Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Odkrytí masového hrobu čítající 50 těl není příjemný zážitek pro policii ani pro Michelle a Ryana (Kate Hodge a William Butler), kteří Texasem projjíždí. Cestou kterou jim poradil "Kovboj" Tex (Viggo Mortensen) narazí na neznámého řidiče, s kterým mají malou potičku a musí vůz opravit, tam se poprvé zjevuje "Leatherface". Dopravní nehodou se jim komplikuje uprostřed lesů život, Michelle sice nachází útočiště, ale spadá do spárů kanibalské rodiny, kde Ryane umírá. Záchrana přichází v podobě "víkendového lovce" Benna (Ken Forre)... (Rodriguez)

(více)

Recenze (117)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Film jsem viděl poprvé asi před 15 lety na VHS když jsem chodil ještě na gympl, a byl jsem z něj tenkrát docela zklamaný ... Byla to první verze "Texasského masakru", kterou jsem shlédl a čekal jsem asi tenkrát hodně krve, uřezané ruce, nohy, hlavy a gorescény, které se po pravdě v tomto filmu příliš nekonají, ale zato se zde koná na svoji dobu, kdy cenzura valila naplno docela husté týrání a excelentní vykreslení pošahané rodiny, což jsem tenkrát asi v tom věku ještě nepobíral ... Ten film pro mne dozrál asi až teď a byl jsem vyloženě mile překvapen. Perfektní prostředí, atmosféra, rodinka, napětí, atd. ... Samozřejmě, že první díl z roku 1974 bude navždy jen jeden, podle mne nejlepší horror všech dob, ale tohle bylo na svoji dobu vyloženě vynikající, zábavné, diváka to chytne od začátku a do konce nepustí ... ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Bohužel ne tolik syrové a atmosférické jako nedostižný první díl a ani tolik zábavné jako ujetý díl druhý. Přesto však víc než slušná oddychovka se slavným Leatherfacem a jeho vytuněnou motorovkou v hlavní roli. Co mě na třetím Masakru naštvalo nejvíc je, že se veškeré "šťavnatější" scény odehrávají mimo obraz, cenzura tu holt vládne rukou pevnou a neotřesitelnou. Ale jinak herci fajn, prostředí domu Leatherfacovi rodiny správně temný a vůbec to, i díky kratší stopáži, pěkně odsejpá. ()

Reklama

Aargh 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších splatterů. Všechno je výrazně přehnané - kam by normální filmař dal jednu mrtvolu, tam tvůrci Leatherface dali hromadu mrtvol a kostí a zasypali vnitřnostmi. Atmosféra je velmi "monstrózní" a v některých částech filmu by se dala krájet. Přesto na vás prostřednictvím četných vtípků autoři pomrkávají, že to všechno není myšleno úplně vážně. Pochvalu zasluhuje také dobře zpracované úvodní titulky s hudebním doprovodem, který mi ještě dlouho visel v hlavě. Doporučuju. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Asi jediná solídna časť texaskej frančízy, pravdaže s výnimkou fenomenálneho prvého filmu. Texaská asociácia pre rozvoj cestovného ruchu nás opäť sprevádza týmto čarokrásnym krajom plným polopúští, močiarov, lesov a kanibalov a na rozdiel od ostatných pokračovaní je to celkom zábava. Čo sa týka gore, podobne ako jednotka je to relatívne soft. Narozdiel od nej to ale nie je nechutne dusné, lebo o to ani tvorcom nejde. Napríklad počas klimaxu hrá miesto hororovej hudby riadny rokenrol. Hlavnou devízou je poctivá atmosféra plášťom noci zatiahnutého konca sveta kdesi na severe Texasu, krásne nasvietené texaské lesy a močiare a hlavne dôležitá vec, na ktorú tvorcovia podobných filmov zabúdajú: dôstojní protivníci zdegenerovaným vrahom! Záverečný súboj je prinajmenšom vyrovnaný a zďaleka nie je jasné, kto zomrie a kto sa dožije záverečných titulkov a nejeden Texasan dostal riadnu dávku olova a odišiel dokaličený, ak teda mal to šťastie prežiť. Toto má mať správny survivor/exploitation horor!!! ()

Šakalík 

všechny recenze uživatele

Po bizarní dvojce se třetí díl vrací ke svým hororovým kořenům, třebaže dle dobré tradice této série i zde narazíme na postavy s prapodivným vzorcem chování. Svým scénářem trojka na přechozí díly příliš nenavazuje. Dvojku ignoruje úplně (díky bohu) a jedničku si bere spíše jen za vzor, přičemž lidožravou famílii rozšiřuje o nové členy. Přibyli další dva bratři (jednoho z nich NAPROSTO SKVĚLE zahrál Viggo Mortensen), bláznivého taťku vystřídala mamka, děda zůstal dědou a další generaci zastupuje malá holčička, která je jakousi třešíňkou na dortu úchylné domácnosti. Film se nebojí černého humoru, přičemž některé hlášky jsou úplně boží a převážně je má na svědomí Mortensen s šibalským úsměvem na tváři (třeba: „Proč nás nenecháte na pokoji?!“ - „Máme hlad!“ :-)) Celé je to rozumně krátké, řekl bych tak akorát, a přestože to autoři se znovuoživováním postav ke konci už přehánějí, jedná se o docela koukatelný kus. Na kultovní jedničku to ale pochopitelně nemá. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (21)

  • Natáčení filmu začalo v srpnu 1989 a skončilo v září téhož roku. (henrycruel)
  • Jediný díl ze série Texas Chainsaw Massacre, který se nenatáčel v Texasu. (Chatterer)
  • Trailer k filmu bol spravený ešte skôr ako mal film režiséra a začali práce na natáčaní. (beso74)

Související novinky

Prepad série do temnôt?

Prepad série do temnôt?

25.05.2005

O tom, že štúdio New Line Cinema chystá prequel k úspešnému hororu TEXASKÝ MASAKER MOTOROVOU PÍLOU (ktorý vychádzal z rovnomennej snímky z r. 1974), sme už informovali. Okrem klasickej zápletky … (více)

Reklama

Reklama