Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Sestry Samantha a Tara Carpenterové a dvojčata Chad a Mindy přežily řádění tajemného vraha ukrytého pod maskou ducha v městečku Woodsboro. Ve snaze zapomenout na tyto tragické události se všichni čtyři přestěhují do New Yorku, aby tam začali nový život. Netrvá to ale dlouho a objeví se nový a ještě brutálnější vrah v masce Ghostface a jejich životy jsou opět v ohrožení. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (12)

Trailer 2

Recenze (355)

Anderton 

všechny recenze uživatele

K sérii som sa vrátil po trojke a to preto, že ma zaujal dej odohrávajúci sa v novom prostredí. A je to tak, šestkou dostal Scream novú krv do žíl. Čo sa týka deja, tam toho veľa už nikto nevymyslí, skôr som sa sústredil na hutné sekvencie, ako metro, samoška či rebrík. No a oná meta rovina je síce posunutá o kus ďalej ako prvý film a neustále sa o nej rozpráva, avšak tu mi príde, že scenáristi a režiséri sa snažia byť za každú cenu kvázi veľmi chytrí a cool a je to už skôr na hranici otravnosti. Či je tematizovanie toho, čo všetko sa dá prežiť, skutočne tak inteligentné, nech posúdi každý fanúšik sám. Mrzí ma to, ale okrem Jenny žiadna nová tvár nemá podľa mňa dostatočnú charizmu, na druhú stranu ma potom nemrzelo, keď niekto zomrel bolestivou smrťou. ()

AllShallFall 

všechny recenze uživatele

Jak už  bývá zvykem, že se z určitých příběhů stává seriál, tak u Vřískotu to platí rovněž. Ale dobře. Stále se vymýšlejí nové a nové důvody, proč masku ducha musí na sebe někdo vzít. Zkrátka vzít na sebe tu zodpovědnost masového vraha a zabíjet všechny ty lidi okolo někoho, kdo s tím má co společného. A když to není bratr nebo sestra, bude to teta se strejdou. A nebo taky bába s dědkem od vrahovi matky setrenice z třetího kolene. Prostě se v tom člověk musí zákonitě ztratit. Ale co už. Děj byl asi tak podobný, jako všech jeho 5 předešlých dílů. Je to už celkem ohrané. Ale i kdybych tohle hodil za hlavu, tak co me stále fascinuje, je když vidím, jak vrah, který má sílu, nebolí ho když dostane vázou do hlavy, telefonem atd, tak ke konci, po sejmutí masky ho bolí a na zem skolí, když mu šlápnete na palec u nohy. A oběti už se rozhodly neumírat. Tady jsme viděli, že 35664x rozbodanej frajer, prostě přežil. Stejně jako i ostatní pobodaní do břicha, do střev, do krku, do úst a pal si tak v pohodě sedí, jako by vlastně to nic nebylo. On nůž už asi není co býval. Je to hovno vražedná zbraň. 🤷No asi je toho mnohem více u čeho rozum zůstává stát. Už na to ani nelze nahlížet, jako na vyvražďovačku, když nikdo ani nechce umřít. No co už. Prostě jo, dívat se na to asi dá, ale člověk už musí se tomu smát. Jednička byla prostě nej. Ještě druhý díl ok, ale pak už to asi nemělo smysl. 4 se mi líbila, protože vlastně byla lepší než 3 💁 no a dál, už je to prostě fakt seriál. Takže už teď se těším na další rok na sedmičku 😀 ()

