Reklama

Reklama

Malé ostrovní městečko Amity, jehož hlavní příjmy plynou z letních měsíců, se pomalu vzpamatovává z finanční katastrofy, způsobené před čtyřmi lety řáděním krvelačného žraloka. Zdá se, že lidé se začínají vracet, a starosta se dokonce chystá na setkání s bohatým podnikatelem, který tu investuje do realit. Právě v době jejich setkání se dva potápěči vydávají prozkoumat oblast, kde před lety policejní náčelník Martin Brody zabil obrovského žraloka. Nečekaně se objeví další obrovský žralok a oba potápěče zabije. Kapitán pobřežní policie Martin Brody se marně pokouší přemluvit starostu, aby byla uzavřena pláž. Všichni se totiž bojí, že ztratí své zisky. Domnívají se, že Brodyho obavy jsou jen projevem traumatu vyvolaného předchozím střetem se zabijáckým žralokem a nedbají varovných slov. Brody však nespouští oči z mořské hladiny, a když zahlédne známý temný stín, způsobí poplach, který vyděsí turisty a rozzuří starostu, protože se ukáže, že šlo o planý poplach. Brody je propuštěn, když se vrátí domů, zjistí, že Michael a Sean přes jeho zákaz vyrazili s přáteli na moře. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (270)

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

To že pod Čelistmi 2 není podepsaný Seven Spielberg je patrné z každého záběru a z každé scény. Dvojka se snaží stavit na obrovském úspěchu jedničky a patrně si už neuvědomila, že nestačí jen ten platvový žralok, že by měl dobře sekundovat i příběh. Ten je snadno čitelný už od samého začátku, kdy se ta mládež neustále prohání na svých plachetnicích. Dokonce ani ten žralok už nepůsobí tak predátorsky jako v jedničce, ale spíš připomíná nafukovací lehátko nudně se ploužící po hladině. Hudba zůstává přední devizou celého filmu, o tom není pochyb. Jenžě spíš než vztyčená hřbetní ploutev prořezávající vlny nahání mrazivý strach vyvolávání fotek z podmořského foťáku. Tam alespoň ten žralok působí děsivě. Zkrátka jsou to slabé tři hvězdičky, jež nezachrání ani hrdina prvního dílu Roy Scheider v závěru pořádající elektrické barbecue....... ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Obstojné poračování jedničky. Zde nevidím žádný velký pokles dolů. Sice zde máme už jiného režiséra - což nevadí. Hudba je stejně dobrá, Příběh opět celkem jednoduchý, krve zde najdem dost. Takže opět skará klasika. Jednička je o malý kousíček lepší, ale tato dvojka dokáže diváka též pobavit. Délka filmu ale opravdu někdy nudí. Takže to vidím tak na 72% = **** ()

Reklama

Marigold 

všechny recenze uživatele

Opakované stává se vtipným, tak toto úsloví v případě druhých Čelistí bohužel neplatí. Nevadí mi ani toliko fakt, že se jedná o nepříliš nápaditou variaci spielbergovské klasiky, ale spíše mi leze na nervy neuvěřitelná rozvláčnost a marná evokace děsivé atmosféry... Ta se rozpíjí v dlouhých detailech klidnějších pasáží a zaniká v divokých střizích akčních scén. I Scheiderův Brody je k uzoufání bezbarvý, nevýrazný a panákovitý. Pár slušných lekaček a několik napínavých momentů se z hlubin vynoří, ale většina filmu uvázla na kamenité mělčině nudy a nezáživnosti. Ten žralok je prostě až příliš gumový a strach z něj ne a ne vyzařovat. Proč tedy chodit ke kovaříčkovi, když kovář kuje železo opodál? ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Úprimne povedané, jedno z najvydarenejších pokračovaní v histórii filmu. Samozrejme ho nebudem porovnávať s nedostižným originálom, ale je to kus poriadnej filmárčiny, od začiatku až do konca. Môžme si len predstaviť ako by to dopadlo, keby sa na režisérsky post vrátil pôvodne ( logicky ) obsadený režisér Steven Spielberg ( no mal ešte spústu práce z BLÍZKYMI STRETNUTIAMI ). ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack John Williams: 1. Finding the "Orca" (Main Title) ,2. The Menu ,3. Ballet for Divers ,4. The Water Kite Sequence ,5. Brody Misunderstood ,6. The Catamaran Race ,7. Toward Cable Junction ,8. Attack on the Helicopter ,9. The Open Sea ,10. Fire Aboard and Eddie's Death ,11. Sean's Rescue ,12. Attack on the Water Skier ,13. The Big Jolt! ,14. End Title, End Cast , ()

Galerie (77)

Zajímavosti (27)

  • V jedné scéně s lodí můžeme vidět člověka, jak si čte knihu "Jaws" od Petera Benchleyho. (PußyMagnet)
  • Na Brodyho přední lavce je kytka namalovaná na žluto. Jedná se o odkaz na film Jaws. (PußyMagnet)

Reklama

Reklama