Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Někdy stojí člověk před těžkým rozhodnutím. Na jedné misce vah je morálka, na druhé peníze. Pro počestného člověka teoreticky snadná rovnice. Jenže – být chudý jak kostelní myš a porušením věrnosti pomoci svým nejbližším – to je dilema. Takové řeší i zahradník (V. Menšík) a jeho žena Julie (I. Janžurová). Místní hoteliér (I. Prachař) má krásnou mladou ženu (M. Drahokoupilová), ale bohužel s ní nemůže mít děti, po kterých tolik touží. A tak ho napadne, že by mohl pomoci právě zahradník – má kupu zdravých dětí a v tomto delikátním případě je tedy tou nejlepší volbou… Těžké rozhodování pro zahradníka: prodám-li svou mravnost, může to přinést rodinné štěstí? Žádné obavy – nakonec vše dobře dopadne. Každý bude spokojený, i když k nevěře zahradníka nedojde… (Česká televize)

(více)

Recenze (112)

PORTER44 

všechny recenze uživatele

Skvěle herecky obsazeno Matuška jako restaurátor který přijíždí do města opravit místní památku a hlavně bavit místní dámy,Menšík jako zahradník s manželkou Janžurovou a deseti dětmi a Prachař který když se dozví že nemůže mít děti zaplatí zahradníkovy aby mu potomka za odměnu udělal ale nakonec se ukáže že otcem je někdo jiný. ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Vzteky jsem si tu rozkousal dvoje boty, já si taak zakládám na svý pověsti zdatnýho spoileristy, ale kam se hrabu na režiséra Nováka. Ten konec celý detektivky vyzradí hned v názvu filmu. Jinak, když už lékařská věda tak pokročila, někdo by měl vzít z Menšíkova hrobu DNA a naklonovat tak dva, tři exempláře. A rázem se vymírání národa překlopí v exponenciální růst populace. ()

Reklama

horskejvlk 

všechny recenze uživatele

Skvělá komedie z maloměstečka s tak upjatou morálkou. Neplodný, vážený, hoteliér se snaží najít za sebe náhradníka-oplodnitele. Vzhledem k okolnostem se sám, velmi diskrétně, nabízí pan akademický sochař z Prahy, ale “Kapoun” se radši sám obrátí na mistra zahradníka-živočicha Menšíka a krásná panička? Ta si pořadí sama… Film nebyl přímo v trezoru ale reprízovaný také ne, důvod sexuální námět ? Ale vůbec ne, jenže v době normalizace je zde vyobrazena buržoazní ČSR velmi slunně. Pan hoteliér je zdvořilý a poctivý, hlavně milující svoje řemeslo i svoji mladou paničku. Ostatní: pan stavitel i městská nobilita všichni poctiví a slušní lidé, zdravá ekonomika a chování. Po roce 68 kdy jsme se mohli vydat údajně zdravou ekonomickou cestou, byl tento film jak posmutnění nad ztracenýmy ekonomickými ideály 1.republiky ()

Baldrick 

všechny recenze uživatele

Výborná televizní jednohubka na nedělní odpoledne. Na omezené ploše oba herecké tandemy excelují (Prachař-Drahokoupilová, Menšík-Janžurová), humorné zápletce o jednom neplodném manželství a neobvyklém plánu cesty z této prekérní situace dodává svěží rytmus (opět) skvělý Zdeněk Liška (hudební motiv k pelášející tatrovce) a netřeba snad dodávat, že se původní záměr pana hoteliéra z provinčního lázeňského městečka poněkud zvrtne, což ovšem víme jen my diváci, elegantní paní hoteliérová (bystře se chopící iniciativy a nenápadné režie celé "akce"), místní pan doktor, jehož interest v celé věci není jen čistě profesní, a v neposlední řadě dočasný návštěvník městečka, šarmantní restaurátor a parťák ke stolu v podání Waldemara Matušky. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Velice příjemná a pohodová komedie se spoustou vtipných hlášek a vymazleným hudebním podmazem aneb jak pojmout vážné téma s nadhledem. Toužíte-li mít svůj vlastní genetický přenos a příroda Vám ho nedopřeje, začnou se dít věci... Půvabná Maruška Drahokoupilová si poradila, povolala lékaře. Dvojice Menšík-Janžurová mě bavila, Ilja Prachař roztomile nervózní tatí, Matuška švihák lázeňský a naprosto dokonalý Josef Kemr. Viděno vícekrát, hodnocení beze změny. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se v Říčanech. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)
  • I když měla tato komedie u diváků úspěch, nebyla určitou dobu reprízována, protože vyvolala pro svou údajnou nevkusnost kritiku Rudého práva a hlavního sexuologa města Prahy. (raininface)

Reklama

Reklama