Reklama

Reklama

Generace X

  • USA The Chumscrubber (více)
Trailer

Obsahy(1)

Černá komedie o životě v typickém americkém satelitním městečku. Každý se stará sám o sebe a o nic jiného se nezajímá. Příběh začíná v okamžiku, kdy Dean Stiffle (Jamie Bell) najde mrtvé tělo svého přítele Troye. Ví, že nemá smysl nikomu nic říkat, protože by to stejně nikoho nezajímalo. Brzy se však ukáže, že Troy sebral peníze místním drogovým dealerům a ti jsou přesvědčeni, že Dean ví, kde jsou ukryty. Pokud jim skrýš neukáže, zabijí jeho mladšího bratra, kterého unesli. Spletli si však dítě… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (236)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

U filmů, jejichž příběh vyžaduje, aby se veškeré postavy chovaly jako idioti, používá Roger Ebert pojem The Idiot Plot. Podle stejného klíče by u Chumscrubber musel použít trochu jiný pojem - The Lunatic Plot. Prostě blázen kam se podíváš. Jsem už na různé ujeté světy celkem zvyklý, zde jsem však byl po půlhodině velmi zaskočen, neboť jsem si před zhlédnutím pročetl pouze obsah a žánrové zařazení. Tenhle film je podivnou a v několika místech silně mrazivou satirou na dnešní ... maloměstský svět. Takříkajíc nemilosrdně nastavuje zrcadlo ... ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Ako komédiu by som to teda určite neoznačil, ale ako drámu s výbornými hercami áno. Bizarný štýl, ktorý mi ale v tomto prípade vôbec nevadil. Nevzbudil vo mne nejaké hlboké pocity, ani potrebu odporučiť tento nenápadný snímok ďalej, ale predsa len zanechal neutrálny dojem. Ten únos bol fakt nápaditý. ()

Reklama

dobytek 

všechny recenze uživatele

Já asi tak nějak chápu, co tim chtěl básník říci, ale tohle bylo na můj vkus prostě moc "divný". Ze začátku mi to připadalo jako super ujetej film, ale asi tak po půl hodině mě celý to bizarní městečko začalo nudit. Neni možný natočit dobrej film jenom na základě toho, že se tam všichni chovaj divně. Naštěstí se tam občas najde i nějaká lepší chvilka, takže se to dalo dokoukat. Ale stačí vidět jednou. Když už nějaký divný filmy, kde se rozšlapává takovej ten stereotyp o americkym papundeklovym městečku, tak snad radši něco od Larryho Clarka. To je sice úchylák, ale jeho filmy rozhodně nejsou nudný. ()

EastWicka 

všechny recenze uživatele

Moc fajn film, obzvlášť máte-li chuť na Americkou krásu, ale nechce se vám ji tak úplně pouštět, protože byste vlastně radši jeden, dva díly Divokých palem, anebo ještě spíš epizodku Twin Peaks (nějakou tu bez Boba)... anebo možná Donnieho Darka, ovšem bez psychohrátek s králíky... Je tam namíchaná přesně ta hřejivě známá, inteligentně podaná esence ze života obyvatel maloměsta/ předměstí, jakou známe z celé řady nezávislých amerických filmů. A taky nejroztomilejší z šílených rolí Ralpha Fiennese. ()

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

Rozporuplný film, který vypráví o lhostejnosti dnešního světa za pomoci vyobrazení takového "normálního předměstí kdesi v USA". Většina postav mezi sebou komunikuje na oko vřele a chápavě, přesto však mnohým z nich jde jen o vlastní prospěch a jsou příliš zahleděni do svých problémů, aby dokázali vnímat vážnější situace, které se odehrávají v jejich bezprostředním okolí. Zobrazená přezíravost některých dospělých postav, stádovost a "slepá poslušnost" mladých je dokonalá... a mezi tím vším ční Jamie Bell, který se snaží vyrovnat se smrtí svého nejlepšího přítele. Se snímkem jsem měl ovšem dva problémy, které nakonec ubraly ve výsledném hodnocení jednu hvězdu. 1. Nedokázal jsem se ztotožnit ani s jednou z různorodých postav, což bych u takto prokresleného příběhu nečekal. 2. závěr, konkrétně osud hlavní osoby, mi přišel v rozporu s předchozím děním filmu. Jinak jde ovšem o velmi dobře napsané a zahrané drama (komedie je spíše matoucím zařazením), které stojí za to vidět. P.S.: Vyzdvihované kvality snímku (zobrazení přezíravosti a stádovosti) dle mého ještě mnohem lépe vyjádřil estonský snímek Klass, který sice pojednává o jiné problematice, ale zanechal ve mně hlubší dojem. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (7)

  • V 11. minutě, když jdou děti do školy, zní v pozadí skladba „Pure Morning“ od britské hudební kapely Placebo z jejich alba „Crossing All Over! Volume 8“, které vyšlo v roce 1998. (Trajektt)
  • Natáčení probíhalo převážně ve Valencii, Los Angeles a kalifornské Santa Claritě. (Terva)
  • Celosvětová premiéra proběhla 25. ledna 2005 na filmovém festivalu Sundance v Utahu (USA). (BMW12)

Reklama

Reklama