Reklama

Reklama

Sám doma 2: Ztracen v New Yorku

  • USA Home Alone 2: Lost in New York (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jsou Vánoce a rodina McCallisterů se chystá na Floridu i se strejdou Frankem a jeho rodinou. Ráno zaspí, nastane zmatek, ale na letiště odjedou všichni. Přes letištní halu musejí běžet, aby letadlo stihli, a tak se stane, že Kevin nastoupí do jiného letadla než ostatní. Kevin až v New Yorku zjistí, kde je, a rozhodne se, že si užije i bez rodiny. Ubytuje se v luxusním hotelu, jelikož má u sebe otcovu tašku s penězi i s kreditní kartou a v recepci oznámí, že otec Peter dorazí později... Kevinovi rodiče Kate s Peterem už ale zjistí, že s nimi Kevin nepřiletěl, a jdou na policii žádat o pomoc. Tam Peter navíc zjistí, že jeho peněženku i kreditní kartou má Kevin. Pomocí kreditní karty mohou Kevina vystopovat – policie rozešle číslo kreditní karty jako hledané. Kevin se mezitím v New Yorku rozhodl navštívit hračkářství pana Duncana, který je velmi hodný a výtěžek z vánočního prodeje hraček chce věnovat na konto dětské nemocnice. Kevin je Duncanovým hračkářstvím nadšen a pan Duncan mu dá dvě hrdličky ze svého vánočního stromku. Jenže jeho hračkářství chtějí vyloupit lupiči, právě ti, s nimiž se Kevin setkal o loňských Vánocích. Když se s nimi setká, uteče do hotelu. Tam na něj už čeká vrátný, jelikož přišla výzva ohledně kreditní karty Petera McCallistera a Kevin musí z hotelu utéct zadním vchodem. Tam ale na něj čekají lupiči... Kevin uteče, zkusí navštívit strejdu, ale ten není doma a navíc se jeho dům přestavuje. Kevin skončí v nočním parku, kde ho vyděsí paní, která tam chodí krmit holuby. Nakonec se s paní ale spřátelí a rozhodne se zabránit lupičům ve vykradení hračkářství... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (728)

DaliX 

všechny recenze uživatele

V podstate po všetkých stránkach vylepšená jednotka. Scény v hoteli alebo v sprche patria k tomu najlepšiemu takisto sa opakujú niektoré vtipné scénky z jednotky (aj keď mne osobne to nevadilo), Harry a Marv (hoci mi ich v niektorých scénach prišlo normálne ľúto) a scény s pascami sú dnes už ako nostalgia. Jednoducho nenáročná rodinná komédia na Vianočný večer. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Sám doma 2: Marv dostává kure*sky na prdel. Ten to schytal pořádně, chudák:) O hodně lepší a vymakanější než první díl. Sám doma 2 mi dal vše, co mi v jedničce chybělo. Více akce, zábavy, fórků, gagů, hlášek a především luxusních nářezů ze strany Harryho a Marva. I pro ně:) Sám doma není prvním filmem, kde mě úvodní díl navzdory svému vysokému hodnocení příliš nenadchl, ale zato pokračování, mnohdy s o hodně nižším hodnocením a rozlišnými názory, se mi líbilo mnohem více. Zde přibyly ještě postavy Tima Curryho s jeho ďábelským úsměvem či docela roztomilého Roba Schneidera. Mokrý banditi forever! "Cejtíš to?" - "Jooo, ryby." - "To je svoboda!", "Kolik prstů ti ukazuju, Marve?" - "Tři, čtyři, pět… osm!", "Harry, už jsem AŽ nahoře!" 😁 ()

Reklama

heyda 

všechny recenze uživatele

Chris Columbus je pro mě králem atmosféry. To, co dokázal v obou dílech Sám doma a v prvních dvou dílech Harryho Pottera je něco, co si zaslouží obdiv. Humor, úžasná hudba a svěží lidský humor. Sám doma 2 je překrásné pokračování Vánoční klasiky, za kterou se opravdu nemusí stydět. Pro mě osobně kvalitativně stejně dobré jako jednička. Je to jednoduše moje srdeční záležitost. Mimochodem soundtrack (John Williams) jeden z nejlepších. 10/10 ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Ano, Ztracen v NY je slabší než první díl, ale pořád se mi to opravdu hodně líbilo. Zachovala se kostra jedničky a přibylo pár inovativních nápadů (noví záporáci v podobě personálu hotelu), situací, které dobře využívaly minulý díl (perfektní dialog rodičů na policii) či ho úspěšně kopírovaly (video s gangsterem) a taky ještě vynalézavějších nástrah na zloděje (na druhou stranu mi některé z nich přišly až moc brutální, a to natolik, že by zloději už definitivně museli skončit pod drnem, což v prvním dílu nebylo tak moc markantní). Dávám slabší 4* + 1 bonusovou hvězdičku navíc z nostalgie, tahle klasika se prostě za ta léta stala už mojí srdeční záležitostí. P.S Stejně jako u prvního dílu jsem zkusil film i v originále s titulky a znovu by z toho vítězně vyšel český dabing, ale musím konstatovat, že skvělý soundtrack z jedničky byl ve dvojce dokonán k dokonalosti. "Jaké idioty tady zaměstnáváte?" - "Nejlepší z celého New Yorku." ()

AlfaNumerO 

všechny recenze uživatele

Oba díly neochvějně patří k tomu nejlepšímu v komediální žánru. Sice se už při opakovaném zhlédnutí nepočůrávám smíchy jako v dětství. To však nic nemění na tom, že počet zhlédnutí nesnižuje zážitek z filmu a jde tak v pravdě o jednu ze stálic komediální tvorby, které čas nic neubral na kvalitě a po každé mě znovu rozesměje. Cihlu na Marva, to nikdy neomrzí. 90% ()

Galerie (88)

Zajímavosti (49)

  • Kvůli obavám herečky Catherine O'Hary, že se její postava Kate McCallister nesnaží dostatečně hledat svého syna Kevina (Macaulay Culkin), byly do filmu dodatečně přidány scény, které ukazují její obavy. O'Hara dokonce řekla, že si doma nacvičovala smutný výraz viny. (oli009)
  • Režisér Chris Columbus zaplatil 60 000 amerických dolarů za umělý sníh a den po umělém zasněžení se spustila skutečná sněhová vánice. (Rafik)
  • Koncertní síň, kde Kevin (Macaulay Culkin) sleduje hrající orchestr, by měla představovat Carnegie Hall nacházející se v New Yorku. Ve skutečnosti se však jedná o Orchestra Hall ležící v centru Chicaga. (oli009)

Reklama

Reklama