Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý golfový profesionál, dnes outsider, Roy "Cink" McAvoy (Kevin Costner), je majitelem zanedbaného golfového hřiště u městečka Salem v Texasu. Tam se přistěhuje psychoterapeutka Molly Griswoldová (Rene Russo), která si tu zařídí praxi. Roye požádá o hodiny golfu, a ten ji ukáže nejen základy hry, ale i svou životní filozofii. Roy se před lety vzdal profesionální kariéry a žije na hranici nouze v obytném přívěsu se svým kamarádem a zaměstnancem Romeem (Cheech Marin). S podporou sympatické a půvabné ženy i svých svérázných kamarádů se Cink rozhodne vrátit se do světa špičkového golfu a dokázat, že už není odepsaná nula. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (193)

lamps 

všechny recenze uživatele

Nemusím být milovník golfu, abych mohl mít tenhle film rád. Jakkoli se totiž skálopevně drží zajetých kolejí, je slepě předvídatelný a patetický do takové míry, že i jméno hlavního hrdiny zní jaksi povzneseně a nadpozemsky, pořád je to v prvé řadě nesmírně pohodová, optimistická a vtipná podívaná o krásném sportu a s nejlepším možným castingem, jaký si mohl režisér Shelton přát. Co se týče Costnerových světů, tak ten "Dokonalý" je sice zdaleka nejpůsobivější a co do kvality nejlepší, ale "Zelený" bych s ohledem na finální rozuzlení navštívil rozhodně mnohem raději. 80% a to by bylo, abych si ten golf alespoň jednou také nezkusil :-) ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Kdyby film sestříhali do 29 minut, výsledný efekt by se nezměnil ani o píď. Koloběh záběrů zelený trávník-Kevin-bílý míček-Rene-Kevin-bílý míček-zelený trávník fakt delší "stopáž" (fujtajbl výraz) nepotřebuje. Kritéria žánru taktéž nepřekročila daný limit: smočení míčku-smočení péra-rvačka rivalů-drby fanynek-zápasy-porážka-výhra-sláva-happyend, tak nač tolik natahování děje. Leda pro zvláštní přání sexuálního zvrhlíka narcisty Kevina pozorovat každý svůj neopakovatelný pohyb a dosytosti si užít opakovaného sexu s příjemnou Rene třeba z důvodu nostalgie nebo pro chvíle nudy. Navždy. ()

Reklama

Trixi 

všechny recenze uživatele

Průměr. Ani dobrý, ani zlý. Abych řekla pravdu, tak na mně tenhle film vlastně neudělal žádný dojem. To, jak si jdou dva golfový frajírci po krku kvůli ženský, to je prostě slabej námět na dobrej film, ale kvalitní obsazení a sem tam nějakej ten vtip z toho zase dělá kasovní trhák. Tak já nevím ....... u mně ale jen **. ()

helloween93 

všechny recenze uživatele

Netradiční sportovně-romantická komedie z golfového prostředí s dvěma mými oblíbenci - s Kevinem Costnerem a s Donem Johnsonem. O golfu nevím nic, ale i přesto jsem si tenhle film užil, a to náramně. Pohodový soundtrack, pásovci na hřišti, hádky mezi Kevinem a jeho caddym. Navíc je tu hodně netradiční konec. **** ()

danny_21 

všechny recenze uživatele

Romantika na golfovém hřišti v hávu průměrnosti - sem tam dobrá hláška, sem tam pář povedených momentům z greenu, ale žádná velká euforie se nekoná, asi proto, že podobnou šablonu jsme už několikrát viděli. Stejně ale nepochopím, proč se potom Keva tak zahrabal, rozhodně si myslím, že herec je talentovaný, možná jen pech na projekty - 60 % ()

Galerie (16)

Zajímavosti (7)

  • Mnoho golfových rán Roya McAvoya (Kevin Costner) bolo skutočne odpálených hercom osobne. (misterz)

Reklama

Reklama