Reklama

Reklama

Velmi nebezpečné známosti

  • USA Cruel Intentions (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Kathryn (Sarah Michelle Gellar) a Sebastian (Ryan Phillippe) jsou dva bohatí zhýčkaní teenageři z té nejluxusnější části Manhattanu. A také papíroví sourozenci, protože jejich nechutně bohatí rodiče spolu uzavřeli manželství. Výraz zlatá mládež se ani zdaleka nepřibližuje jejich dekadentnímu životnímu stylu. Sebastian poznal všechny krásné dívky z Manhattanu a také Kathryn je na svůj věk neskutečně zhýralá. O to víc ji rozzuří, když dostane kopačky od svého přítele, který vyměnil její rafinovaný půvab za panenskou nevinnost naivní Cecile (Selma Blair). Kathryn proto s bratříčkem uzavře ďábelskou a náležitě pomstychtivou sázku. Pokud playboy Sebastian, kterému ještě nedokázala odolat žádná dívka, připraví Cecile o panenství a navíc dokáže svést další květ andělské nevinnosti Annette (Reese Witherspoon), připraví mu nevlastní sestřička noc plnou nadpozemské rozkoše. Pokud Sebastian prohraje, přijde o svého milovaného Jaguara, ročník 56... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (711)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Dosť dobrý teenagerský film, ktorý má potenciál zaujať aj staršie publikum. V tejto škatuľke je to asi najlepší snímok, čo som mal možnosť vidieť. Nejedná sa o priblblú komédiu, ale o príbeh plný intríg a vypočítavosti. Moderne, hollywoodsky spracované klasické dielo. Láska a klamstvá. Skoro ako divadlo. Rayn Phillippe stvárnil svoju úlohu veľmi presvedčivo. Škoda, že to isté nemôžem napísať aj o Sarah Michelle Gellar. Nie je úplne špatná, ale chcelo by to trocha pridať. Tá chémia, ktorá medzi nimi skvele fungovala v "Tajomstve minulého leta" tu akosi vyprchala. Napriek tomu sa jedná o skvelý vzťahový thriller. Takže pozor na dekadentné "Veľmi nebezpečné známosti" **** ()

Jacinda 

všechny recenze uživatele

Ryan Phillippe je asi největší překvapení tohoto filmu. Velmi se mi líbil způsob, jakým ztvárnil Sebastiana Valmonta. a Sarah je zase úžasná mrcha. Do tohoto dua pak skvěle zapadá naivní blondýnka Reese. A nejlepší ze všech postav je mladá Cecile. Ačkoli je děj přenesen do současnosti, není mu to na škodu. Možná právě naopak. Je lidem víc bližší. Jednoznačných pět hvězd a doporučení českého dabingu. Sebastian pak vyzní víc krutě...aspoň ze začátku, ež se změní. ()

Reklama

Madison 

všechny recenze uživatele

,,Jak si užíva tvá zlatokopecká matinka na Bali?“ ,,Podezírá tvého zlatého opileckého tatínka, že ji podvadí." ,,Prima.“ Nebezpečné známosti sa so mnou ťahajú celé roky, keď som prvýkrát zhliadla výpravne monumentálneho Valmonta od Formana, o nejaký čas na to rovnaké, čo do príbehu emocionálnejšie Nebezpečné známosti (1988), až som sa nakoniec prepracovala k filmovému prepisu, zameraným na teenagerskú vekovú kategóriu, ktorá by dobové spoločenské manévre asi nestrávila. A všetky tri filmy majú odo mňa plné hodnotenie z celkom jednoduchého dôvodu. Klišé niekedy nepríjemne zaváňa, ale láska, bolesť, pomsta či zrada si vždy nájdu u publika svoje miesto a z obyčajného diváckeho princípu tieto klasické témy šarm nikdy nestratia. Sarah Michelle Gellar som si zamilovala v tejto jedinej úlohe a jej úžasne povrchnú a rozmaznanú Kathryn som si neskonale užívala, Phillipe a Witherspoon ma zas uchlácholili svojou nevinne romantickou líniou, Bittersweet Symphony ma vnútorne pohladilo a trefná irónia a celková povrchnosť sa zaslúžili o to, prečo ma tento film jednoducho baví, hoci sa z kvalitatívneho hľadiska starším adaptáciám nemá šancu vyrovnať. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Ještě teď se nemohu vzpamatovat z "želatinové" Selmy Blair, která roli sehrála opravdu fantasticky. Celkově byl výběr herců přesný. Film má příjemný nádech a pro mě po docela dlouhé době film, u kterého jsem si říkala "ještě nekonči, filme". Příběh se sice musí brát s nadsázkou, ale i to filmu dodává neuvěřitelný půvab. Krásně zhýralé..ten konec možná až moc. Mám ráda intriky. ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Jo, hudba se mi líbila, auto bylo fešné, stejně jako holky. Ale film jako takový? Sebastianovo procitnutí bylo na můj vkus moc jednoduché. Nejdřív přefikne cokoli (dostatečně atraktivního), co má díru, a najednou Bác ho! Ta je tak nevinná, že ji nepřefiknu a obrátím svůj život vzhůru nohama. Jeho smrt by si jistě našla místo v žebříčku nejabsurdnějších filmových smrtí, konec samotný mne tedy také nějak nedostal. Námět jako takový není špatný, většinu filmu jsem ho považoval za slibný, ale to co z něj vzniklo... 50% ()

Galerie (30)

Zajímavosti (32)

  • Severoamerické tržby činily 38,8 milionu amerických dolarů, součet celosvětových 76,3 mil. (NIRO)
  • Natáčení bylo osudové pro Reese Witherspoon (Annette Hargrove) a Ryan Phillippe (Sebastian Valmont) - v témže roce se vzali a pořídili si dvě děti, dceru Avu Elizabeth (nar. 1999) a syna Deacona (nar. 2003). Zůstali spolu do roku 2007. (hippyman)

Související novinky

Když si někdo koleduje o „odpad“

Když si někdo koleduje o „odpad“

24.08.2008

Direct-to-DVD. Zní to jako nadávka, že? A většinou zaslouženě. Hollywoodská studia už dávno zjistila, že DVD (resp. blu-ray) trh je pro ně zlatým dolem. Zisky z prodeje na „plackách“ dosahují… (více)

Reklama

Reklama