Reklama

Reklama

Velmi nebezpečné známosti

  • USA Cruel Intentions (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Kathryn (Sarah Michelle Gellar) a Sebastian (Ryan Phillippe) jsou dva bohatí zhýčkaní teenageři z té nejluxusnější části Manhattanu. A také papíroví sourozenci, protože jejich nechutně bohatí rodiče spolu uzavřeli manželství. Výraz zlatá mládež se ani zdaleka nepřibližuje jejich dekadentnímu životnímu stylu. Sebastian poznal všechny krásné dívky z Manhattanu a také Kathryn je na svůj věk neskutečně zhýralá. O to víc ji rozzuří, když dostane kopačky od svého přítele, který vyměnil její rafinovaný půvab za panenskou nevinnost naivní Cecile (Selma Blair). Kathryn proto s bratříčkem uzavře ďábelskou a náležitě pomstychtivou sázku. Pokud playboy Sebastian, kterému ještě nedokázala odolat žádná dívka, připraví Cecile o panenství a navíc dokáže svést další květ andělské nevinnosti Annette (Reese Witherspoon), připraví mu nevlastní sestřička noc plnou nadpozemské rozkoše. Pokud Sebastian prohraje, přijde o svého milovaného Jaguara, ročník 56... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (711)

genetique 

všechny recenze uživatele

Pôvodné 'Dangerous Liaisons', len akoby prevtelené do modernejšej doby so zvodnejšími hercami sa podľa mňa celkom vyrovnávajú napätím a intrigami svojmu veľkému originálu. Hlavne zaujímavejším a priťahujúcejším prostredím, hercami s veľkou dávkou napätie a hlavne erotiky. Jediné, čo to kazí, je typický koniec. 75%. ()

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemné překvapení. není mnoho filmů o amerických teenagerech topících se ve spoustě peněz tak neobyčejně chytrých a zároveň skvěle odehraných. Příběh je jednoduchý jako skládanka o 2 kusech, ale zde není třeba nic komplikovat, jen si vychutnávat manévry a intriky ústředního páru. Jak už jsem zmínil, Sarah Michelle Gellar je naprosto krásně nepřející a démonická, Ryan Phillippe odehrál svůj part s náležitým sebevědomým, kde jsem mu žral i jeho postupnou proměnu. A Reese? Kouzelně roztomilá. Jelikož jsem neviděl původní snímky, kterými se tento inspiroval, tak mě konec příjemně zarazil..a zároveň dorazil. Paráda. K maximálnímu hodnocení není daleko. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Ono mi to všechno ze začátku přišlo jak se mladí a bohatí rozhodli pohrát v mozečcích těch průměrných a pohledných. Jenže postupem času jsem během filmu byl překvapen, jak výborně jsou jednotlivé postavy napsány, jak je brán ohled na jejich psychiku a hlavně na ní a jak do toho všeho zapadá ta dokonalá muzika, že jsem si okamžitě mohl být jistý, že to nebude jen pouhá jedna epizoda z nějakého rádoby seriálu pro mladé a la dejme tomu Beverly Hills 90210, kde na vztahy je brán ohled a na ty především. Samozřejmě, že to v tomto filmu takové je, proto jsou veškéré známosti v něm tak nebezpečné, ale to co opravdu stojí za to ho vidět je ta pestrá paleta charakterů, které se jednoznačně vyjímá a jako druhý bod je ten fantasticky perfektní výběr muziky, který do příběhu každopádně zapadá a jak dokonale ho započne na začátku se skladbou od Placebo - Every You, Every Me, kterou ani na stý poslech nemůžu setřást z hlavy, tak jí fantasticky zakončí Bittersweet Symphony, kterou zná snad každý a která dokazuje, jak dobře je pro mladé a nejen pro ně tento film napsaný, protože právě muzika tomu hodně dodává a musím se přiznat, že takovým výběrem jsem i já sám byl hodně překvapený a opravdu potěšený. Tím ale nekončím. Nečekal jsem, že se mi tento film zalíbí, ale jak jsem byl potěšen průběhem, tak jsem byl šokován závěrem a právě na ten se u pětihvězdičkového filmu čeká nejvíc. Jestli dokáže tak dobrý průběh uzavřít tak velkou zářivou kaňkou jako do pohádky. Řekl bych, že se rozhodně podařilo a tak jsou Velmi nebezpečné známosti zajímavou výpravou do světa bohatých snobů, které výborně zahráli jak Sarah Michelle Gellar tak Ryan Phillippe a musím podotknout, že všechno, co v tomto filmu mohlo být průměrné dostává naprosto novou, nezávislou podobu a i když byly natočeny další dva díly, je jednoznačně jasné, že tento zůstane tím jediným originálem, přes který už se nikdy nikdo nepřenese. To jen dokazuje, že vztahy mohu býti zajímavými, pokud se do nich opřou s takovou vervou jako zde podepřenou naprosto skvělou muzikou, výborně napsanými postavami a jejich zahrátím. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

OK, mezi teenagery už nepatřím. Stejně mi ale přišlo, že tenhle film se tak moc snaží být sexy, až nakonec veškerý sexapeal ztratí. Víte o čem mluvím? Hodnocení jsem navíc zaokrouhlil směrem dolů poté, co jsem viděl originál "Dangerous Liaisons" z r. 1988 a utvrdil se, že na vášeň si tady všichni většinou jenom hráli. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Tohle dílko nese všechny znaky filmového kýče. Načančaný obal s hloupoučkým obsahem předvádí velké city, tragické situace, černobílé kontrasty charakterů, myšlení hlavních hrdinů je naivní a konec přináší rádoby mravní katarzi. Toto je v pořadí čtvrtá verze Nebezpečných známostí převedená na filmové plátno a bezkonkurečně nejhorší. Zobrazený filmový svět se zatraceně málo podobá realitě a v řadě momentů působí přímo směšně. Snímek se snaží nalákat na krásné tváře, mondénní svět prostředí americké high society, krásné šaty a rychlá auta. Vhodné pro ty, kdo si odskočí od Beverly Hills 90210 a zatouží po zhamburgerizované klasice. Celkový dojem: 25% za ten elegantní obal a Reese Witherspoon. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (32)

  • Natáčení probíhalo od 9. června do 15. července 1998 střídavě v New Yorku a v ateliérech v Los Angeles. (zajda404)

Související novinky

Když si někdo koleduje o „odpad“

Když si někdo koleduje o „odpad“

24.08.2008

Direct-to-DVD. Zní to jako nadávka, že? A většinou zaslouženě. Hollywoodská studia už dávno zjistila, že DVD (resp. blu-ray) trh je pro ně zlatým dolem. Zisky z prodeje na „plackách“ dosahují… (více)

Reklama

Reklama