Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Policejní náčelník Martin Brody před časem zemřel na infarkt vyvolaný jeho celoživotním strachem ze žraloků. Jeho manželka Ellen stále žije v přímořském městečku Amity, stejně jako její syn Sean, který nyní pracuje jako člen policejního sboru. V předvánoční náladě se Brodyovi chystají oslavit Štědrý den, když je Sean neplánovaně odvolán, aby se postaral o porušenou bóji nedaleko přístavu. Když však vypluje na moře, je napaden obrovským žralokem, který ho zabije. Jeho bratr Michael přijede se svou manželkou Carlou a dcerou Theou do Amity a pozvou šokovanou matku, aby strávila Vánoce u nich na Bahamách. Po příletu se Ellen seznámí s Michaelovým přítelem Jakem, se kterým často vyjíždí na moře. Jednoho dne je napadne velký žralok. Michael se domnívá, že je to tentýž, který zabil Seana. Později stejný žralok napadne také člun, na kterém se na moře vydala Thea se svými kamarádkami. Ellen věří, že žralok pronásleduje její rodinu a že při útoku na člun byla jeho cílem Thea. Tajně proto sebere Michaelovu loď a vydá se na moře, aby žraloka našla a zabila ho. (Nova Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (238)

baruss

všechny recenze uživatele

Raspberry Award (Maliny) : 1988 : VÍŤAZ (1) : Najhoršie vizuálne efekty, NOMINÁCIE(+6) : Najhorší film, Najhorší herec - "žralok Bruce", Najhoršia herečka VR - Lorraine Gary, Najhorší herec VR - Michael Caine, Najhoršia réžia - Joseph Sargent, Najhorší scenár - Michael De Guzman. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Príbeh je otrasný (pomsta žralok ? WTF) a stará pani Brodyová, (ktorá sa vracia po 10 rokoch) tiež. No bavili ostatný herci a ich postavy. Taktiež scény s peknými plážami a nádherne modrou vodou, kde sa vynorí čo chvíľu žraločia plutva tiež stoja za to. Trojka mi prišla o jeden žraločí zub lepšia, no štvorka ma zas lepšie žraločie akcie. A ak ste pamätnici a mate chuť si pozrieť aj alternatívny záver, kde Jake neprežije a ktorý je podľa mňa lepší, nech sa páči hurá na youtube. 45% - 2* ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Panečku, to je námět! Další žralok v řadě, co Brodyovým nedá chvíli klidu. Zabiják si tentokrát připlaval ze studených vod rovnou na Bahamy, aby si tu s posledními členy lidské rodiny vyřídil své účty. PROČ a JAK jí našel, na to se mě však neptejte. Závěrečný díl série je jedno neskutečné WTF. Logika se utopila už někde s trojkou a napětí chcíplo s Williamsovým odchodem. Jediným kladem čtyřky zůstává asi ten žralok, který tu vypadá přece jen o trošičku líp než minule. Ale opravdu jen trošičku. Bohužel pro něj i pro nás se zase moc nenažere. Tvůrcům se tak podařilo spláchnout tuhle sérii úplně do hajzlu a od té doby se nenašel nikdo s takovou drzostí, aby jí z těch sraček vyhrabal. Ať odpočívá v pokoji. ()

Němi 

všechny recenze uživatele

Takže žralok pronásleduje Brodyovi, jo? No tak jo, to už je trošku moc... A zdálo se mi to, nebo IV. ignoruje III.? Nejen jinými herci, kteří ani vzdáleně nepřipomínají ty z minulého dílu, ale snad ani věkem, a dějem vůbec. Celkově špatný film si ale tu jednu hvězdičku zaslouží. Plně za Michaela Caina, jehož charizma a britský přízvuk dělají koukatelných alespoň pár scén. Kdybych měl zmínit další nezapomenutelné součástí "Pomsty", napadá mě: opravdu amaterská atrapa žraloka, hysterická a otravná Lorraine Gary, uspávací Lance Guest, jedny z nejhůř sestříhaných dramatických momentů a útoků, stále husí kůži nahánějící motiv Johna Williamse a radost, když film skončil. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V roku 1975 natočil začínajúci americký režisér Steven Spielberg snímok "Čeluste", horrorovú drámu o vraždiacom žralokovi. Je to dielo, ktoré sa zaradilo medzi špičku svetovej kinematografie. Nasadil laťku poriadne vysoko, takže ďalšie pokračovania to mali hodne ťažké. Dvojka mu môže ešte ako-tak konkurovať, trojka bola na tom už dosť biedne, no a štvrtý diel je úplne na hovno. Skoro nič sa tam nedeje. Je to nudný blábol s blbým scenárom. Navyše žralok je len akási nepodarená gumová atrapa a herci sú nesympatickí až strach. Najmä ten fúzatý chmuľo, jeho hlúpa žena a tak isto i ten okuliarnatý, dredatý černoch. No najviac ma vytáčala tá stará, hnusná, hysterická ježibaba. Nechápem ako sa v tejto otrasnej spoločnosti ocitol herec Michael Caine. * ()

Galerie (23)

Zajímavosti (12)

  • Poslední film Lorraine Gary (Ellen Brodyová). (Karlos80)
  • Při scénce na policejní stanici v Amity si můžeme všimnout na zdi portrétu Martina Brodyho (hlavního hrdiny prvních dvou dílů série, kterého si zahrál Roy Scheider). (darek kartac)

Reklama

Reklama