Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Waynův svět je bláznivý a rozverný film, kde vedle rockových melodií a "odvázaných koček" najdete i nejodvázanější hostitele - Wayna Campbella a Gartha Algara. A když jim ještě druhořadý pracovník TV nabídne tučnou smlouvu, nemohou ti dva uvěřit svému štěstí. Brzy ale zjistí, že cesta ke slávě je trnitá, plná nebezpečí, svodů a příležitostí k mejdanům. Dokáže Wayne získat city rockové bohyně Cassandry a "utrhne" i Garth dívku svých snů? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (141)

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Wayne's world, Wayne's world, party time, excellent:D Celý film vypadá jako jedna epizoda seriálu Wayneův svět, stejně amatérský, ale natočený se stejným nadšením. Strašně pitomej film, lacině udělanej, plnej nejrůznějších klišé, ale i tak mě pobavil...snad to neznamená, že jsem totální dement:D Přesně tohle jsem očekával a to jsem taky dostal - takže velká spokojenost, ale hned tak se na to znovu nekouknu.. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Průměrná taškařice. Taková nezáživná blbinka, až to člověka zamrzí. Potenciál by tu byl, komediální talent určitě většina zúčastněných nepostrádala, ale všechny vtípky v lepším případě vyzněly do ztracena, v horším případě vyzněly trapně. Nechápu ten kult, který se kolem Waynova světa vytvořil, na druhou stranu fanoušky si najde skoro všechno. Důkazem budiž celosvětový výdělek přes tři stovky milionů dolarů. Až se mi nechce věřit, co na tom ty lidi přitahovalo a stále přitahuje, ono se vlastně není čemu divit, stačí zabrousit k českým filmům a stejně tak žasnout nad komerčním úspěchem Kameňáků. Abych jen nehanil, pár scének mě opravdu rozesmálo, ať už všechny alternativní konce, tak třeba product placement scéna... Jasný průměr. ()

Reklama

Idoviren 

všechny recenze uživatele

Geniální komedie. Waynův svět šel do velkoobchodu s filmovými hláškami a koupil to nejlepší co tam měli, a že toho bylo hodně. Jedna, pro mě skoro až ikonická, replika nabitá humorem střídá druhou a všechno je to kombinované se skvělými ksichty a úzkými boky mladého Mika Meyerse. Všechny tyto faktory dávají dohromady kultovní podívanou. Nemůžu si pomoct, ale navždycky jsem se zamilovala do Waynovy verze Bohemian Rhapsody. A když po něčem toužím, musí to být mé, ó ano, musí to být mé... ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Od "kultovní" komedie jsem teda čekal víc. Jsou tam některý fakt vtipný okamžiky (třeba scéna s Terminátorem) a je z toho cejtit taková ta pohodová atmosféra rannejch devadesátek, ale celkově jsem se moc nezasmál. Zároveň to neni vyloženě nějak trapný nebo úplně nudný, ale nechápu, že zrovna tenhle film získal nějakej kultovní status. Pro mě je to čistej průměr. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Niekedy v roku 1993 mi viacero známych vrele odporúčalo film "Waynov svet" (Wayne´s World). Vraj je to nehorázne vtipná rocková komédia s dvoma totálne uletenými týpkami. Hoci som bol vtedy nekonvenčný punk rocker, moc sa mi do toho nechcelo. Teraz mi tak napadá, že možno práve preto, že som bol punk rocker, tak sa mi do toho nechcelo. Cítil som z toho nechutný americký mainstreamový popcornový smrad. Nakoniec som si to však predsa len pozrel. Došlo mi, že moje obavy boli opodstatnené. Nepáčilo sa mi to, zdalo sa mi to v niektorých momentoch až neznesiteľne trapné. Tí dvaja americkí idioti mi išli na nervy. Tento druh plytkého humoru mi je dodnes cudzí. Pozrel som si to znova po skoro viac ako tridsiatich rokoch a môj dojem z tejto hudobnej komédie zostal rovnaký. Je to úplne zbytočná, trapná chujovina. ** ()

Galerie (35)

Zajímavosti (16)

  • Během filmování scény na Bohemian Rhapsody si oba hlavní představitelé namohli krk z intenzivních pohybů hlavou. V některých pozdějších scénách můžeme vidět, jak se snaží o minimální pohyb hlavou. (don corleone)
  • Modrý vůz, ve kterém jezdí hlavní postavy Wayne Campbell (Mike Myers) a Garth Algar (Dana Carvey), je AMC Pacer, což je dvoudveřový kompaktní vůz vyráběný ve Spojených státech společností American Motors Corporation (AMC) od roku 1975. Vůz koupila Rickova zastavárna (od r. 2009) a nechala jej restaurovat. Vidět ho pak můžeme v 2. epizodě 17. série s názvem A Show About Nothing. (sator)
  • Film obsahuje potitulkovou scénu. (Duoscop)

Související novinky

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

21.01.2022

Svět hudby a filmu přišel o další z velkých talentů. Ve věku 74 let včera v USA zemřel americký zpěvák a filmový herec Marvin Lee Aday, znám především pod svým uměleckým jménem Meat Loaf. Talentovaný… (více)

Noc oživlých herců

Noc oživlých herců

03.01.2007

Neberouc do úvahy jeho práce na namluvení Shreka, Mike Myers se z filmového plátna ztratil stejně rychlo, jako se na něj v roce 1992 skrz Waynův svět dostal. Člověk by řekl, že se tak stane další… (více)

Reklama

Reklama