Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na Kypru zatkne zvláštní jednotka vůdce arabské teroristické organizace Jaffu. Z Atén startuje americký Boeing 747, na jehož palubě je mezi čtyřmi stovkami cestujících Jaffův zástupce Nagi Hassan s osmičlenným komandem, které letadlo krátce po startu obsadí. Únosci žádají Jaffovo propuštění. Analytik CIA David Grant však tvrdí, že je na palubě ukryt ztracený nervový plyn, který chce Hassan použít k útoku. Jeho množství by mohlo zničit celé východní pobřeží USA. Grant, Travis a šestičlenné komando s leteckým inženýrem Cahillem mají proniknout na palubu letícího stroje s pomocí speciálního letounu NASA. Dojde však k havárii, kterou Travis zaplatí životem. Komando na palubě letadla tak zůstane bez velitele i bez spojení s krizovým štábem. Vojáci rozmístí sledovací zařízení, aby zjistili počet a polohu teroristů na palubě, a zatímco Cahill s pomocí raněného pyrotechnika Cappyho zneškodňuje nálož s nervovým plynem, Grant má najít jejího konstruktéra Jean-Paula Demoua, který dokáže bombu odpálit dálkovým ovládáním. Přestože se mu podaří získat na palubě spojence v odvážné letušce Jean, čas se nebezpečně krátí. Velení se totiž domnívá, že komando zahynulo, a přikáže letoun sestřelit. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (349)

monolog 

všechny recenze uživatele

Tomuhle se říká nomen omen, protože tenhle film MUSEL být inspirací teroristům z Alkájdy. I když tady to dopadlo trochu jinak a samozřejmě líp. Nejen že je tu dobrá akce, ale taky to není nijak přehnaný a spíš vám opravdu přijde, že takhle nějak by mohlo přepadení probíhat. A i jeho ukončení ze strany vojáků mi nepřišlo nijak přehnaný a nereálný (tedy pokud by šlo všechno jak má a všichni byli suprmani). A zábava samozřejmě nechybí, i když tam žádná trapná hláškovací postava není, což mnoho lidí těžce předejchá. Film totiž nemusí být nabitý prvoplánovým humorem na jedno použití, aby byl zábavný. Zde sice nijak moc humoru není, ale i přesto. Hrdinové jsou sympatičtí a David Suchet toho islámskýho fanatika hraje nenapodobitelně. Jako by jím vážně byl. A i když konec je hodně velké klišé, jaké v těchto filmech vidíme opravdu pokaždý, není až tak dlouhej, aby to člověka nějak významněji namíchlo a zkazilo mu to tak říjemně prožitou dvouhodinovku. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Meleme melem, všechno semelem, snad se z toho nepos... Ne ne ne. Kupodivu to drží pěkně pohromadě a akční klišátka fungují přesně tak, jak fungovat mají. Steven Seagal dostal konečně roli na tělo, ještě než stačí zlomit svou první zločineckou ruku (a tím našlápnout k tradiční akční demenci svého posledního období), je smeten z nebe a partie se ujímají jiní hráči. Na první pohled ňoumovatý (ale jinak samozřejmě hrdinný) agent ve standardním podání Kurta Rusella, sexy letuška Halle Berry (dobrou herečku v sobě nezapře), Hercule Poirot s oholeným knírem, nebelgickým přízvukem a tendencí používat spoušť místo šedých buněk mozkových. To, že Stuart Baird lepí vedle sebe výstřižky z cizích filmů, je vpodstatě fuk, protože ta jeho koláž drží slušně pohromadě a vede diváka k sice tušenému, ale přesto zábavnému finále, při kterém si Kurt Rusell dobude čest i srdce krásné letušky. A tak to má být. Aspoň v pátek kolem jedné v noci. ()

Reklama

Terter 

všechny recenze uživatele

Asi nejlepší eroplánově katastrofický snímek, který je s takovou oblibou citován (čti vykrádán) dlouhou nudlí eroplánově katastrofických filmů déčkové produkce, které se svojí kvalitou téměř dotýkají samotného dna filmových kvalit. I když tento film není bůh-ví-jakým klenotem, od těch ostatních se v několika věcech liší: 1. má atmosféru, díky které vám není po deseti minutách jedno, kdo přežije a kdo natáhne perka a hlavně, letušce nepřejete nějakou ošklivou smrt od chvíle, co se objeví na obrazovce a za 2. hrajou v tom skuteční herci a ne banda druholigových šmíráků, jak tomu v tomto žánru bývá zvykem. Tyto dva body dělají z Boingu 747 v ohrožení těžký nadprůměr v rámci svého žánru a lehký (opravdu jen lehký) nadprůměr v rámci akčních filmů. ()

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Boj protiteroristické jednotky uvnitř 747 za záchranu Washingtonu. Kurt Russell v jedné z mých oblíbených rolí a Steven Seagal, který si zde zahrál menší roli, aby nakonec skončil někde v oblacích. A to se jen tak nevidí, a možná proto se na tento snímek dívá uplně z jiného pohledu, než kdyby zase zachránil celou Ameriku sám Steven. A v tomto případě to funguje velmi dobře. Jinak velmi hektický závěr, kdy se Kurt snaží přistát s obřím Boeingem a kde mu všechno pípá, to je paráda. Potěší také Halle Berry. Takže dávám 75%. ()

Derek 

všechny recenze uživatele

solidny (hlavne co sa tyka technickej stranky) i ked zabudnutelny akcnak ktory je hlavne nenavideny pre rychle zneskodnenie seagala hned v uvode. za pozretie ale urcite stoji, lebo po udalostiach z 9/11 si som isty ze hollywood nepride s napadom arabskych teroristov co unesu lietadlo s planom zautocit na ameriku. navyse pred zaverecnym pristatim som len cakal ze do kabiny vstupy leslie nielsen a hlavnym hrdinom popraje vela stastia... ()

Galerie (37)

Zajímavosti (23)

  • Oceanic Airlines sú falošné aerolínky a sú používané v mnohých filmoch a TV seriáloch. (Seag)
  • Ve chvíli, kdy Kurt Russell ručkuje po laně nad stropem kabiny, kde si prohlížel vnitřek kabiny sondami, a vrací se zpět k vojákovi, má v jednu chvíli hodinky na pravé a pak zas na levé ruce. (Terva)

Reklama

Reklama