Reklama

Reklama

Velmi nebezpečné známosti

  • USA Cruel Intentions (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Kathryn (Sarah Michelle Gellar) a Sebastian (Ryan Phillippe) jsou dva bohatí zhýčkaní teenageři z té nejluxusnější části Manhattanu. A také papíroví sourozenci, protože jejich nechutně bohatí rodiče spolu uzavřeli manželství. Výraz zlatá mládež se ani zdaleka nepřibližuje jejich dekadentnímu životnímu stylu. Sebastian poznal všechny krásné dívky z Manhattanu a také Kathryn je na svůj věk neskutečně zhýralá. O to víc ji rozzuří, když dostane kopačky od svého přítele, který vyměnil její rafinovaný půvab za panenskou nevinnost naivní Cecile (Selma Blair). Kathryn proto s bratříčkem uzavře ďábelskou a náležitě pomstychtivou sázku. Pokud playboy Sebastian, kterému ještě nedokázala odolat žádná dívka, připraví Cecile o panenství a navíc dokáže svést další květ andělské nevinnosti Annette (Reese Witherspoon), připraví mu nevlastní sestřička noc plnou nadpozemské rozkoše. Pokud Sebastian prohraje, přijde o svého milovaného Jaguara, ročník 56... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (711)

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Pro mě mnohem lepší zpracování než Formanův Valmont, scénáristicky méně kvalitní oproti Fearsovi, ale za to mnohem žhavější. Sexuální dusno v podání mladých herců je v této verzi klasiky na úrovni papiňáku, z čehož mi nejednou regulérně zasmýkalo v koulích. Zahraný je tento film bravurně, dokonce ani Vytrspůnka mi tady ještě zamlada nevadila, a to už je co říct. Mně se tahle moderní variace líbila....a moc! Doporučuju! ()

castor 

všechny recenze uživatele

Nevlastní sourozenci. Protřelí, zvrhlí, hříšní, nechutně prachatí. Sex, alkohol, intriky, lži, drogy, nuda. Explozivní kombinace, když se jedna dostaví, je třeba přidat na obrátkách. Peprně nadčasová verze slavného románu Nebezpečné známosti toho času platila za „ten film“, o kterém si mladí vykládali a doporučovali ho houfně dál. Hrdinové byli zhýčkaní a nadržení, přesto mluvili květnatě, byli dokonale oblečení, učesaní a umně nasnímaní, takže i morálně závadné scény mohly spatřit světlo teenagerovského světa. A ti velmi rádi utrácejí obsah peněženek svých rodičů. Navíc výsledek divákům velmi detailně představil toho času vycházející trio Ryan Phillippe, Sarah Michelle Gellar a Reese Witherspoon. Scénárista a režisér Roger Kumble (který od té doby už ničím pořádným nenavázal) natočil morálně závadný kousek, ale co je potěšující, byl na to pyšný. Jeho snímek je stylový, nesmírně líbivý, kouzelně naivní a solidně hříšný. Samozřejmě mohl výrazně víc kořenit, ale na svou dobu si uchoval svoji tvář. Jen škoda, že morální závěr až příliš bije do očí. Tam už je to fakt hodně úsměvné, ale asi je to dané dobou... Jinak ale velmi rád vzpomínám. I na výborný soundtrack. Mimochodem mentorka Sarah Michelle je ve skutečnosti o pět let mladší než naivka Selma Blair. „Můžeš mi ho strčit, kam chceš!“ – „Můžeme si plácnout, sestřičko!“ ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

"Teen" romantické drama ze kterého se nevím proč stal doslova kult. Není to špatné a mladí (v té době neznámí) herci se snaží ale přeci jen je to přeceňované. Na druhou stranu pochybuji, že by se mladší 15 let dívali na "Valmonta" nebo Frearsovi "Nebezpečné známosti". A právě proto vznikají tyhle filmy. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Romantika, která i přes svou obrovskou jednoduchost ve mě stále dokáže vyvolat ty správné emoce. I slabší režisér má někdy v životě štěstí na projekt, který jej přetrvá. Z tohoto remaku se sice kdysi stál poměrně hodně silný kult, ale chytlavost mu upřít nelze. Přestože ta je hodně zapříčiněna skvělým soundtrackem. 70% ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

Moc pěkně zpracovaný příběh o intrikách a vášních. Všichni herci si to na place očividně užívali (navíc není nikdo, komu by to neslušelo), což je pro takový film základ. V tomhle případě navíc základ podepřený slušnou hudbou, silným vyváženým scénářem a špetkou humoru. Dohromady mi to přijde takřka dokonalé. S chutí pominu kosmetické kravinky jako pár scén trošičku přitažených za vlasy (závěr, konkrétně jedna tragická scéna). Protože tohle je dílo, které dělá čest všem teenagerským filmům. TOHLE je důkaz, že taky snímek pro teenagery a o teenagerech nemusí být jen bezduchá slátanina. "Cruel Intentions" v sobě totiž mají ducha - ať už ho hledáte v erotičnu nebo v čemkoliv jiném. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (32)

  • Film byl natočen za pouhých šest týdnů. (hellstruck)
  • Severoamerické tržby činily 38,8 milionu amerických dolarů, součet celosvětových 76,3 mil. (NIRO)

Související novinky

Když si někdo koleduje o „odpad“

Když si někdo koleduje o „odpad“

24.08.2008

Direct-to-DVD. Zní to jako nadávka, že? A většinou zaslouženě. Hollywoodská studia už dávno zjistila, že DVD (resp. blu-ray) trh je pro ně zlatým dolem. Zisky z prodeje na „plackách“ dosahují… (více)

Reklama

Reklama