Reklama

Reklama

Jurský park 3

Trailer

Obsahy(1)

Ben Hildebrand a Eric Kirby, syn Benovy přítelkyně Amandy, spolu letí na paraglidu připoutaném k lodi, blízko ostrova Isla Sorna. Poté, co posádka náhle zmizí v mlze a loď očividně ztroskotá, odřízne Ben lano a s Ericem jsou unášeni k ostrovu. Tento ostrov je neblaze proslulý tím, že na něm žijí naklonovaní dinosauři. O osm týdnů později paleontolog Alan Grant objevuje dosud netušené. Velociraptoři byli nejen inteligentní, ale dokázali se spolu domluvit pomocí speciálně tvarovaného hrtanu. Bohužel jeho výzkum nemá moc budoucnost kvůli nedostatku financí. A tak mu vlastně přijde vhod nabídka Amandy a Paula Kirbyových, kteří jsou bohatí dobrodruzi a tentokrát by chtěli letět velmi nízko nad ostrovem Isla Sorna. Povolení místní vlády údajně mají. Alan se svým mladým kolegou a dalšími dvěma průvodci tedy letí s nimi. Během letu se Grant dozví, že letadlo hodlá na ostrově přistát. To se mu zdá příliš nebezpečné, ale jeden z průvodců ho udeří do hlavy a když se Grant probudí, zjistí, že letadlo už přistálo. Téměř vzápětí se na přistávací dráze objevuje první dinosaurus. Při pokusu o odlet letadlo ztroskotá na stromě a celá posádka se ocitne tváří v tvář hroznému nebezpečí. Alan Grant se dozvídá, že Kirbyovi vůbec nejsou bohatí, ale hledají svého zmizelého syna Erica. Jsou přesvědčeni, že Eric, který se zajímá o paleontologii byl schopen na ostrově přežít, a to i přesto, že skupina nalezne ostatky Bena Hildebranda... (TV Prima)

(více)

Zajímavosti (37)

Jurský svět: Zánik říše (2018)

  • Carnatosaurus byl původně zvažovaný do Jurského parku 3 (2001). Konkrétně do scény, v níž Dr. Grant (Sam Neill) a ostatní naleznou satelitní telefon v hromadě trusu. Nakonec byl nahrazen Ceratosaurem, a Carnatosaurus se objevil až nyní, ve scéně s gyrosférou. (NiWi)

Jurský svět (2015)

  • Ve filmovém parku funguje řada poboček opravdových společností a také řada fiktivních. Název obchodu Winston's je poctou trikovému specialistovi Stanu Winstonovi, který vyráběl animatronické dinosaury pro první tři díly (1993, 1997, 2001) této série a zemřel v roce 2008. (D.Moore)

Jurský svět (2015)

  • Velkým přáním fanoušků původní série (1993, 1997, 2001) byl vodní dinosaurus. Producenti filmu jim přání splnili a poprvé se zde objevuje dinosaurus z vodních hlubin. Je jím Mosasaurus z doby křídové: robustní dravec, který dosahoval délky až 15 metrů. (ČSFD)

Jurský svět (2015)

  • Stejnojmenná LEGO hra mapuje a paroduje události tohoto, třetího (2001), druhého (1997) a prvního dílu (1993). Někdy je i doplňuje, např. veterinář Gerry Harding (Gerald R. Molen) řekl, že nemocného šestitunového Triceratopse pojmenoval po své dceři Sáře (Julianne Moore). (ČSFD)

Jurský svět (2015)

  • Nepředvídatelného hybrida, Indomina Rexe – v překladu „Divokého/Nezkrotného krále“ –, pomohl vytvořit paleontolog Jack Horner, který spolupracoval jako konzultant i na třetím (2001), druhém (1997) a prvním díle (1993). (D.Moore)

Související novinky

Problémové filmy

Problémové filmy

10.02.2008

Dva snímky se v posledních týdnech dostaly do vážnějších potíží, ale podařilo se je včas zachránit před tzv. development hell (peklem nikdy nezrealizovaných projektů). Mark Waters, od něhož brzy… (více)

Reklama

Reklama