Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po dlouho trvajících válkách se Federace a Klingonská říše připravují na mírový summit. Je to možná poslední šance na mír mezi odvěkými rivaly. Kapitán Kirk a jeho posádka jsou pověřeni uvítáním nejvyššího kancléře Klingonů. Poté, co je vesmírná loď Klingonů záhadně zničena a kancléř zavražděn, je to Kirk, kdo se stává hlavním podezřelým. Každý ví, že ta "zviřata" nenáviděl a že jim nikdy neodpustil smrt svého syna. Kapitán Kirk a posádka lodi Enterprise čelí prozatím své největší hrozbě. Musí očistit své jméno, najít opravdové viníky a zabránit tak všezničující válce. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (193)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Takze Star Trek si skusil aj politicky thriller v ktorom konecne dôjde k udobreniu s Rusmi, teda pardon, Klingonmi. Lepsiu poslednu misiu pre pôvodnu posadku vybrat ani nemohli. Dokonca Kirk tu absovuje reparat ohladom jeho vyrovnania sa so synovou smrtou z ktoreho konecne citit poriadne emocie. Aj ked sa dockame aj niekolkych zabavnych hlasok hlavne od trojice Kirk, Spoch, Kostra, tak tentoraz je dej pojaty dost dramaticky. Zvysni clenovia posadky maju mensi ale zmysluplny prestor a Sulu ma dokonca vlastnu lod. Vydaril sa zaporak. A to vdaka spickovemu Christopherovi Plummerovi. Jeho citovanie Shakespeara v klingonstine je nezabudnutelne. Tah pagh, tah be. Skvela je aj Kim Cattrall ako Vulkanka. Len som cely cas cakal, kedy sa objavi naha. Ale chapem je to len cudný Star Trek, takze som sa nedockal. Ako trekkieho ma potesilo cameo Worfovho prapribuzneho. Len som zmäteni, ze v HD verzii bol vystrihnuty Rene Auberjonois, ktory si zahral atentatnika, nasledkom coho sa zmeni identita atentatnika. Pritom vo verzii na DVD ho mam. Divne. Akcna stranka je solidna. Dockame sa trikovo cool prepadu v beztiazi nejake to blbnutie Kirka na Rura Penthe potom este trikovo slusnej ale takticky priemernej bitky s klingonskym plavidlom. Soundtrack patri k tym lepsim. Takze celkovo som s filmom spokojny a rozhodne patri k tym lepsim dielom. Ako rozlucka s pôvodnou posadkou je super a fanusikovia serialu budu rozhodne dojatí. 8/10. ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

[Druhé zhlédnutí] Tak se nám stará posádka nachýlila ke své poslední, dosti sentimentální cestě. A velmi úspěšně se jim to daří udržet v mezích nadstandartní zábavy, přidejte démonického Christophera Plummera v roli generála Changa, správná vězeňské klišé a napínavé finále... A na těch sedmdesát procent to kluci a holka z lodi Enterprise utáhnou s přehledem i přes ztracené boty, ktré se přece jenom podaří nalézt. Hurá. 70 % ()

Reklama

PKD 

všechny recenze uživatele

Totál politický thriller alá ST. Pro mě ještě lepší, jak ST II. Jako bonus...manželka Davida Bowieho, Iman. Dnes již bohužel, vdova. Lepší rozloučení (pokud nepočítáme ST VII, a tam stejně nejsou všichni) si dodnes, ta the best posádka ve ST vůbec, nemohla přáti. Byť nejde o naprosto kompletní osazenstvo, ale i kpt.Sulu, dostal aspoň nějaký prostor, spolu se svou parádní lodí. Perfektní music, včetně klasických úvodních titulků, které nenápadně mění za pochodu barvu, či chcete-li...odstín. ()

