Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jednou při lovu zabloudil král Štěpán v lese, a tak zaklepal na vrata tajemné tvrze. Žily zde dvě nevlastní sestry Anička a Katka s matkou čarodějnicí. Král se okamžitě do Aničky zamiloval a domluvil se s ní, že přijede za ním na zámek, aby spolu oslavili svatbu. Jenže macecha by raději na jejím místě viděla svou vlastní dceru Kateřinu. Aniččinu tvář tedy promění v ovčí. Sestry se ale mají velmi rády a Katka Aničku neopustí. Spolu odcházejí do světa, až dojdou do královského paláce. A jen vzájemnou láskou, odvahou a svou nezištnou pomocí macešinu kletbu zlomí... V pohádce podle předlohy Jana Vladislava hrají L. Rybová, K. Jelínková, J. Čenský, J. Brejchová, M. Stránský a další. Píseň královny víl zpívá V. Špinarová. (Česká televize)

(více)

Recenze (136)

Rodin 

všechny recenze uživatele

Pěkné obsazení. Nepochopitelné nasazení premiéry v době Vánoc. Nudil jsem se, ale to je vcelku jedno, pro mě se to netočilo. Horší bylo, že moje děti se toho při premiéře nejen nebály, ale ani je to nebavilo. Snad je na vině i ta přehnaná stopáž. Tohle se dalo natočit mnohem zhuštěněji a možná by se pak na pohádku čekalo každým rokem s napětím. No na pohádku se vlastně čeká. Tohle pohádka nebyla. ()

Pitryx odpad!

všechny recenze uživatele

Tematicky a dějově je to jako přes kopírák. Je tam samozřejmě pár změn, aby to netlouklo do očí. No, herci také nehráli pořádně a já se nemohl dočkat konce. Ale i ten naštěstí přišel, já mohl napsat nulu a život jde dál. Jo a ta závěrečná písnička, hm, hezká, ale že by měla nějak zvláštní slova, to se nedá napsat. ()

Reklama

Ereniss 

všechny recenze uživatele

Jan Čenský mi v rolích princů nevadí, stále jeden z těch lepších, který se v české pohádkové tvorbě mihl. Co se týče Aničky, jak tak čtu zdejší komentáře, nejsem jediná, komu šílená, děsivá, ba přímo traumatizující ovčí hlava vadila. Taky mě ve snech děsila celé dětství, ale na druhou stranu jsem celou pohádku neodsoudila, je jedna z mých oblíbených. Jen když je v záběru Anička, musím si dát ruku přes oči no:) ()

R.E.M. 

všechny recenze uživatele

Pohádka s příběhem, který zaujme. Kladně hodnotím scénář. Méně masky - přesněji ovčí masku, ta byla hodně nepovedená a zbytečně shodila pohádku o stupeň níže. Věřím, že ovčí hlava vyděsila hodně dětí. Taky bych vynechala pár berliček v podobě "sudiček" a dítěte s oříšky. Jako celek je pohádka dobrým průměrem. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Určitě ta z lepších celovečerních novodobých pohádek, která však místy trpí jednak trhanou a pomalou kamerou, schází vypilovat některé drobnosti (např. proč na konci čarodějnici spálí draci, když zabíjejí pouze lidi). Možná je to i zbytečně dlouhé, no ale budiž. Lepší průměr. Film byl natočen na zámcích Hrádek u Nechanic, Valdštejn a v interiérech hradů Kost, Sloup a Helfenburk. Hudba: Jaromír Vogel ()

Galerie (13)

Zajímavosti (5)

  • V němčině se film jmenuje Die verzauberte Anicka, což lze přeložit jako "zakletá Anička". (Janek2002)
  • V čase 42:30 lze v království víl spatřit na levé straně fotografa. (Mecker)
  • Natáčení probíhalo ve zřícenině Helfenburk (Hrádek) u Úštěka, na zámku Hrádek u Nechanic a hradech Kost, Sloup a Valdštejn. (hippyman)

Reklama

Reklama