Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Od chvíle, kdy Štěpán Šafránek nastoupil do ústavu pro mentálně postižené děti, uplynulo deset let. Ústav byl zrušen a Štěpán se vrací do nemocnice jako lékař u záchranky. Stále žije s pragmatickou lékárnicí Ute. Navíc mu zemřela maminka a musí se postarat o pohřeb i pozůstalost. V dispečinku záchranky slyší sestru Toničku vyprávět o řediteli Sahulákovi, který chtěl skočit z okna, a doma ho vyhledá Kendy, kterého vyhodila manželka. Když se zastaví za Ute, narazí na zrzku Annu a nabídne jí svezení. Majitel prosperujícího autosalonu Karas ho přemlouvá, aby se přihlásil do konkurzu na nového ředitele nemocnice, ale on o tom nechce ani slyšet. Pohádá se s Ute a poté opět narazí na Annu. Napíše pro ni básničku a další den Karasovi řekne, že se rozhodl kandidovat. Dál se schází s Annou. V konkurzu vyhraje a stane se novým ředitelem nemocnice. Začátky nejsou snadné. Navíc přijde o svou novou lásku Aničku, která zahlédla Ute, jak přichází ke Štěpánovi domů s kufrem. Marně ji hledá, v nemocnici se pouze dozví, že otěhotněla a odstěhovala se. Štěpán se odmítne zaplést do podvodných machinací a vrátí se k záchrance. O sedm měsíců později je nahlášen akutní porod... (TV Nova)

(více)

Recenze (376)

Lucasion 

všechny recenze uživatele

"Prohrabovat popelnice a hrát golf můžeš začít v každém věku." Konečně po dvou smutnějších pokračování jedno, které je pořádně veselé. I když... jak se to vezme. Štěpánek (Pavel Kříž) osiřel a Kendy (David Matásek) nemá, kde bydlet. Takže zase jednou v Básníkách můžeme vidět tuto dvojici neustále pospolu. Gegy a hlášky padají a Šafránek, neboli Kovanda musí najít další smysl života. A ředitel nemocnice k nim zkrátka nepatří. Alespoň ten konec je zase pořádný a hezký, jak má být. (70 %) ()

Huntelaar 

všechny recenze uživatele

Sto čtrnáct minut trvající reklama na Starobahno, Tetku drogérii a Mazdu aneb jak Dušan Klein a Ladislav Pecháček zneužili sebou vytvořenou značku, aby měli na placení složenek. Jinak si nedokážu vysvětlit, jak moc to mohli zprznit. Scénář, který nenasytně a bezdůvodné naroubovává skoro všechny postavy s předešlé trilogie a režie, která tak zhovnabičvsky podává product placement. A proto říkám, zbytečný film. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tohle je celé špatně. Postavy už jsou protivné, nereálné, není to vtipné jen směšné, nikoli vtipy, ale film jako celek. Pavla Kříže mám rád, ale z jeho postavy se stal prostě jen životní lempl a alibista. Na tohle se nedá koukat. Když si člověk vzpomene na první film, už jsme naprosto někdy jinde. Klein se snaží zdůrazňovat nějaké morální hodnoty, ale činí tak podivně nesmyslně a naivně. Směšné, to je asi pravdu to, co filmu sedí nejlépe. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Jojo, je to tak. Tohle už fakt je děs a nuda. Pavel Kříž už nemůže těžit ze své nevinné tvářičky a neustály vytahování starejch postav z předchozích dílů smrdí zoufalstvím. Moc humoru se tady nenajde, básnicky to už taky nemá tu atmosféru, seč se snaží napodobit to stejným způsobem, jak dřív (novej objekt na balení, nájezdy kamerou na obličej Posedlé za poslechu básně atd.). No, né že bych byl uplně znuděnej, ale nic jinyho v TV zrovna nebylo. A tož aspoň vim, o čem to je a to je tak všechno... ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Po zjištění, že ředitel nemocnice není všemocným pánem, nýbrž slouhou v rukou prodejných politiků, se zkušený lékař Štěpán Šafránek vydává tam, kde ho lidé potřebují - na záchranku. Milostné vzplanutí zde opět nechybí, problémy středního věku jsou naopak žhavou novinkou a přestože tento díl považuji v podstatě za zbytečný, tak ho nemohu považovat za vyloženě nudný. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (18)

  • Michaela Badinková (Veverka) bola do filmu vybratá v konkurze len týždeň pred natáčaním, na ktorý ešte prišla o hodinu neskôr, nakoľko sa zúčastnila aj iného konkurzu. A mohla vďačiť iba svojmu učiteľovi Borisovi Rössnerovi, ktorý ju režisérovi odporučil, že jej to komisia tolerovala. (Raccoon.city)
  • Kvůli onemocnění Parkinsonovou chorobou ve filmu nehrála Míla Myslíková, která v předchozích dílech hrála Štěpánovu (Pavel Kříž) matku. Film vznikl rok před její smrtí. (TomasSlach)

Reklama

Reklama