Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jménem "všech utlačovaných brouků světa" se vynalézavý mravenec Flik rozhodne najmout "brouky válečníky", aby ochránil své mraveniště před hordou příživnických kobylek, které vede zlý Hopper. Když však vyjde najevo, že Flikova jednotka je jen partou ušmudlaných a neschopných cirkusáků, změní se příběh v komické dobrodružství plné "hrdinů proti své vůli"! (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (301)

Deusmachin 

všechny recenze uživatele

Bude to už nejaký piatok čo som ten film nevidel a úspešne som sa mu vyhýbal. Ale po opätovnom zahliadnutý do kotrého som sa donútil musím citovať Thanosa: "Asi som bol k tebe príliš tvrdý." Ten film... je skutočne očarujúci. (až prekvapivo keď som ho sledoval). Animované prostredia a kulisy (hmyzí cirkus) sú naozaj pôsobivé a kreatívne. Postavy sú vtipné a plné života. Má to skvelého záporáka Hoppera ktorého som oceňoval ešte pre opätovným zahliadnutým. Akčné sekvencie a vyvrcholenie sú užasne. A ta hudba... neskutočné povzbudzujúca a pohadzujúca po duší. Obrovské zlepšenie zo strany Randyho Newmana po už aj tak skvelej Toy Story themi. Ten film cice nie je až tak tematicky bohatý ani pútavý ako neskoršie pixarovske filmy ale má to srde a automatický sa dostal na vrchol mojich obľúbených zabudnutých animovaných filmov (spolu zo Za plotom samozrejme :D ). Som nesmierne nadšený že som to znova vydeľ a mrzí ma že som to nevidel skôr. 8,5/10 ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Nejklasičtější z nejklasičtějších animáků mého dětství, který jsme s rodinnou neustále přehrávali jako jedno z vůbec prvních DVD, se kterým jsem já osobně přišel do styku. Při dnešním zhlédnutí by mi pravděpodobně vadily pasáže, kdy se hlavnímu hrdinovi při přehnané snaze cosi nepovede a on je zavrhnut svými blízkými z důvodu, že je ohrozil a tak k nim po zbytek filmu hledá cestu vykoupení a snahu dokázat, že vše myslel jedině dobře. Ve své době měl ale hlavně netradiční svět hmyzu v hezké a legrační podobě své nenahraditelné kouzlo a za to mu patří nemalý dík. Lepšího animáku 90. let bych se dohledal snad již jen v Beauty and the Beast. ()

Reklama

nash. 

všechny recenze uživatele

Výborný nápad naroubovat Sedm samurajů do klasického animákova se bohužel "neujal". Výsledkem roubu je totiž až příliš ukřičený průměr, plný samoúčelně hyperaktivních postaviček a tolika klasických ingrediencí, že chutnají spíš jako klišé než cokoli jiného, a tak trochu se v nich topí všechny ty nápady a vtípky, které tvůrci do filmu nahrnuli. Pro mě je tak "brouk" nejslabší pixarovkou, a pro mé děti jedinou, kterou netouží mít doma ani ji znovu vidět. ()

Adman 

všechny recenze uživatele

Absolutně nadupaná a nabitá rodinná komedie! Vynikající příběh a skvělou hudbu ocení rodiče a vtipné herecké scénky s roztomilostí se zase jistě líbí jejich dětem. Výborně poučný film! Dobro zvítězí nad zlem. Zlo je ztvárněno zlými kobylkami v čele s Hopprem, který je opravdu kus drsného chlapa co umí vzít věci do vlastních rukou! Avšak mravenci se dlouho od kobylek utiskovat nenechají, protože mají odvážného a vynalézavého Flika, který je hlavní hrdina celého malebného příběhu. Hopper se dopouští na Flika skoro šikany, ale právě díky mravencově nebojácnosti ostatní mravenci pochopí že jich je na světě 100krát víc a kobylky si na ně nemůžou vyskakovat a už vůbec ne po nich chtít aby jim každý rok odváděli jídlo jakož tomu bylo doposud. Ve filmu je plno zábavných postav a skvělých vtipů, kterým se zasměje určitě každý divák bezohledu na věk. Film končí jak jinak než šťasntě a za doprovodu opravdu povedené hudby, kterou jsem již zmiňoval. Absurditou všeho, alespoň pro mě je, když na konci filmu kamera odjíždí od onoho kmene stromu kde se většina celého klání odehrávala a kde je právě to mraveniště, které po odjezdu působí miniaturním dojmem. Poté si člověk uvědomí, jak se celý ten příběh odehrál jenom uprosřed louky u jednoho stromu v mraveništi... nikde nic... ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Pixar a jeho animáky mám sice ráda, tudíž jsem se na Život brouka těšila nesmírně, ale opět se dostavilo mírné zklamání. Ono už v animácích nelze nic moc nového vymyslet a grafika mě taky neohromí, protože já se u filmů soustředím hlavně na příběh a vizuální stránka mě zase tak moc nezajímá. Beru to spíše jako samozřejmost či doplněk, ale ne jako základní stavební kámen filmu. Příběhy se pořád opakují, mravenci tu taky byli. I když tohle byl asi jeden z prvních filmů, kde se malí tvorečkové objevili, má film smůlu, protože jsem jej viděla jako poslední. Zkrátka už mě animáky neohromí a začínají mě pomalu ale jistě nudit. I když jsou sebevíc roztomiloučké, já hledám kvalitní příběh a ne infantilní zábavu. Takže bohužel, jenom tři hvězdy, protože na víc to už dnešní animáky ztěží vytáhnou. Chtělo by to konečně něco jiného a ne furt všechno dokola... ()

Galerie (72)

Zajímavosti (35)

  • Počas záverečných titulkov môžeme sledovať falošné "nepodarené scény". (JADIM)
  • Tržby ze severoamerických kin dosáhly 162,8 milionu amerických dolarů, z celosvětových pak 363,3 mil. (NIRO)

Reklama

Reklama