Reklama

Reklama

Sám doma 2: Ztracen v New Yorku

  • USA Home Alone 2: Lost in New York (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jsou Vánoce a rodina McCallisterů se chystá na Floridu i se strejdou Frankem a jeho rodinou. Ráno zaspí, nastane zmatek, ale na letiště odjedou všichni. Přes letištní halu musejí běžet, aby letadlo stihli, a tak se stane, že Kevin nastoupí do jiného letadla než ostatní. Kevin až v New Yorku zjistí, kde je, a rozhodne se, že si užije i bez rodiny. Ubytuje se v luxusním hotelu, jelikož má u sebe otcovu tašku s penězi i s kreditní kartou a v recepci oznámí, že otec Peter dorazí později... Kevinovi rodiče Kate s Peterem už ale zjistí, že s nimi Kevin nepřiletěl, a jdou na policii žádat o pomoc. Tam Peter navíc zjistí, že jeho peněženku i kreditní kartou má Kevin. Pomocí kreditní karty mohou Kevina vystopovat – policie rozešle číslo kreditní karty jako hledané. Kevin se mezitím v New Yorku rozhodl navštívit hračkářství pana Duncana, který je velmi hodný a výtěžek z vánočního prodeje hraček chce věnovat na konto dětské nemocnice. Kevin je Duncanovým hračkářstvím nadšen a pan Duncan mu dá dvě hrdličky ze svého vánočního stromku. Jenže jeho hračkářství chtějí vyloupit lupiči, právě ti, s nimiž se Kevin setkal o loňských Vánocích. Když se s nimi setká, uteče do hotelu. Tam na něj už čeká vrátný, jelikož přišla výzva ohledně kreditní karty Petera McCallistera a Kevin musí z hotelu utéct zadním vchodem. Tam ale na něj čekají lupiči... Kevin uteče, zkusí navštívit strejdu, ale ten není doma a navíc se jeho dům přestavuje. Kevin skončí v nočním parku, kde ho vyděsí paní, která tam chodí krmit holuby. Nakonec se s paní ale spřátelí a rozhodne se zabránit lupičům ve vykradení hračkářství... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (728)

Dudek 

všechny recenze uživatele

Před Vánoci jsem se rozhodl, že si pustím oba díly filmu Sám doma a najednou jsem viděl, jak dvojka vykrádá jedničku kde jen může (stařec, kterého se Kevin nejdříve bál, poté se s ním setkal a popovídal si o rodině, přičemž mu pomohl s vyřešením jednoho problému, a nakonec to byl právě ten stařec, který mu zachránil život; v druhém díle je nahrazen starou paní obklopenou holuby - slet situací je pak naprosto stejný). Kevin tentokrát omylem odcestuje letadlem úplně někam jinam, než zbytek jeho rodiny a to do New Yorku, kde se pomocí otcovi kreditní karty, kterou nalezl v příručním zavazadle, jež si od otce vypůjčil, ubytuje v moderním hotelu Plaza, kde bydlí mimo jiné slavné osobnosti show DING-DANG-DONG. ano, už teď je nám jasné, že místo děje bylo přesunuto jen proto, aby film nemohl být označen jen za zbytečný plagiát, i přes tyto zbytečné prohřešky se jedná o jeden z nejlepších vánočních filmů a je dokonce i - a to hlavně pokud jej srovnáme s dalšími dvěma díly - kvalitním pokračováním. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

No tak druhej díl je o tom samým jako první díl a to do puntík, sice se malinko obměnila pointa, proč se Culkin brání zlodějům v nějakým domě, ale jakmile se to dostane do toho domu, tak jsme na svým. V tomhle díle mě už ale pěkně štve, až příliš dospělej projev Culkina a jeho přílišné moralizování. Za to dvojka Pesci Stern je stejěn jako v jedničce perfektní, je radost se na ně koukt, když dotávaj po držce cihlou, možná se dala trošku odstranit jejich přílišná debilita, ale jinak nemaj chybu. Přesto se to prvním dílu vůbec nevyrovná. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Nemá to takové raketové tempo, ale k Vánocům to jistojistě patří. Kopie jedničky, přesto plná humoru, výborné atmosféry a dojetí!! A nutno dodat brutálnějšího vypořádání se s dvojicí lupičů. Právě duo Daniel Stern a Joe Pesci je znovu skvostné, dětští herci zrovna tak. I role rodičů, kterým prostě uvěříme, že se „to mohlo stát“ zase. Za kameru se postavil prakticky stejný tým, hudební skladatel John Williams zase kouzlí. Pevně věřím, že na tom budou ujíždět i další generace!! ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Za "fackujúcu" blondínu a zopár ďalších perál (napr. tehly) by som dala aj 4*, ale za prílišnú snahu o dojatie a morálne ponaučenie nemôžem. Holubia žena je síce pekný symbol, ale tlačí do úzadia prefíkanú zlomyseľnosť, ktorá bola (aj popri ponaučeniach) taká výrazná v jednotke. K správnej dávke vianočného dojatia by mi úplne stačil ujo z hračkového obchodu a deti v nemocnici. Ani malý Culkin už nie je pri vrieskaní taký dôveryhodný. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Jednoznačne treba film najprv vidieť ako decko, aby ste mohli dať viac ako tri hviezdičky, pretože mentalita dospelého vám to neumožní a potom neviete o čo prichádzate. Scenáristi v začiatku vymotali celkom slušne, New York však (prekvapivo) neposkytuje toľko zaujímavých scén a pascí, koľko dom, a tak hlavne tam film stráca. Ale ešte stále nie tak veľa, aby sa pri tom dalo každý rok perfektne oddýchnuť. 80%. ()

Galerie (88)

Zajímavosti (49)

  • Vo filme sa spomína, že Kevin (Macaulay Culkin) ostal sám doma minulé Vianoce, ale zároveň sa spomína aj to, že Kevin má 10 rokov. V Sám doma (1990) je spomenuté, že má 8 rokov. (JADIM)
  • Ve filmu se krátce objeví i tehdejší podnikatel a pozdější prezident Spojených států amerických Donald Trump. O jeho cameu se režisér snímku Chris Columbus rozpovídal v rozhovoru pro magazín Insider: „Jako u mnoha jiných míst v New Yorku jsme i v hotelu Plaza museli zaplatit poplatek za možnost tam natáčet. A Trump tehdy hotel vlastnil. Postavit kopii lobby hotelu ve studiu jsme nemohli. Trump souhlasil, ale měl ještě jednu podmínku ‚Můžete použít hotel Plaza jen v případě, že i já budu ve filmu.‘ Takže jsme souhlasili, že ho tam dáme, a pak se při první testovací projekci stala zvláštní věc. Lidé jásali, když se Trump objevil na scéně. Tak jsem řekl svému střihači ‚Nech ho ve filmu. Je to moment pro diváky.‘ Ale násilně se nám do filmu vecpal.“ (CrypzzXD)
  • Harry (Joe Pesci) a Marv (Daniel Stern) chtějí po Kevinovi (Macaulay Culkin) fotoaparát, protože je vyfotografoval při krádeži. Ten by jim však byl k ničemu, protože jde o instantní fotoaparát, který rovnou vytváří samovyvolávané fotky. (Diego75)

Reklama

Reklama