Reklama

Reklama

Harry Potter a Tajemná komnata

  • USA Harry Potter and the Chamber of Secrets (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Malý čaroděj Harry Potter je nucen trávit prázdniny u zlých příbuzných. Pomůže mu kamarád Ron, který ho přiletí v otcově létajícím autě zachránit. Máma jim sice vynadá, ale je ráda, že je Harry s nimi. Když mají později odjet do školy, nepodaří se jim projít zdí na nástupiště 9 3/4 , odkud odjíždí vlak do Bradavic. Vezmou tedy létající auto pana Weasleye a poněkud tvrdě nouzově přistanou ve větvích Vrby mlátičky. Ron na to doplatí zlomenou hůlkou. V Bradavicích se na stěně objeví rudý nápis, který hlásá, že Tajemná komnata je znovu otevřena a nepřátelé dědice by se měli bát. Kdysi se jeden ze čtveřice zakladatelů školy, čaroděj Salazar Zmijozel, nepohodl s ostatními a odešel. Ještě předtím vybudoval tajemnou komnatu, kterou prý otevře jeho dědic a vypustí zlo, jež zahubí všechny nečistokrevné kouzelníky. Při souboji s Dracem se při hodině obrany proti černé magii ukáže, že Harry rozumí hadí řeči, a ostatní ho začnou podezřívat, že právě on by mohl být Zmijozelovým potomkem, který otevřel tajemnou komnatu. Harry najde kouzelný deník Toma Raddlea, který ho zavede padesát let do minulosti, kdy byla komnata otevřena poprvé. Tehdy byl podezřelý Hagrid. Staré podezření se vynoří i tentokrát a Hagrid skončí ve vězení v Azkabanu... (TV Nova)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (913)

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Pro fanoušky knihy je to stejně jako jednička skvělá záležitost. I když je děj občas zestručněn a celkově film nepřináší žádné překvapení, jde o vcelku zdařilý snímek. Napínavý, zábavný a se slušnou atmosférou. Lockhart v podání Kennetha Branagha je okouzlující a Jason Isaacs je i na malém prostoru suverénně nejvýraznější postavou celého filmu - záporák jedna báseň. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

S několika letým odstupem a po shlédnutí extended verze musím objektivně jít s hodnocením o jednu hvězdu nahoru. Mé původní pocity z filmu byly velmi rozpačité, hlavním důvodem byl na jednu stranu otrocký přepis předlohy a zárovn vynechávání motivů a hektické poskakování. 13 minut navíc ale řeší docela dost, film je sice neskutečně dlouhý, opticky to ale nevypadá a těch pár scén navíc film příjemně promazává v místech, kde kinoverzi drhla kolečka. Originální znění je nezbytné, dabing zabíjí neskutečně moc, včetně výkonů dětských herců. Columbus dotáhnul universum na, v danou chvíli dostupné maximum, další film by ale už nedal a je dobře, že odstoupil od válu a předal štafetu dalším. ()

Reklama

Morien 

všechny recenze uživatele

Oproti jedničce mě film daleko více bavil, je v něm víc o vtip se pokoušejících scén (v Kameni to byly spíš ty takové "rodinné") a také přibyly charismatické postavy, zejména okouzlující Kenneth Branagh a nesnesitelně blonďatý Jason Isaacs. Christian Coulson pro mě bude navždy jediným opravdovým Tomem Riddlem, ten šašek z Dvojího prince ať mi nechodí na oči. Ufňukaná Uršula je ještě přirozená, ačkoliv, jako většinu postav, ji později čeká naprosté zpitomizování. Líbí se mi i výtvarné pojetí samotné komnaty, nicméně celkově je film pořád ještě příliš neosobní a působí jenom jako práce na zakázku. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

160 minút je priveľa. Druhý diel je opäť brilantne sfilmovaný, postavy nestratili nič z pôvabu a temnejší župan filmu taktiež svedčí, ale predsa len pôsobí rutinnejšie a statickejšie. Byť fanúšikom J. K. Rowling, isto som nadšený. Ako nestrannému divákovi mi ale miestami chýbalo dialkové s pretáčaním. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Po roce jsme zpět. Školní rok se blíží a Harry se nemůže dočkat. Znovu pláchne svým odporným pěstounům a ve škole v Bradavicích potkává dobráckého obra Hagrida, velkého soka Malfoye a především šibalského kamaráda Rona a bystrou knihomolku Hermionu. Nově na něj čeká i nebezpečný učitel obrany proti černé magii, a aby toho nebylo málo, slyší výhružné hlasy. I dvojka je věrná předloze. Potíž je v tom, že mnozí byli okouzleni jedničkou, protože byla nová a velmi očekávaná, v pokračování to nicméně chtělo víc invence a rafinovanosti. Prostě Chris Columbus, který byl pro své vydařené rodinné kousky tak trochu logickou volbou, nastolil nějaký standard a moc se nesnaží, aby jej někam posunul. Ale ať nerýpu, famfrpál vypadá lépe, obecně se triky vydařily víc než napoprvé, z dospělých herců je znát, že si své role užívají, cukrovatost a infantilnost jsou taky lehce na ústupu. Prostě je to krapet dospělejší. ()

Galerie (212)

Zajímavosti (135)

  • Náklady na reklamu: 50 milionů amerických dolarů; náklady na výrobu: 100 milionů dolarů; tržby v USA za první víkend: 88 357 488 milionů dolarů (3682 kin). (lubos111)
  • V knize Hermiona nerozumí nadávce mudlovský šmejd, musí jí to vysvětlit Ron. Ve filmu se téměř rozbrečí a je uražená. Přestože žila v mudlovském světě, zná i nadávky a urážky ze světa kouzelníků. (Jacinda)

Související novinky

Marvel urval další rekord

Marvel urval další rekord

23.10.2015

7 let, 12 filmů... 9 miliard dolarů. Marvelácký filmový vesmír je zjevením, které se momentálně snaží zkopírovat celý Hollywood. Každý chce mít svoji provázanou značku nehledě na to, jak velký to… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno