Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chlapec Andy dostane k narozeninám figurku ve skafandru - Buzze Rakeťáka. Má už spoustu dalších hraček, nejraději má figurku kovboje Woodyho. Netuší ale, že vždycky v noci, když Andy spí, ožívají. Buzze si všechny hračky ihned oblíbí, až na Woodyho, který na něj žárlí. Dokonce Rakeťáka jednou shodí z okna na dvorek, což mu mají ostatní hračky za zlé. Andy odjíždí s matkou na pizzu; nemůže najít Buzze, a tak si vezme s sebou Woodyho. Rakeťákovi se podaří z dvorku utéct a naskočit do auta. S Woodym se ale nepohodnou, oba vypadnou z auta. Cestou je sebere zlý kluk Sid, který bydlí vedle Andyho a je o něm známo, že své hračky mučí. Buzz a Woody se pokoušejí utéct, hlídá je ale Sidův zlý pes. (TV Nova)

(více)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (688)

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Pozrela som si Toy Story 23 rokov po jeho vzniku, a musím uznať, že aj v roku 2018 je to stále pekná rozprávka, ktorá ma ani chvíľu nenudila. Počítačová grafika a animácia odvtedy neuveriteľne pokročila, ľudské postavy sú tu ešte naozaj škaredé, ale ono to vlastne vôbec nevadí. Všetko ostatné je totiž super. ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

Když jsem byl malý a viděl jsem tento film, tak mé nadšení bylo velké.Po 10 letech si to přípomínám a musím říct, že se mi to líbilo ještě více než před 10 lety.Naprosto úžasná animace, velmi originální příběh a hezké písničky . Vyjímečně musím také vyzdvyhnout český dabing, který je výborný.Určitě se jedná o jeden z nejlepších animovaných filmů, co jsem kdy viděl. ()

Reklama

ajuska 

všechny recenze uživatele

Nikdy bych nevěřila, že se z hraček dají udělat tak propracované a věrohodné postavy, kterým budu jako divák tak intenzivně držet palce, aby vše dobře dopadlo :-) Opravdu velmi podařený film, který změnil pohled na animované filmy jak v oblasti technologie, tak v tom, že se animáky přestali brát jako podřadné záležitosti pro chvilkové zabavení dětí. Tohle je v tom nejlepším slova smyslu film pro každého. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Hračkám se neubližuje, milé děti, víme...? Aneb jeden z parádních hřebíků do rakve 2D animovaných filmů, který spustil lavinu. A jak známo, Pixaři neuchvacují jenom technickými aspekty, ale kladou důraz především na příběh, který je také v Toy Story vtipný i dojemný, navrch se skrytým "výchovným poselstvím". ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Revoluční, převratné a inovativní filmy si zaslouží dobré hodnocení. A pokud jsou ještě k tomu vtipné a zábavné jako tenhle, není co řešit...PIXAR Forever!!! 90% Update po stopadesáti (dobře, šestnácti od komentáře, třiadvaceti od prvního vidění) letech a dalších stopadesáti reprízách díky nové generaci diváctva;) Toy Story je pořád skvěle fungující záležitost, byť si těžko jde zastírat, že její "svět" má poněkud zvláštně fungující pravidla. Které jsou dětem úplně fuk, stejně jako tehdy byly mně, protože OŽIVLÉ HRAČKY, OMG:) Co se týká vizuální stránky, je obdivuhodné, do jakých drobností se Pixaráci s tehdejšími technickými možnostmi pustili (dřevo má svoji kresbu), a jediné, co už dnes fakt "nejde", je Sidův pitbul. Ale to těžko můžete někomu zazlívat. Stále 90%. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (102)

  • Postavičky nikdy ve filmu nemrknou ve stejný čas, nýbrž vždy jedna po druhé. (HellFire)
  • Šéf týmu pracujícího na Příběhu hraček a zároveň režisér John Lasseter neměl s tvorbou delších filmů žádné zkušenosti a psaní scénáře mu tak činilo obrovské problémy. Nakonec byl dokonce nucen absolvovat spisovatelský rychlokurz. (Divočák)
  • Postava Sida Phillipse (Erik von Detten) je inspirována někdejším zaměstnancem Pixaru. Skutečně se jmenoval Phillips, liboval si v rozmontovávání hraček a následně z jejich částí sestavoval bizarních stvoření. (novoten)

Související novinky

Do Ledového království se vrátíme i počtvrté

Do Ledového království se vrátíme i počtvrté

17.11.2023

Disney dlouhodobě sází na jistoty. Vzhledem k tomu, že nejvýdělečnější filmová sága všech dob, tvořená superhrdiny od Marvelu, je v nemalých problémech, jež byly jen zdůrazněny obrovským kasovním… (více)

Disney a Flash v kinech zakopli

Disney a Flash v kinech zakopli

19.06.2023

Strastiplná produkce Flashe by vydala na samostatnou knihu, minulý týden ale komiksový blockbuster konečně vběhl do kin a díky nadějným vyhlídkám, kdy podle některých odhadů mohl mířit až na… (více)

Disney oznámilo kupu animáků a taky vyhazovy

Disney oznámilo kupu animáků a taky vyhazovy

09.02.2023

…a všechny jsou pokračování starších hitů. Tak by zhruba šlo shrnout to nejdůležitější z první letošní čtvrtletní konference společnosti Disney, na které vracející se šéf Bob Iger ubezpečil akcionáře… (více)

Reklama

Reklama