Reklama

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

"Who gives a fuck about movies?" _____________ Aneb co se nestane když studenty filmové vědy dožene na práh smrti jejich vlastní koníček.... První SCREAM považuju za pomyslný etalon halloweenské filmotéky, dosud nepřekonaný kult subžánru slasher, a v neposlední řadě za perfektní meta-hororovou satiru, která geniálně podrývá klasická filmová klišé. Pátý SCREAM na tuto tradici brilantně (zcela nečekaně) a velmi modernizovaně navázal, vdechnul této franšíze zcela nový život a ukázal, že tahle série má stále co nabídnout. Šestý SCREAM je sice opět post-moderním výsměchem fenoménu requelů, sequelů a dojení filmových značek, avšak nedosahuje takové scénáristické nápaditosti, vynalézavosti, nepředvídatelnenosti, meta-parodické hravosti, ani "who-dun-it" dynamiky pátého (natožpak prvního) dílu, které vynikaly svým revizionistickým ohýbáním žánrových pravidel, popkulturními odkazy a důmyslnou hrou s diváckým očekáváním. Zato brutalita jednotlivých vražd daleko přesahuje vše, co jsme doposud viděli, a nabourává pomyslnou hranici diváckého diskomfortu – alespoň tedy v mezích teenagerské zábavy, která se mnohdy neubrání pubertálnímu sentimentu, kýči a patosu [z kterýho můj cringe-metr často praskal ve švech]. Ten inovativní potenciál využít koncept Ghostface jakožto nezastavitelnou hrozbu kolektivních zabijáků ve víru velkoměstského ruchu New Yorku byl tak dost promarněn a namísto toho se tu repetitivně hraje na jistotu, jede se ve starých kolejích a identicky se variuje stejný koncept z předchozího dílu. ALE pěkně bych šmelil, kdybych řekl, že jsem se nebavil, protože za víc kvalitních slasherů bych nejradši vraždil – a kdo ne, tak si zaslouží vykuchat.... VERDIKT: 7 bodných ran z 10 ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Upozornění!!! Komentář může obsahovat spoiler. Na novej Vřískot jsem se samozřejmě těšil ale zároveň jsem měl i obavy. Stejně tak tomu bylo u předchozího Vřískotu(2022) stejné režisérské dvojice a nakonec mi sednul. O tomhle novým Vřískotu to ale říct nemůžu. Má to sice vysokej bodycount a Ghostface se tady poprvé ohání střelnou zbraní tím ale výčet pozitiv končí. Těšil jsem se na každou vraždu, protože postavy ať už nový nebo ty starý mi zrovna k srdci nepřirostly. Jenna Ortega mi v předchozím Vřískotu až tak nevadila ale po tom co jsem viděl seriál Wednesday(2022) kde byla perfektní mě tady její výkon zrovna neoslovil. Působila na mě jako dítě mezi dospělejma. Courtney Cox mě srala už v předchozím Vřískotu a tady tomu nebylo jinak. Nejhorší na tom je že její postava né a né chcípnout. Ke konci už jsem se nudil. Při vysvětlování toho kdo a proč vlastně vraždil zbytečně ukecaný a natahovaný. Takže když to shrnu tak za mě je tenhle poslední Vřískot stejně zbytečnej jako poslední Halloween(2022). Prostě jde o recyklaci a přiživování se na známé hororové značce. Je nad slunce jasný, že tohle není poslední zářez do Vřískotovské série ikdyž každýmu musí být taky naprosto jasný, že první dva díly zůstanou stejně navždy nepřekonány. ()

ancientone 

všechny recenze uživatele

slasher a (priznane) prepálená soap opera v jednom, štýlový vizuál aj soundtrack, nečakane sofistikované odkazy na niche klasiku (NY Ripper, Maniac), závere v až taliansky opulentnom štýle (Argento, Soavi) a zároveň veľmi nenáročná, prístupná zábavka. Baví ma tá vrstevnatosť a univerzálnosť. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (31)

Související novinky

Sedmý Vřískot vítá staré známé

Sedmý Vřískot vítá staré známé

12.03.2024

Kolem vřískající série bylo v nedávných měsících poměrně velké rušno. Poslední Vřískot 6, jenž měl premiéru zhruba před rokem, v kinech vydělal slušné peníze, stejně jako jeho předchůdce pátý díl,… (více)

Sedmý Vřískot přišel o hlavní hvězdu

Sedmý Vřískot přišel o hlavní hvězdu

22.11.2023

Zajetá a komerčně úspěšná hororová série je ve velkých problémech. Třiatřicetiletá herečka Melissa Barrera, hvězda posledních dvou dílů populární hororové řady Vřískot, totiž dostala vyhazov z… (více)

Sedmý Vřískot střídá post režiséra

Sedmý Vřískot střídá post režiséra

03.08.2023

Oblíbená hororová řada opět mění tvůrčí tým. Poté, co otěže nad sérií původních čtyř filmů z let 1996 až 2011 v režii legendárního Wese Cravena v roce 2022 převzalo režijní duo Matt Bettinelli-Olpin… (více)

Projekty od Universalu loví mladé hvězdy

Projekty od Universalu loví mladé hvězdy

14.04.2023

Studio Universal v současnosti chystá několik projektů, jimiž by rádo navázalo na své zajeté a osvědčené značky. Jedním z nich je tento týden oznámený a blíže nespecifikovaný příspěvek do světa… (více)

Reklama

Reklama