Reklama

Reklama

Tanec s vlky

  • USA Dances with Wolves (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Poručík Dunbar, těžce zraněný v bitvě s konfederační armádou, je dekorován jako hrdina a poslán na vlastní žádost do opuštěné pevnosti na západní hranici. Spřátelí se s osamělým vlkem a pokouší se navázat kontakt s poblíž žijícím kmenem Siouxů. Přízeň obezřetných indiánů si získá informací o blížícím se stádu bizonů. Jazykové problémy mu pomáhá překonat ovdovělá Zaťatá pěst, kterou jako dítě bílých osadníků Indiáni unesli. Dunbar, přejmenovaný Siouxi Tančí s vlky, začne žít v indiánské osadě. Líbí se mu jejich způsob života, v němž nachází smysl další existence. Když se chystá jeho svatba se Zaťatou pěstí, je Dunbar zajat oddílem kavalerie, který s ním zachází jako se zrádcem. Siouxové ho osvobodí a zabijí většinu vojáků, ale Dunbar raději se Zaťatou pěstí kmen opouští, aby nepřivolal pomstu kavaleristů. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (866)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Film, je tak trošku tanec s filmovým uměním a tanec velmi , velmi zdařilý.Kevin Costner stvořil naprosto překrásný snímek, doplněn o úžásnou hudbu Johna Barryho, některé tance by nemuseli končit je Vám toiž při nich nádherně.Nezbývá než říci-Děkuji."Obdivuji" se našim distributorům jak se dokaží vyhýbat Director's cut .Psáno 14.7.2006. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Úchvatný a obdivuhodný kousek filmařského umění. Režisérská tvorba hereckých osobností dopadá všelijak, často však spíše s průměrným, či jen lehce výrazným výsledkem. Kevin Costner mě velmi překvapil. Po několika oscarových zklamáních jsem mu nedávala zbytečně přehnané naděje s tím, abych opět po velkém očekávání nebyla velmi zklamána. I přes svou dlouhou stopáž má film s každým dalším záběrem co nabídnout. Skvělý scénář, působivé scény, podmanivá hudba a nádherná krajina dalekého západu. Obraz ryzí přírody a její čistoty, života indiánů a prolínání dvou světů, z nichž nekalosti, pomsta a zlo toho jednoho, se rozhodnou zničit vše to, zač postava Kevina Costnera bojovala, obdivovala a stala se její součástí. Byla jsem okouzlena, potěšena, zaujata a dojata. Costnerův Tanec s vlky je krásným filmovým zážitkem. Při pár scénách s tím nádherným vlkem, pojmenovaným Podkolenka, jsem měla slzy v očích. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

RETRO /// DIRECTOR'S CUT /// ŠUNKMANITU TANKA OB WAČI… /// To bylo tenkrát, když se v americkým pohraničí lovili místo Mexikánců Indiáni. Mistrovskej zápis Kevina Costnera do filmový historie, v indiánce pro bílýho muže, plný přírody, lovu, romantiky a boje. ZE VŠECH CEST NA SVĚTĚ JEN JEDNA JE DŮLEŽITÁ. CESTA PRAVÉHO ČLOVĚKA. (zřejmě proto indiánská civilizace téměř zmizela v nenávratnu…) /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou knihu, kterou v roce 1988 napsal Michael Blake, číst nebudu. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR * AKCE ** NAPĚTÍ * ()

Melies 

všechny recenze uživatele

9 / 10 Kevin Costner nebol nikdy na hollywoodskej špičke, nikdy nebol stredobodom pozornosti médií, nikdy na recepciách neohuroval okolostojacich svojimi sexuálnymi zážitkami - ale je to vôbec dôležité? Určite nie. Chcete vedieť, čo je skutočne dôležité? Skutočne dôležité je to, aby si človek na sklonku svojho života mohol povedať : "Dokázal som to - zanechal som po sebe niečo, z čoho budú mať ľudia radosť, z čoho sa poučia, niečo, čo ich prinúti zamyslieť sa a prehodnotiť svoje postoje." A Kevin to týmto filmom dokázal. ()

golfista 

všechny recenze uživatele

Znovuvzkříšení westernové tématiky se Costnerovi - Johnu Dunbarovi povedlo nadmíru výborně. Taková vynikající režie je na prvotinu téměř nevídaná. Já jsem tenhle film viděl ještě v pražské 70mm Alfě a to byl opravdu vyjímečný zážitek. Nádherná hudba Johna Barryho, vynikající herecké výkony a nádherný lidský příběh. Úžasný film. ()

Galerie (81)

Zajímavosti (70)

  • Poslední film, který Neil Travis stříhal “fyzicky”. Od té doby už pracoval digitálně. (džanik)
  • Když Dunbar (Kevin Costner) poprvé prozkoumává Fort Sedgewick, má na bradě minimální strniště. Když pak přechází od jedné budovy ke druhé, vidíme “najednou” 3-4 denní vousy. (džanik)

Související novinky

Kevin Costner chystá desetihodinový western

Kevin Costner chystá desetihodinový western

02.01.2017

Když Kevin Costner poprvé usedl za kameru, bylo z toho 7 Oscarů, včetně toho za režii. Ano, řeč je o legendárním Tanci s vlky, na který však Costner nikdy úspěšně nenavázal. Vodní svět byl obří… (více)

Tak, a je to tady. Remake Vinnetoua!

Tak, a je to tady. Remake Vinnetoua!

13.08.2011

Poté, co se Christophe Gans pustil do nové verze Fantomase, jsme tak nějak tušili, že se na plátna kin vrátí i další evropské klasiky. Německá produkční společnost Constantine Films (od Resident Evil… (více)

Sam Mendes na Divokém západě

Sam Mendes na Divokém západě

10.12.2009

U tohoto tvůrce už nás „nečekané“ žánrové volby nemůžou překvapit. Proč by si nemohl zkusit třeba western? Obzvlášť, když se schyluje k návratu kovbojek na filmová plátna (komiksový Jonah Hex,… (více)

Tanec s piráty

Tanec s piráty

20.03.2009

Kevin Costner se chystá opět režírovat. A protože jeho Krajina střelců byla ukázkou víc jak solidní řemeslné práce, není důvod jeho nový film nevyhlížet se zájmem. Obzvlášť, když mu scénář pomáhal… (více)

Reklama

Reklama