Zelený svět

Komedie / Drama / Romantický / Sportovní

USA, 1996, 129 min

Ron Shelton

William Ross

Film, který úplně ocení pouze golfista (teď nemyslím zdejší "golfista" :). Pro toho je tento film dokonalý po všech stránkách. Krásná muzika, pásovci, pohoda, přesný casting, uvolněné herecké výkony (taky je to jeden z těch, které znám opravdu nazpaměť) ...... a jak říká hlavní hrdina (a je to fakt pravda :) - golf a sex jsou jediné dvě věci, které si užiješ i když je neovládáš....(6.1.2003)

"Nejde jen o to vrazit nějakej míček do nějaký díry, jde o vnitřní běsy, o pochyby o sobě, lidskou křehkost a o to, tyhle kraviny překonat".... Věta řečená v úvodu by dost dobře mohla být mottem filmu o golfu, ale nejen o něm. Říkám si, že kdyby se Kevin Costner neangažoval ve vysokorozpočtových fiascích, ale "jen" ve filmech jako je například tenhle, kde je vtip, ironie i životní filosofie a kde jsem i já (jen tak se nedojmu a s golfem nemám dočinění) při finálových "Royových dvanácti" naměkko, stačilo by to.(8.1.2005)

Lehce (pod)průměrná lovestory, odehrávající se ve světě vrcholového golfu. Počátek postupného Kevinova úpadku. Občas se v záplavě golfových termínů divák neorintuje, ale věřím, že golfoví nadšenci budou v sedmým nebi. Kdyby tak někdo chtěl natočit něco podobnýho ze světa vrcholového tenisu, to by bylo něco pro mně.(13.4.2003)

Golf je krásný sport, teď už jsem to pochopil.(28.5.2003)

Zase Kevin.... No ten hoch si nedá pokoj tentokrát je to větší zábava než obvykle, ale stále ne o moc lepší než průměr.(16.7.2004)

Můj oblíbený Costnerův film.(29.5.2008)

Rozpočet $45miliónovTržby USA $53,854,588Tržby Celosvetovo $80,100,000(9.4.2010)

rozpočet : ? tržby americke : $53,854,588(21.12.2006)

Tradiční role pro Rene Russo a ještě typičtější pro Kevina Costnera. Nemyslíte? Golf je tu podaný jako hra pro jejího snoubence - tj. snoby a současně tu není brán příliš vážně a všechno to působí docela lehce a pohodově. Nejlepší jsou však pásovci přebíhající hřiště!(5.1.2004)

Asi nejvíc pohodářská role Kevina Costnera, který mi tak trochu připomíná Willisova soukromého detektiva z Posledního skauta, kdyby vyměnil bouchačku za golfovou hůl. Chcete snad něco víc? Jo a ještě něco - zbožňuju golf!(8.7.2006)

Skutečně příjemní herci s skutečně příjemný film o golfu, který ocení i negolfaři.(2.6.2006)

Arogantní golfový profesionál David Sims právě udělal velkou chybu. Požádal svého bývalého kolegu Roye McAvoye, aby si s ním zaběhal po fairwayi jako jeho caddík. Royovy životní náklady jsou minimální, neboť žije v karavanu na cvičné golfové louce, ale na přiživení kocovinky se nějaký ten dolárek hodí. Roy se tedy vrací na krátce střiženou travičku jako nosič mistrových hůlčiček a okamžitě začíná prudit movité profíky tím, že takovouhle ránu by on zahrál líp a daleko dál. K zjištění toho, jestli se mu o těch úžasných ranách jenom nezdá, slouží turnaj US Open, na kterém může i přiopilý instruktor ohromit golfový svět a ztratit svoji psychoterapeutku ("Teď spolu spíme, takže ho nemohu léčit, protože by to byl střet zájmů").(24.8.2009)

• Hunt

HUDBA: William Ross(20.2.2007)

Je to prosté. Když se vám měkká trojka dřevo změní na železo sedmičku a zahrajete s ní hole in one do jamky Rene Russo, roztrháte druhý den letité rekordy golfového US Open na hadry.. Sportovní specialista Shelton natočil zvláštní film. Romance z prostředí sportu, kde oba hlavní mužští protagonisté usilují o jednu ženu i výhru za pomoci stejných(!) prostředků. To znamená samolibost, arogance a chvástání aneb já jsem primadona, co umí daleko odpálit ten malý bílý nesmysl pokrytý důlky. Kdo je víc? Bacha na mě, pelikáne! Pokud nenosí v peněžence fotku Costnera, může tady divák vůbec někomu fandit..? Jestli však plavete v golfové terminologii, možná se naučíte pár nových temp a co snímku rozhodně nelze upřít, je několik opravdu vtipných momentů a poslední "soutěžní" půlhodina bez zbytečných limonádových příchutí. Trošku to podle Kevinových odpalů na 18.jamce vypadalo, že pořád točí Vodní svět..(27.6.2011)

60%(1.10.2007)

Kdyby ten konec nebyl tak trapnej, bylo by hodnocení vyšší.(16.8.2009)

Velikánska golfová pohodička plná klišé, ktoré keď nechcete, vôbec nevadia. Na Paxtonov Golfový sen resp. Redfordovu Legendu o slávnom návrate sa to síce nechytá, ale miestečko v top 3 golf movie´s si to u mňa bez všetkého podrží. Lepších 70%.(28.4.2009)

• Chrustyn

Jediné co si z filmu pamatuju je to, že jsem se u něj hrozně nudil.(26.11.2007)

Nečekaně příjemná a pohodová golfová romantika s ležérně okouzlujícím Costnerem, několika kouzelnými dialogy a výbornou finálovou scénou o dvanácti míčcích. Nenudí, nevnucuje se a přitom kolem sebe šíří nenápadně uvolněnou náladu.(19.9.2010)

Obstojná romantická komedie z prostředí golfových hřišť s krásnou Rene Russo. Kdy už konečně všem režisérům dojde, že na podobné filmy bohatě stačí devadesát minut? Grrr.(12.3.2009)

<< předchozí 1 2 3 4 5 6