Reklama

Reklama

Animovaný film Asterix a Vikingové je adaptací původního komiksu Asterix a Normané. Příběh začíná, když náčelník vesnice obdrží zoufalou žádost o pomoc od svého bratra v Lutecii. Ten potřebuje, aby se z jeho syna stal pořádný muž a tak jej poslal do galské vesničky. Mladík je nejprve znuděný ze strohosti venkova, tato nuda se však velmi rychle změní, když připlují vikingské Drakkary. Vikingové však nepřišli plundrovat a ničit, ale naučit se novým věcem, jako je například strach. A toho má mladík v sobě dost a tak jej unesou. (SPI Film)

(více)

Recenze (245)

sskrblik 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu jsem rád za to, že se udělal ještě komix, protože hraný Asterix byl otřesný. Ale na druhou tomu něco chybí, aby to byl ten starý dobrý Asterix. Nemyslím si, že nové animace by uškodily filmu, to rozhodně ne. Ovšem pokulhává příběh - pop taneček a jiný výstřelky kazí atmosféru. Rád bych tomu dál i víc, protože mám Asterixe rád, ale bohužel si to nezaslouží. ()

Lennnnna 

všechny recenze uživatele

Stýská se mi po dobách, kdy Asterix s Obelixem vévodili království "humorná závaba pro děti a dospělé", dnes totiž se svým pitomoučkým dějem a nulovými gagy můžou uchvátit leda tak dětské publikum. Stýská se mi po dobách, kdy Galie bývala nejlepším místem pro nakopání bandy Římanů, zatímco dnes se v ní tančí hip hop a posílají esemesky. Stýská se mi po dobách, kdy Asterix s Obelixem bývali ústředními postavami, zatímco dnes jsou tu jen a jen do počtu a ve filmu se mihnou z jediného důvodu, a to, že je jejich jméno obsaženo v názvu. Jo, jo, stýská se mi po starých časech... ()

Reklama

MarekT 

všechny recenze uživatele

Neskutečné zklamání mi přinesl zatím poslední animovaný film údajně adaptací komiksu Asterix a Normané. To je první věc, co mě tíží - adaptace komiksu. Jak se tahle nepravda může rozšiřovat dál? S komiksem je zde společného jen velice málo věcí. A můžu vám říct, že jistá lovestory tam vůbec nepatří. Také zařazení hiphopu narozdíl od rokenrolu jakožto moderního lutéckého stylu mě dosti iritovalo. Dále - po hrané Kleopatře jsem si myslel, že horší už to opravdu být nemůže. A ono bylo. Komiksové vtípky a situace byly nahrazeny těmi pro děti. On vlastně samotný film nedělá z Asterixe podobně jako u simpsonovského celovečeráku zábavu i pro starší, on se zaměřuje výhradně na děti. No, dále se nebudu rozčilovat, je to zbytečné. Ještě bych se vyjádřil k dabingu - ten byl spíše podprůměrný a máme tu akorát jediný záblesk v podobě Oty Jiráka (Obelixe), který se dokáže vyrovnat svým předchůdcům, jakým byli Jiří Lábus nebo Jan Schánilec. A na závěr poselství dalším generacím - už nikdy žádné zfilmované komiksy, ani animované a už vůbec ne hrané. A za co ta jedna hvězda? Sám nevím, ale asi je to z úcty ke Galům, kteří mě provázeli dětstvím a provází mě i nyní, kdy si nějaký ten komiks rád přečtu a nějaký klasický animák pustím. Zajímavý a výstižný komentář: bouchy. ()

bouchy 

všechny recenze uživatele

Po zhlédnutí filmu mi bylo dost smutno. Tvůrcům se podařilo zlikvidovat vše, co pro mě - a jsem si jist, že nejen pro mě, ale i pro spoustu dalších fandů, kteří v dětství hltali kresleného Asterixe - tyhle postavičky a příběhy kdy znamenaly. Vražda jedné velké legendy. Rozmašírovali původní nápad, vysekali veškeré kouzlo a charakterům odřezali jejich pravou tvář. A co teprve ta kvanta narážek na moderní dobu? Proč, proboha? Kdyby to bylo alespoň vtipné... takhle jsem měl pocit, že tvůrci nepočítají s tím, že na film se bude dívat také někdo od jedenácti výš. Z dospělého diváka odkojeného na původních příbězích dělají dementa. V porovnání se staršími filmy slabá jedna hvězdička (a to jen za to, že jsou si postavy alespoň podobné). V porovnání s původním příběhem - Asterix a Normané - jasný odpad! Už dlouho se mi nestalo, že bych měl chuť právě přehrávaný film vypnout a potřísnit kyselinou. ()

spaceboyCZ 

všechny recenze uživatele

Videl jsem sice zatim jen ukazky, ale uz ted tusim, ze to bude spica. 2D animace je zpatky s temi nejuzasnejsimi francouzskymi hrdiny vsech dob... Miluju Obelixe :))))) Tak, aktualizace. Jednoznacne nejvtipnejsi Asterix, co se dostal na platna. Tvurci se drzeli klasiky, i kdyz komixovou predlohu Asterix a Normane prizpusobili momentalnim trendum. Urcite se nebojte na to zajit, me boli branice jeste ted. A davejte si bacha na Esemesku ;). Jinak co se zpracovani tyce, za pouziti nejnovejsich technologii dobre zpracovana 2D animace, vsimnete si toho hlavne pri hre stinu, treba kdyz Asterix sedi s Obelixem pred domem a jsou ve stinu strechy, jen jim presahuji nosy, ktere jsou nasvetleny. Proste parada...opravdu pastva pro oci. A dabing je taky skvele zvladnuty, Pavel Travnicek a Ota Jirak se sesli skvele. Kdybych mohl, dam jeste premiovou hvezdicku. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (5)

  • Film vychádza z pôvodného komiksu „Astérix et les Normands“. (Tolf)
  • Film vznikol klasickým kreslením, počítač použili iba na špeciálne efekty. (Tolf)

Související novinky

Rudý Baron, Geronimo a Zlatý Míč

Rudý Baron, Geronimo a Zlatý Míč

28.05.2006

Tomu se říká zajímavá sešlost, pravda? No a to ještě vůbec není všecko (ale o tom později). Když se řekne francouzský animovaný film, napadne vás pravděpodobně nejdřív Tintinova dobrodružství, Byl… (více)

Reklama

Reklama