Reklama

Reklama

Ti druzí

  • Španělsko Los otros (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Grace žije se dvěma dětmi ve velkém domě a čeká na manželův návrat z války. Její sluhové musí dodržovat zvláštní pravidla - žádné dveře v domě nesmí otevřít dřív, než zavřou předchozí, protože děti trpí alergií na denní světlo. Starší Anne začne mluvit o jednom hrozném dni v minulosti a jakémsi chlapci, který s nimi bydlí v jejich ložnici. I Grace si pak všimne zvláštních zvuků a hlasů v domě a chce požádat o pomoc kněze. Pak se ale setká s manželem a všechno se dramaticky změní. Grace bude muset uvěřit neuvěřitelnému a postavit se strašlivé pravdě... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (1 151)

Melies 

všechny recenze uživatele

4 / 10 Ach, bože, bože, čo to na nás zas tí Amíci pripravili!!! Takto by som reagoval, keby za tým Amíci skutočne stáli, no teraz je to ešte horšie - autorom filmu je udatný to Európan Amenábar a tento fakt je strašidelnejší a mrazivejší ako celý jeho film. Ten je totiž obyčajnou nastavovanou kašou, plagiátom prvého stupňa, líšiacim sa od typickej hollywoodskej produkcie len pomalším tempom vyprávania a precíznejším budovaním atmosféry. Inak je všetko vopred vykalkulované, bez akejkoľvek logickej spätosti s filmom samotným. Jeden príklad za všetky - smrteľná alergia detí na slnečné žiarenie a svetlo vôbec. Tento fakt je do deja tak 'umelo' vsunutý, že je to až nepekné. Stavím svoju pravú obličku na to, že ho tam Amenábar napchal len preto, aby mohol celý dom nastálo ponoriť do dusivého šera, čo mu umožnilo bez zábran sa pohrávať s atmosférou. Hanba! A pritom stačilo tak málo, len vytvoriť nejakú súvislosť s minulosťou Gracinej rodiny, len takú maličkosť, ktorá by celú vec aspoň trochu opodstatnila. Bohužiaľ sa tak nestalo a mi sme svedkom zatĺkania ďalšieho pomyselného klinca do rakvy s nápisom 'atmosféra'. O záverečnej pointe sa nebudem dlhšie rozpisovať, jednak to nestojí za námahu a jednak nechcem nikomu pokaziť radosť zo sledovania. Kidmanovej vynikajúci herecký výkon sa tak stal tým jediným, čo ma nútilo dopozerať celý film do konca. Dve * dávam iba preto, lebo tupej Gothike som dal * a tento film je predsa len o kus lepší. Pravdu povediac, prvé stretnutie s Amenábarovou tvorbou som si predstavoval trochu inak... ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Hoci som od filmu veľa nečakal, bol som strašidelne prekvapený. Nejde ani snáď len o horor ale aj o thriller. Strach naozaj z tohto filmu priamo srší a pokiaľ ide o koniec tak ja som teda fakt netušil, že to tak skončí. Keby celý film bol zlý potom ten koniec je najlepší, čo som videl. Koniec koncov. Fakt dych vyrážajúci koniec ale aj celý film. Prvý krát to zanechá nezabudnuteľný hororový zážitok. No a k výkonu Nicole Kidman netreba komentár. ()

Reklama

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Komentář obsahuje SPOILERy... Usedám před obrazovku a již v prvních minutách mi film mezi řádky říká: "Pozór, na konci bude pointa." Dobrá, dobrá, to já znám, to už tak u duchařských hororů bývá, že je tam pointa. Jedem dál. V půlce je film neotřelý tím, že mi říká: "Pozór, na konci bude POINTA." No jistě, to já vím, já už i tuším, jaká bude, ale v tomhle já se většinou pletu. Na konci mi film říká: "Tak teď, připravit, POINTA!" Ty vole, no já to trefil v tý půlce. No tak to teda ne, to mi nemohli říct, že i my jsme občas TI DRUZÍ, nějak stručněji? ()

TedGeorge 

všechny recenze uživatele

Jeden z mých nejoblíbenějších hororů s několika famózníma lekačkama. Jedinej problém pro zkušeného diváka může být jinde už stokrát provařená pointa. Já to viděl poprvé někdy před deseti lety, jako hororová tabula rasa jsem pointu nečekal a celý film si neskutečně užil. Zbožňuju režiséry, co umí vyvolat atmosféru strachu jenom svými režijními schopnostmi a nepotřebují si pomáhat lacinými berličkamy... ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je horor par exelanse. Rozhodně nepočítám mezi nějak zvlášť kvalitní horory ty, které se snaží zaujmout pouze lekacími scénami. U Těch druhých se neleknete ani jednou, ovšem ta temná, strašidelná, děsuplná a mysteriózní atmosféra dotvořená hrůznou mlhou dělá z tohoto filmu ten nejatmosféričtější. Dokonalý herecký výkon Nicole Kidman a především Alakiny Mann, která se chová opravdu reálně. Pointa vás dokonale překvapí v případě, že nebudete u filmu příliš přemýšlet, což se v tomto případě dalece nevyplatí. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (24)

  • Tom Cruise se na filmu podílel jako producent. Šlo o poslední spolupráci mezi ním a Nicole Kidman před jejich rozvodem. Ten se uskutečnil ve stejném týdnu, v jakém měli Ti druzí světovou premiéru. (don corleone)
  • Španělsko se na filmu podílelo jako koproducent a díky tomu se film počítá do španělské kinematografie. Po dvou měsících promítání ve světových kinech se proto stal nejúspěšnějším španělským filmem všech dob. (don corleone)
  • Strašidelná tvár, ktorá sa v jednej scéne zjaví za Grace (Nicole Kidman), je časť preraffaelistického obrazu "The Wounded Cavalier" ("Tvár puritána") z roku 1855, ktorý namaľoval William Shakespeare Burton (1824-1916). Tvár patrí hercovi Eduardovi Noriegovi. (TonyM)

Související novinky

Horor Ti druzí se dočkají remaku

Horor Ti druzí se dočkají remaku

13.10.2020

Známý horor Ti druzí s Nicole Kidman se dočká remaku. Snímek španělského režiséra Alejandra Amenábara vyprávěl o matce a jejích dvou dětech na konci druhé světové války, kterak čekají, až se otec… (více)

Nicole Kidman a návrat k hororu?

Nicole Kidman a návrat k hororu?

16.05.2011

V několika kouscích tohoto žánru si už zahrála, ale nejlepší z nich byli bezesporu Ti druzí. A zdá se, že se s Nicole budeme opět příjemně bát. Projevila totiž zájem o hlavní roli v nadpřirozeném… (více)

Rachel Weisz se vrací do Egypta

Rachel Weisz se vrací do Egypta

15.02.2008

Ten Alejandro Amenábar je ale tajnůstkář! Tvůrce Těch druhých a oscarového Hlasu moře o sobě dlouho nedal slyšet a teď se najednou vytasí s historickou podívanou, která se s rozpočtem 73 milionů… (více)

Nicole opět vidí „ty druhé“

Nicole opět vidí „ty druhé“

19.08.2007

Nicole Kidman se po krátké přestávce vrací na plné... na plný plyn ;-). Sci-fi thriller Invaze, výpravná fantasy Zlatý kompas, erotický thriller Need a romanticko-dobrodružně-vojnový velkofilm… (více)

Reklama

Reklama