Reklama

Reklama

Nenávist

  • Japonsko Ju-on: The Grudge (více)
Trailer

Obsahy(1)

Dobrovolná sociální asistentka Rika Nishina (Megumi Okina) je požádána, aby přišla zkontrolovat jednu starší paní do jednoho domu, ve kterém se kdysi stalo něco strašného. Rika se tak zkříží s místní tajemnou kletbou nenávisti a musí přijít na to, co je ta kletba zač. (HanzoBureshi)

Videa (1)

Trailer

Recenze (208)

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Pamatuju se, jak mi kámoš, když poprvý viděl americkej remake Nenávisti, říkal, jak se u hororu zase jednou bál, jak je to nařachaný (pochopte, to bylo před deseti lety, tedy před všema těma Insidiousama a Sinisterama a Conjuringama, prostě v době, kdy se o kvalitní mainstreamový horor moc nezakopávalo). Na začátku tohoto japonskýho originálu jsem si říkal, jak by se u tohohle zesral strachy :-) Ale jak stopáž plynula, tak jsem musel svůj názor poupravit- ne, nezesral by se z toho, on ten rímejk je totiž po všech stranách lepší- lepší herecký výkony, lépe načasovaný scény atd. atp. Což ovšem neznamená, že by byl tenhle originál špatným hororem, to rozhodně ne, ale tak jako v případě Ringu mi je ta emerická verze prostě bližší. ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Ach jo, jen blbec může vytvořit horor s takhle překombinovaným příběhem. To je pouze první problém. Druhý, který je ještě větší, je ten, že film není ani trošičku napínavý nebo strašidelný. Přitom jsem přistoupil k ověřené metodě. Film jsem zhlédl v noci a sám. Bohužel, parta kokotů natřená bílou barvou ve mne vzbudila spíše smích než cokoli jiného. V závěru jsem navíc začal usínat, takže z mé strany to bude zkrátka odpad. O děsivosti mám naprosto odlišné představy než pan režisér. ()

Reklama

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Nemyslím si, že by to byl nějak vyjímečný horor a pokud to tu již někteří srovnávají, musím také. Kruh/Ring byl podle mně rozhodně lepší a dějově hutnější. Tohle je vyloženě lekací styl a ten já moc nemusím. Já raději depresivní atmosféru a postupné rozpitvávání oběti po psychické stránce. Nějakého skrčka, který sem tam proběhne fakt nežeru. Ano, je to strašidelné, není to ale můj oblíbený styl. 70% ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Nenávist je jedním z mála hororů, při jejichž sledování mi opravdu běhal mráz po zádech. Atmosféra snímku je neopakovatelná, a to z nemalé části díky hudbě. Nejděsivější je to, co pořádně nevidíme a jen to tušíme někde ve tmě nebo za sebou. Přesně takovýhle pocity jsem měl při četbě Kruhu od Kodži Suzukiho. Načasování lekaček ve filmu funguje výborně. Bobky jsem z něj ale neměl a po nocích, cestou potmě na záchod, na mě za rohem nečíhala Sadako jako po shlédnutí remaku Kruhu. A to jsem oba filmy dokoukal k ránu sám za naprostý tmy. Každopádně jde o neopakovatelnej zážitek. ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Americko-japonská verze je o dost lepší. Obsahuje děsivější momenty, lekačky jsou působivé, budované napětí v nás rezonuje do konce snímku, vnitřně nás děsí, a i když očekáváme slabší scénu a někdo začíná zívat Takaši Šimizu nás chytne rukou za rameno, brrr. ******* Moc se těším na jeho nový snímek 7500, protože Šimizu má klíč od brány, která otevírá svět ve kterém se nachází kultovní horory. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (19)

  • Loa Angelský Screamfest udělil snímku cenu festivalu zvanou Trohpy. Získal ji v kategorii nejlepší zahraniční film. (Terva)
  • V jedné scéně, kdy si detektiv Nakagawa (Hirokazu Inoue) prohlíží záznamy Toshia Saekiho (Yuya Ozeki) si lze všimnout Toshiova data narození a to 27. 7. 1987. (Keisuke)
  • Keď sa Rika (Megumi Okina) prebudí v miestnosti plnej čiernych mačiek, niektoré z nich sú zjavne sochy. (Pat.Ko)

Související novinky

Remaková smršť: Oldboy, Poltergeist, Kruh...

Remaková smršť: Oldboy, Poltergeist, Kruh...

03.12.2011

Producent Roy Lee v tom umí chodit. Živí se téměř výhradně remaky a jejich sequely. Mezi jeho nejbližší projekty patří americká předělávka kultovního korejského Oldboye. Spike Lee začne natáčet v… (více)

Weinsteinovci si zmerajú Pulz

Weinsteinovci si zmerajú Pulz

05.06.2005

Bratia Weinsteinovci chystajú remake japonského hororu KAÏRO (anglicky Pulse) o záhadných úmrtiach súvisiacich s tajomnou internetovou stránkou ponúkajúcou návštevníkom kontakt so svetom mŕtvych.… (více)

To je ale guláš!

To je ale guláš!

16.03.2005

Nepůjde o recept na tradiční hospodskou specialitu, ale o náhled do plánů může jménem Takashi Shimizu. Po remaku svého vlastního hororu Ju-on: The Grudge připravuje k přepracování i jeho pokračování.… (více)

Reklama

Reklama