Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Již po desáté se setkáváme s Enterprise a její posádkou. Tentokrát se účastní mírové mise na Romulus, jelikož se tamní obyvatelé rozhodli uzavřít s Federací mír. Po příletu na planetu ale vyjde najevo, že jejich skutečným úmyslem je zničení Země. A tak se kapitán Picard setká s dosud nejnebezpečnějším protivníkem - Nemesis. Vedle sedmi hlavních hrdinů se objeví i nová nebezpečná rasa Rémanů, mezi nimiž je i klon kapitána Pickarda - Shinzon, který je novým vůdcem Romulů. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (253)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Osobní duel tomu dodává šťávu, která všem filmům Nové generace tak zásadně chybí. Že by to bylo výrazně chytré, jsem už vzdal - to prostě zmizelo ve vesmíru s panem Spockem a Pickard to nepřinese. Kdyby se poslední půlhodina nerozplizla do stereotypního, nudného a naprosto mimo ducha sled akčních scén, tak bych uvažoval o vyšším hodnocení. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Jednoducho zhrnuté prvé tri čtvrtiny dialógov a posledná vesmírna streľba v neprirodzene pôsobiacom trikovom prostredí so záverečnou konfrontáciou kladného a záporného hrdinu s očakávaným koncom. Trochu obšírnejšie nič nové v galaxii, patetické herectvo, ale také, aké to k Star treku tejto generácie patrilo, nejaká tá myšlienka, solídny scenár, množstvo klišé a pochyby, či to vďaka relatívnej lacnosti patrí do televízie, na dvd, alebo do kina. V tom istom roku nás obšťastnil Lucas megalomanskými Klonami, s ktorými sa po vizuálnej stránke Nemezis nemôže rovnať, lenže ten nemal také ambície, takže pôsobí úprimnejšie a vďaka skvelému záporákovi v podaní Toma Hardyho, z ktorého je dnes megastar, sa na tento film dnes pozeráme trochu inak. ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Nemôžem tomuto filmu odoprieť plné hodnotenie. Tam kde Unforgotten Country nadchýnala, rôznorodým prostredím a snahou o doposiaľ nevídanú akčnosť, tam Nemesis ako film novej generácie, spĺňa všetky sci-fi atribúty, ktoré tak vyznávam a ktoré mi spôsobujú určité potešenie. Každá jedna z postáv je už dokonale vykreslená a aj pre mňa, ktorý som nikdy nevidel seriál, dávali konania postáv určitý zmysel. A práve preto bolo stotožnenie s nimi priam dokonalé - takže posledných desať minút si film krásne zahral s mojimi emóciami. Čo sa týka akčných scén - nemám čo vytknúť, trikovo vychytané a v niektorých momentoch až dychberúce. Síce sa nájde kopec vecí, ktoré by sa dali spraviť inak, ale to na výslednom dojme nič nemení. Rozlúčka s posádkou Enterprise je pre mňa určitým zadosťučineným a Date, je predsa len Spock nového tisícročia aj keď som pred týmto faktom dlho zatváral oči. ()

Tayen 

všechny recenze uživatele

U Star Treku asi nebudu nikdy objektivní, protože s posádkou TNG jsem vyrostla. Pro mě je Nemesis důstojným zakončením skvělých dobrodružství. I když není tento film ukázkou blockbustrovosti, bitvy ve vesmíru i na zemi jsou povedené a na Star Trek působí vysokým rozpočtem. Postavy jsou, jaké mají být, jak si je pamatujeme: Picard je filosof, Riker šprýmař, Work bručoun a Dat věčné dítě, které se snaží vyrůst... - jsou to staří přátelé, kterým je třeba říct sbohem, protože všechno dobré musí jednou skončit, než čekat, až se z toho stane propadák nebo karikatura sama sebe. To se tady naštěstí neděje, ale je mi z toho smutno, hlavně z rozloučení s jednou důležitou postavou. Ještě, že se můžu vracet ke skoro dvou stovkám dílů seriálu. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Aký je rozdiel medzi priemerným seriálovým dvojdielom a týmto filmom? Netuším, tak ako vo filme sa objavia nevydarené klony Datu a Picarda, tak aj tento film je nevydarený klon Star Treku. Má to nejaké tie postavy, nejaké tie vesmírne rasy, ale ako Picardov klon, i film sa vydal niekde úplne inde ako jeho prototyp. Tápanie na mieste, nudný scenár bez deju, celé odohrávajúce sa v plastických kulisách vesmírnych lodí, posádka spolu vôbec nekomunikuje a funguje len ako kulisa zeleným filtrom. A Data tu nemá ani jednu hlášku! Bože, čo si to len dopustil? ()

Galerie (51)

Zajímavosti (23)

  • Natáčelo se od 28. listopadu 2001 do 9. března 2002 v Kalifornii. (Varan)
  • Původně měl být hlavním protivníkem Picardův (Patrick Stewart) dlouho ztracený syn. Nápad byl však zamítnut s ohledem na kontinuitu s předchozími filmy a seriálem. (mirliflore)
  • Film byl uveden do kin krátce před velkofilmem Pán prstenů: Dvě věže. Jeho premiéra ale proběhla jen v některých zemích, v jiných se film vůbec nehrál. V České republice se dočkal své premiéry až roku 2006 při příležitosti oslav 40. narozenin Star Treku, setkání CzechTrek dne 27. září. Mezi „star trekovými“ filmy byla Nemesis označena za jeden z nejhorších; nebyla ani příliš výnosná. (Kroup4)

Související novinky

Star Trek XI

Star Trek XI

28.02.2007

Jedna z nejoblíbenějších sérií všeho možného, od seriálů přes hry na nejrůznější konzole až po filmy, se dočká dalšího filmového pokračování. A kdože se ujme režie? Spolupracoval jako režisér a… (více)

Nemesis konečně na plátně

Nemesis konečně na plátně

16.08.2006

Kolik nevděku a nepublikovatelných výrazů padalo na hlavy distributorů v době, kdy se film Star Trek: Nemesis u nás neobjevil v kinech, ale rovnou putoval na video. Po čtyřech letech však všechny… (více)

Reklama

Reklama