Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bridget Jonesová je jednatřicetiletá sympatická Angličanka, která svou osamělost zahání cigaretami, alkoholem a množstvím nezdravého jídla. Navíc má zvláštní talent na trapasy. Jeden z nich ji čeká na novoroční oslavě, kde se jí matka pokusí dohodit vhodného ženicha. Tentokrát to je protivný a snobský právník Mark Darcy, kterého zná z dětství. Nejenže je Bridget nesympatický, ale navíc se před ním ztrapní. To je poslední kapka, která ji vede k rozhodnutí omezit kouření, alkohol, nezdravé jídlo a také sny o mužích. Díky řadě drobných trapasů v nakladatelství, kde pracuje, si jí všimne její pohledný nadřízený Daniel Cleaver, který s ní začne otevřeně flirtovat. Z Daniela a Bridget se stanou milenci a žena prožívá chvilky opravdového štěstí. Toto období netrvá dlouho, protože Bridget zjistí, že ji přelétavý Daniel podvádí s kolegyní. Navíc se dozví, že její matka opustila otce. Bridget se nejprve doma opije, ale pak se rozhodne začít nový život. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (712)

salahadin 

všechny recenze uživatele

Bridget aneb alter ego moderní průměrné ženy. Cíl: oslovit drtivou většinu žen. Prostředek: pandořina skříňka alias deníček ukrývající tajemství zkázy světa. K tomu věčný boj s faldíky v břišní oblasti aneb sisyfovská práce našich žen. Mise splněna, film oslovil. Teda abych upřesnil, mise splněna na 99%, to jedno procento, ta nepatrná vada na kráse, představuje např. uživatele salahadin, canakja či flanker.27, kupříkladu u nás tří se mise minula tím pravým ořechovým účinkem. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Neobyčejně svěží, pohodový, lidský film protkaný ironickým humorem, výtečnou hudbou, podpořený výborným příběhem, hereckými výkony, navíc není přeslazený a může se na něj dívat nejen ženské publikum; tzn. takřka ideální romantická komedie, alespoň pro mě ;-).Po druhém zhlédnutí zvyšuju hodnocení na 5*. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pred tým, ako som pred rokmi videl Bridget, dostal som od jedného páru, inteligenčne približne na mojej úrovni varovanie, že sa v kine vôbec nebavili a nechápali, kedy a na čom sa smiať. Takže som nič neočakával a asi to bolo dobre. Žiadna vtipná treskúca bomba, ani dojímajúca romantika Bridget nie je, je to iba fajn britský romantický film, s niekoľkými vtipnými situáciami a príjemnou pohodovou atmosférou. Zabodoval hlavne poňatím hlavnej predstaviteľky, ktorá dodala nádej všetkým slobodným tridsiatničkam, že bán božský sa môže objaviť kedykoľvek a kdekoľvek a nebude mu vadiť zopár kíl navyše a neschopnosť navariť mužovi večeru. No mne by tá druhá vec trochu prekážala, ale nechcem brať nikomu ilúzie, predsa sa musíme milovať takí, akí sme. Že....či? ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Deník Bridget Jonesové je jedna ohromná zábava! Já tu oplácanou holku v tomhle díle budu vždycky milovat, litovat, budu jí přát štěstí a vždycky si jí ráda znovu pustím. Rvačka dvou intelektuálních břídilů o Bridget byla k popukání a myslím, že patří k tomu nejlepšímu, co britská romantická komediální scéna kdy divákovi nabídla. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Já a Bridget si opravdu nerozumíme. Chápu, v čem je kouzlo předlohy Helen Fieldingové, chápu, že překlad se úplně nepovedl... nicméně také chápu, že kombinace Colin Firth a Hugh Grant je pro více generací naprosto neodolatelná a sama mám ráda několik rolí Renée Zellweger. Ale pro mě je jednoduše zážitek cesta za úspěchem s Roxie Hart, ne tahle britská rádoby univerzální romkom. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (42)

  • Potyčka Marka Darcyho (Colin Firth) a Daniela Cleavera (Hugh Grant) neměla žádnou předem připravenou choreografii. Byla improvizována tak, aby šlo o co největší zmatek. (NIRO)
  • Závěrečné scény "na sněhu" byly ve skutečnosti natáčeny v létě. (NIRO)

Související novinky

Hvězdy hollywoodské hudby rozezní Obecní dům

Hvězdy hollywoodské hudby rozezní Obecní dům

09.03.2023

Světové hvězdy filmové hudby zavítají do Prahy na Composers Summit 2023. Druhý ročník kromě workshopů a přednášek nabídne ve dnech 14. a 18.dubna dva unikátní koncerty. Ústřední melodie oceňovaných… (více)

Reklama

Reklama