy Gilmore (Adam Sandler), celý život zanícený hokejista, má ale jeden velký problém - moc mu nejde bruslení, a ani s morálkou na tom není úplně nejlépe. Ale ránu má pekelnou, a tak když si ho náhodou všimne golfový trenér Chubs, je o další kariéře Happyho rozhodnuto. Ale některým "pravým" golfistům je bezprostřední Happyho chování trnem v oku, a snaží se jej z konzervativního sportu vyštípat... Od filmu jsem nečekal nic víc, než hodinku a půl dobré zábavy a vtipů, čehož se mi dostalo vrchovatě. Sem tam jsem musel přivřít některé oči, to když Sandlerovo pitvoření přerůstalo únosné meze, ale celkově to bylo ještě ok. Golf nehraji, takže morální devastace tohoto sportu mi vůbec nevadila, právě naopak :). Potěšila i malinká role Bena Stillera jako sadistického ošetřovatele v domově důchodců - stejný typ postavy pak Stiller využil i v pozdějších filmech. ()

tnp101 

všechny recenze uživatele

Další ze Sandlerových variací na dobrosrdečného idiota. Naštěstí ne tak otravně debilní jako o rok starší bráška Billy. Děj je vcelku svižný, některé vedlejší postavy mají své chvilky a záporák taky není úplně k zahození. Určitě bych Happy Gilmora zařadil mezi to lepší od Sandlera, i když to není ani tak moc kompliment směrem k filmu, jako spíše konstatování. 50% ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Happy Gilmore je úplně typickou sandlerovkou v tom dobrém a i v tom špatném. Pokud hledáte obyčejnou nenáročnou zábavu, tak je Happy Gilmore ideální volbou. Příběh je úplně jednoduchej a podle té nejprovařenější šablony jdoucí, humor neni kdovíjak sofistikovaný - vesměs je to o tom, ze Sandler neustále někoho mydlí a nadává. Narozdíl od některých pozdějších sandlerovek to není zas tak buranské a nechutnosti chybí úplně. Kdo má rád Sandlerovy gagy a jeho filmy celkově, myslím, že s Happy Gilmore nic nezkazí. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (16)

  • Ve skutečném životě je Adam Sandler velmi špatný hokejista. (KucC)
  • Ve filmu se objevuje Joe Sakic, legendární hráč klubu NHL Colorado Avalanche. (KucC)
  • Film mal pôvodne obsahovať scénu, v ktorej sa Happy Gilmore (Adam Sandler) dozvie, že s jeho babičkou bolo v domove dôchodcov zle zaobchádzané a vyhodí sanitára (Ben Stiller) von z okna, nakoniec však bola vystrihnutá. (misterz)

Související novinky

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Reklama

Reklama