Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drsná příroda a ještě drsnější muž – tak si Eve svůj život skutečně nepředstavovala. Oliver Reed a Rita Tushinghamová v romanticko-dobrodružném příběhu, odehrávajícím se koncem minulého století v nádherné scenerii kanadské divočiny. (Letní filmová škola)

Recenze (82)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Velmi pěkný příběh o zálesákovi, který je ostrý jako břitva, grobiánský typ, jenž má respekt, dokáže v lidech vzbudit strach, ale přírodě rozumí, orientuje se v ní a umí v ní žít. Snímek však vypraví také o jeho vztahu k ženě, kterou si koupil a odvedl do svého srubu u jezera. Počátky jsou krušné a aby si začal Eve patřičně vážit, musí se stát něco, co mu navždy změní život. Příběh se odehrává v nádherné kanadské přírodě a záběry na ni divácké oko potěší a uchvátí. Připočteme-li k tomu ještě dobrou hudbu, zvraty v ději a herecké představení ústřední dvojice, vychází to na lepší 4*. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Ritu Tushingham som videl pred pár desaťročiami v Richardsonovej Kvapke medu. Zálesák je o päť rokov mladší, ale výraz herečky sa nezmenil a môže ho používať ako puncovú značku. Zálesák je dobre nakrútený film. Najmä preto, že sa na nič nehrá a v takom prípade je divák ochotný odpustiť aj niekoľko logických nedostatkov. Lebo podstatné nie je to, či sa to mohlo takto nejako stať, ale ako zaujímavo a konfliktne prebiehalo zbližovanie dvojice. Napriek celkovej spokojnosti som skúpy dať štyri hviezdičky. ()

Reklama

sud 

všechny recenze uživatele

Pro příběhy z divočiny mám slabost už od dětství. A mezi nejlepší díla tohoto subžánru patří jistě i "Zálesák". Příběh drsného lovce a křehké dívky uprostřed Kanadské přírody, který přitom ani na chvilku nesklouzne k sentimentu. Přitom výprava není bůhvíjaká a určité pasáže vypadají (nebo skutečně jsou) jako ze studia. Celý film stojí na vynikajících hereckých výkonech Rity Tushinghamové a Olivera Reeda, kteří vdechli svým postavám život a srdce. Ach jo, kde jsou ty časy, kdy se do žánru romance řadily i tyhle filmy. 100%. ()

frashmaker 

všechny recenze uživatele

Velice silný příběh z drsné divočiny, na který jsem si i 10 let po tom co jsem jej viděl dokázal vzpomenout a vybavit si jej. Určitě film, který nestačí vidět jednou a těším se, až si ho zase někdy pustím a vyzjistím tak změnu svého pohledu na něj po dlouhé době. Chtít po mladý holce aby uřízla nohu starýmu chlapovi asi není jen tak... ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Dost nudnej film o tom jak si jeden chlap co žije mezi zvířata koupí manželkum, a tak začínaj problémy chlap má věčně hlad, manželka uvaří, chlap je nadrženej ale sex není. TAk se tam řeší kraviny. Opravdu nechápu proč je tenhle film tak výjmečný. I když pravda já na něm nevyrůstal. Ale Zálesák S Chuckem Norrisem je aspoň zábavnější. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (1)

  • Eve (Rita Tushingham) neřekne za celý film ani jedno slovo. (CRYPT)

Reklama

Reklama