Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Daniel Kintner a jeho přítelkyně Susan Watkinsová si konečně našli pár dní volna, aby odjeli na dovolenou. Zejména Susan byla v poslední době hodně vytížená a ještě těsně před odjezdem řeší problémy s filmovým štábem …Když Susan s Danielem dorazí na exotický ostrov, začnou si chvil volna užívat plnými doušky. Procházejí se po tržišti a těší se, že se druhý den budou potápět. Ráno je nádherné počasí a Davis, instruktor, dává rekreantům, účastníkům potápěčského kurzu, poslední pokyny. Daniel se Susan se pak plně věnují pozorování podmořského světa. Když se konečně vynoří nad hladinu, přesně v určený čas, zjistí ale, že jejich loď už není nablízku. Na obzoru sice zahlédnou dvě plavidla, žádné ale nereaguje na jejich mávání a volání a Daniel nedoporučuje, aby se k nim pokusili doplavat, aby příliš nemrhali silami. Výstroj, zejména láhve naplněné kyslíkem, je udržují nad vodou a oba mladí lidé začínají prožívat hrozivé hodiny uprostřed vodní hladiny, zcela bez pomoci a odkázáni jen jeden na druhého. Susan má žaludeční potíže a tak jí Daniel radí, aby se na chvilku natáhla na vodu a zdřímla si. Když se dívka probudí, nikde Daniela nevidí. Málem se jí zmocní panika, ale nakonec se oba opět setkají: když usnuli, rozdělily je vodní proudy, které jsou v těchto místech, jak se zdá, velmi silné. Po chvíli oba požahají medúzy a Susan kousne do lýtka nějaká ryba. Horší ale je, že kolem neustále plavou žraloci. Zatím se sice agresivně nechovají, ale jejich přítomnost je více než hrozivá. Tak pomalu plynou hodiny a přichází noc... (TV Prima)

(více)

Recenze (206)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Hlad, zima, dotěrní žraloci, záchrana v nedohlednu a nervy na pochodu. To je téměř bezvýchodná situace, kde už zbývá opravdu jen se modlit a doufat, že se objeví nějaká záchrana, která příjde v poslední minutě. Herci si při natáčení museli hezky užívat. Natáčení se skutečnými žraloky není nic příjemného. Nikdo těm potvorám, co dokázali přežít i dinosaury, nevidí do hlavy. Na druhou stranu skuteční žraloci dodaly snímku na reálnosti. ()

Legas 

všechny recenze uživatele

Při sledování filmu jsem přemýšlel, zda-li by se z tématu nedalo vytěžit víc, a zda by se to vše nedalo natočit působivěji. Na nic jsem nepřišel, ale i tak dávám pouze 3*. Otevřené moře je dobře natočené drama podle skutečné události, které má díky použití digitální kamery dokumentární nádech. A až pojedu v červnu zase na jachtu, budu si zatraceně dávat pozor, aby mi při potápění neujeli. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Nejdřív: „Ty ses vyčůral do vody, ty prase!“ a pak: „Vymočím se do vody, alespoň nám bude tepleji..“ Holt, situace na moři se mění každou minutou.. Neotřelý námět a nedigitální žraloci, kterým jak zjistíte při závěrečných titulcích, opravdu leží podmořské fotografování v žaludku - tím výčet pozitiv končí. Instruktor potápění je geniální matematik, kameraman má sice smysl pro detail, ale trpí Parkinsonovou chorobou, už tak divně vedené rozhovory na hladině zabíjí otřesný dabing a film se vleče takovým způsobem, že si přejete, aby bylo moře co nejdříve zavřené. Nezbývá než politovat ty prosolené a rozmočené herce, kteří museli mít bříška prstů jak kostelní varhany.. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Na rozdíl od většiny jsem já zklamán nebyl. Nepovažuji tento film za žádný filmařský skvost, vlastně není výjimečný ničím, kromě jediného atributu, a tím je námět. Zcela jistě se dalo s takto slibným příběhem vyhrát víc, než jak to udělal Kentis, ale je to skutečně nutné? Jak byste chtěli dvoudenní drama shrnout necelé do hodiny a půl, abyste stihli popsat narůstající paniku hlavních aktérů a aspoň částečně ji konfrontovat s prostřihy na pobřežní idylku? Filmu dává velký náboj fakt, že se skutečně někomu stal (samozřejmě že ne doslova takto) a já myslím, že tvůrci se námětu zhostili slušně a přetvořili jen na koukatelný snímek s mírnými chybičkami, které ale vyvažuje právě ta tragická autentičnost boje dvou ztracených duší někde uprostřed oceánu. Nicméně každý má právo na svůj názor a pokud jste na tomto filmu chtěli hledat negativa, tak jste je jistě našli. Já je nehledal a i proto jsem spokojen. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Začíná to jako porno bez sexu říznuté cestopisným dokumentem a končí jako neradostný výluh z Čelistí a Záhady Blair witch. Nedá se říct, že by Otevřené moře bylo vyloženě špatným filmem. Dá se říct, že je Otevřené moře vůbec filmem? Tvůrci skutečně šetřili kde se dalo. Na hercích, na stopáži (natahované zcela nepochopitelnými a zcela zbytečnými „suchozemskými“ scénami a scenériemi), na žralocích (použili živé :)), na překvapivých zvratech (od „vynoření“ jenom očekáváte odpověď na otázku: Kdo přežije?). Oba představitelé se sice chovají přibližně tak, jak by se dva lidé osamoceni uprostřed oceánu chovali, ale vypouštějí přitom z úst tak nešikovně vykonstruované věty, že by je ani Laurence Olivier nezahrál do sítě. Ale jelikož jsem zatím sám nestvořil zábavnější "home video", nebudu přehnaně kritický. 65% Zajímavé komentáře: kinej, k212, jakbrez ()

Galerie (44)

Zajímavosti (11)

  • Film byl inspirován skutečnou událostí amerického páru Toma a Elieen Lonergan. (KucC)
  • Během uváh o názvu filmu padaly návrhy jako Below nebo Beneath. (KucC)
  • Chris Kentis napsal původní návrh scénáře za necelých šest dní. (KucC)

Reklama

Reklama