eye candy 

všechny recenze uživatele

Při prvních záběrech na posádku EP a Shatnerovu prošedivělou kštici jsem trochu zapochyboval, jestli se poslední díl nevzhrne do něčeho zbytečně nedůstojného a nemístného. Naopak jde o nejvyzrálejší díl celé filmové série s Kirkem. Má dokonce lehce detektivní zápletku a neobsahuje ani toliko obvyklých hloupostí a nelogičností, nad kterými by člověk musel mávnout rukou se slovy je to přece ST. Posádka už je trochu ochozená, ale pořád má své nesporné čaro. Bohužel nejvíc je vidět pokročilý věk na D.Kelleym, který coby McCoy vypadá, že už toho má opravdu až po krk. Jinak ale velmi příjemné filmové rozloučení s původní partou. / Spock: "However, if I know the Captain, by this time, he is deep into planning his escape." Střih, Kirk dostává přes držku od přerostlé obludy. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Nicholas Meyer udělal z umíráčků první generace docela slušnou detekticku, zasazenou do doby, kdy jsou Klingoni donuceni okolnostmi jednat o míru s Federací. A že se do toho nijak zvlášť nehrnou netřeba zasvěceným zdůrazňovat... Vůle však chybí i na druhé straně – sám kapitán Kirk má s Klingony velmi bolestnou zkušenost, která se neopouští. Obětí pletich a manipulací se nakonec stává Klingonský vyjednavač Gorkon, za jehož vraždu jsou klingonskými úřady odsouzeni kapitán Kirk a palubní lékař McCoy. Všechno svědčí proti nim a Enterprise a klíčem jsou dvě ztracené uniformy a dva páry magnetických bot. Roli pána s lulkou zaujímá pan Spock, zatímco odsouzenci se pokoušejí uniknout z nelítostného vězení. Podívaná to není vůbec špatná, jen už trochu důchodcovsky natáhlá a místy nadměrně sdílná. Přesto všechno však napínavá a v závěru správně dojemná i typicky vtipná (zejména Spockova finální hláška stojí za to). Na Khanův hněv to nemá, přesto patří Neobjevená hranice k tomu lepšímu z filmové produkce pod hlavičkou Star Treku. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (25)

  • Aby se ušetřilo, mnoho dekorací bylo převzato ze seriálu Star Trek: Nová Generace (od r. 1987). Ke scéně společné večeře s Klingony byla upravena konferenční místnost na Enterprise D. (WolfR)
  • Společnost Paramount z důvodu absolutního neúspěchu 5. dílu váhala s natočením dalšího pokračování. Fanoušci se také domnívali, že pátým dílem vesmírná sága končí, ačkoliv to ve filmu naznačeno nebylo. Událostí, která výrazně přispěla ke konečnému rozhodnutí natočit šestý díl, bylo 25. výročí fenoménu Star Trek. Všichni cítili, že úspěšné pokračování by bylo důstojnou oslavou výročí, a současně by zmírnilo negativní dopad předchozího dílu. (WolfR)
  • Natáčení málem ohrozila stávka. Leonard Nimoy a Nicholas Meyer se nedokázali s vedením Paramountu shodnout na konečném rozpočtu a počtu natáčecích dní. Paramount dokonce hrozil ukončením projektu, a tak Nimoy a Meyer přistoupili na určité kompromisy. Schválený rozpočet počítal s 26 milióny amerických dolarů, počet natáčecích dnů byl stanoven na 53. Překročen byl nakonec o dva dny. (WolfR)

Související novinky

Zemřel herec David Warner

Zemřel herec David Warner

25.07.2022

Nekorunovaný král filmových „záporáků“ a britský džentlmen s neuvěřitelně plodnou kariérou, která čítá na dvě sta třicet filmových a televizních rolí - těmito slovy by se dal představit David Warner,… (více)

Zemřel Christopher Plummer

Zemřel Christopher Plummer

05.02.2021

Z Ameriky přichází velmi smutná zpráva. Dnes ráno ve svém domě v Connecticutu zemřel legendární kanadský herec a držitel Zlatého glóbu i Ceny akademie, Christopher Plummer. Populárnímu tvůrci známému… (více)

Seriálový Star Trek má první hvězdu

Seriálový Star Trek má první hvězdu

28.11.2016

Možná si pamatujete, že se na leden 2017 chystal nový startrekovský seriál, jemuž měl šéfovat Bryan Fuller (seriálový Hannibal). Třináctidílná první série Star Trek: Discovery nakonec odstartuje až v… (více)

Reklama

Reklama