Reklama

Reklama

Do tábora v poušti, kde armáda provádí likvidační práce, přijíždí jednotka Národní gardy. Tábor však je opuštěný a vojáci vyrážejí na záchrannou výpravu. Netuší ovšem, že jejich protivníky jsou degenerovaní kanibalové, kteří mají hlad a chuť na ženy...  Wes Craven, autor hororové klasiky Hory mají oči z roku 1977, se jako spoluproducent podílel na stejnojmenném remakeu (2006), po němž následovalo toto pokračování, kde se též podílel na scénáři. Do tábora u opuštěného dolu v poušti Nového Mexika, kde armáda provádí likvidační práce, přijíždí jednotka Národní gardy. Tábor však je opuštěný, vojáci zahlédnou jen světelný signál na vysoké skále. Gardisté vyrážejí na záchrannou výpravu, netuší ovšem, že jejich protivníky jsou degenerovaní kanibalové, kteří mají nejen hlad, ale také by se rádi rozmnožili. Dvě ženy v jednotce jsou pro ně tudíž obzvlášť lákavýmn soustem. Boj o přežití se přiostřuje... V režii Martina Weisze hrají Michael McMillian, Jacob Vargas, Jessica Stroupová, Daniella Alonsoová ad. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (456)

tron 

všechny recenze uživatele

„Môžete ísť síce cez šachty, ale v nich vás zabijú. Okrem žien. Tie si nechajú na chov.“ Dobrý humus čéče. Ajaov remake sa mi páčil na 4* a mám rád hixploitation, no HORY MAJÚ OČI 2 nevyšli. Jednanie postáv je primitívne (v skalách naokolo číhajú ľudožraví mutanti, ale vojačka si ide v pohode čupnúť za najbližšiu skalu), akčné scény ako z televízneho seriálu z roku 1993 a atmosféra sa, česť výnimkám, vyparila do horúcej modrej oblohy. Jedným z mála plusov je vysoký fenomén humusu (naturalistický pôrod, latrína, finále). Na vysokú neprístupnosť sa pri nakrúcaní a následnom strihaní evidentne nehľadelo, tak ale zas nedá sa povedať, že by to z toho automaticky robilo lepší film. Definitívnu ranu medzi lopatky filmu zasadzujú v podstate až neherecké výkony (jediné tri ako-tak sympatické postavy, ktorým neprajete smrť, sú samozrejme zneškodnené medzi prvými) a lacný vzhľad, ktorý je presným opakom vizuálne podmanivej Ajaovej jednotky. Na strane druhej, je to oveľa lepšie, ako originálna Cravenova dvojka z roku 1984. Mimochodom, k Ajaovmu sequeli Craven (spolu so svojím synom) písal scenár a aj to produkovali. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Dvojka je podľa očakávania a celkom pochopiteľne asi o triedu horšia ako jednotka. No ale čo by sme vlastne chceli? Porovnávať Alexandre Aja (režisér jednotky) s Martinom Weiszom je asi taký nezmysel ako čakať, že nám začne citrón pred očami stepovať. Jediné čo ostalo je asi porovnateľná porcia krvi, ale napätie, atmosféra a narábanie s postavami odišlo spolu s Ajom. Pritom tu prostredie v tomto smere ponúkalo netušené možnosti. Ako hororová jednohubka síce neurazí, ale stačí to len na slabší priemer. 55/100 Videné v rámci Horror Challenge Tour. ()

Reklama

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Jak může člověk přežít utopen v latríně (z jakého důvodu ho tam mutanti hází, když všem ostatním trhají ruce a nohy)? Proč si army-tvrďačka bere do hor mobilní telefon a za každou skálou si pouští vzkaz svého čtyřletého syna? A kam se poděl "hodný skřítek"? Nejen tyto filozofické otázky sužují mysl audience při sledování samoúčelného porcování lidí, které začne být skutečně zajímavé až ve chvíli, kdy film končí. Totálně dementní jednotka (plazící se hodinu ve tmě, aby po finálním zúčtování zahnula za roh a našla tam dveře ven!) plná modelek a tlouštíků je posledním výsměchem před pádem do nudného mělkého hrobu. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Je jasné, že Hory majú oči 2 vznikol za silného nátlaku štúdia. Craven mal síce za krátky čas pripravený sľubný scenár, ale všetko stroskotalo na neprítomnosti dvoch elementárnych zložiek – pôvodného režiséra a ústrednej postavy, ktorá by vytvorila patričnú dávku súcitu a priamo s ním previazaného napätia. Bolo by zbytočné popisovať dejovú líniu, je jasná – nuda neefektívne ošperkovaná krvou a hnusom. Jednotka bola skvelá, dvojka je zlá. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Celkom slusne, malo to sice pomalsi rozbeh, ako jednotka, ale zial o nieco slabsia. Neviem, ci sa reziser Martin Weisz chcel za kazdu cenu pridrzat toho, co patri k tradicii, ze dvojka nemoze byt lepsia, ako jednotka. Najlepsia bola posledna polhodinka... 28.06.2010 _______ Michael McMillian - (Napoleon) +++ Jessica Stroup - (Amber) +++ Jacob Vargas - (Crank) +++ Flex Alexander - (Sarge) +++ Lee Thompson Young - (Delmar) +++ Daniella Alonso - (Missy) +++ Eric Edelstein - (Spitter) +++ Reshad Strik - (Mickey) +++ Produkcia: Wes Craven +++ Hudba: Trevor Morris +++ ()

Galerie (26)

Zajímavosti (11)

  • V tomto pokračovaní se měla vrátit i postava z předchozího filmu, Brenda. Bohužel její představitelka Emilie de Ravin měla povinnosti a smlouvu k seriálu Ztraceni, takže se nemohla natáčení zúčastnit. (WolfR)

Reklama

Reklama