Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý golfový profesionál, dnes outsider, Roy "Cink" McAvoy (Kevin Costner), je majitelem zanedbaného golfového hřiště u městečka Salem v Texasu. Tam se přistěhuje psychoterapeutka Molly Griswoldová (Rene Russo), která si tu zařídí praxi. Roye požádá o hodiny golfu, a ten ji ukáže nejen základy hry, ale i svou životní filozofii. Roy se před lety vzdal profesionální kariéry a žije na hranici nouze v obytném přívěsu se svým kamarádem a zaměstnancem Romeem (Cheech Marin). S podporou sympatické a půvabné ženy i svých svérázných kamarádů se Cink rozhodne vrátit se do světa špičkového golfu a dokázat, že už není odepsaná nula. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (193)

castor 

všechny recenze uživatele

Dnes už je samozřejmě povědomí o golfu někde jinde, nicméně léta páně 1996 to bylo jiné kafe. Letící míčky a napulírované hole pro tuzemského diváka nebyly zrovna dvakrát atraktivní, takže se museli kromě proměnlivých sportovních výkonů hlavního hrdiny spolehnout spíš na samotný příběh. A ten tak trochu drhne. Na tomhle golfovém hřišti chcípl pes. Kevin Costner žije v karavanu, je paličatý a moc věcí do zdárného konce nedotáhne. Kdysi mu golf šel přitom náramně. S disciplínou a nakopnutím mu možná pomůže nová žačka s tváří (místy potrhlé psycholožky) Rene Russo a nabídka, že by se mohl účastnit profesionálního turnaje. Ovšem pouze coby caddy. Pochopitelně ale víme, jak to asi celé dopadne. Režisér Ron Shelton sportovní témata může, snad nikdo jiný nepřinesl tolik napnutých fanoušků, tolik košů v poslední vteřině, tolik odpálených míčků (basebalových nebo právě golfových). Rutinně nalajnovaný příběh s uvolněným Costnerem nepřináší nic nového, žádnou přidanou hodnotu, žádné hluboké myšlenky nebo lidské konflikty. Prostě šarmantní Kevin, pár golfových úderů a poměrně mdlá romantika. ()

Martin79 

všechny recenze uživatele

Bezvadná "sportovní" romance ze světa golfu s nadčasovým mottem, že golf a sex jsou jediné dvě věci, které si užiješ i když je neovládáš... Upadající hvězda Kevina Costnera zde naplno zazáří i za pomoci psycholožky Rene Russo,které to mimochodem opravdu sekne, na turnaji US Open. Film má spád a snad ani na vteřinu jsem se u něj nenudil. Poctivé řemeslo a zřejmě poslední výborný film herce v hlavní roli, přesto to u mně na úplný top není, ale i tak 80 %. ()

Reklama

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Tento film má výhodu, že je pohodový, nie je tam žiadne veľké napätie, človek si ho môže užívať, zabávať na konverzáciách, no zároveň je taký nemastný neslaný, bez zaujímavejšieho príbehu. To so sexom a pýtaním autogramov si naozaj mohli odpustiť, no pre mňa zostanú pamätné najmä scéna pri rieke a scéna s pobavením divákov záverečnou hrou. Škoda, že som nespozoroval, kedy sa do golfistu Roya zamilovala psychoterapeutka Molly, možno by som si to užil viac aj ako romantický film. Sem tam je to predvídateľné, najmä ohľadom strely na pelikána, ale inak fajn film aj keď na mňa pôsobil ako z 80. rokov. ()

Seti 

všechny recenze uživatele

Nakonec Rene Russo ty tři dám. Tin Cup ničím neuráží, ale kromě ne zcela tradičního golfového pozadí ani ničím nezajímá. Romantická linie je provařená, struktura příběhu snad ještě provařenější, Kevin Costner mi moc sympatický nebyl, proto tu trojku zachraňuje právě maximálně příjemná Rene Russo. Králem golfových pohádek pro mě zůstává Bagger Vance. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Kariéra Kevina Costnera mě nikdy nepřestane fascinovat. Herec, který se dlouho protloukal a nemohl se uchytit, byl jeden čas možná nejzářivější hvězdou Hollywoodu. Ovšem jeho sláva netrvala nikterak dlouho, filmy na nichž se podílel přestali diváci navštěvovat a tak časem přišel pozvolný úpadek. Zelený svět je jedním z takových filmů, které zažily menší ohlas než by v té době Kevin uvítal. S odstupem let, jako divák musím konstatovat že se jedná o poměrně zdařilou romantickou komedii z prostředí golfu, které vládne sympatické ústřední duo Costner/Russo a hispánský caddie Cheech Marin. PS: Jsem rád že se ve filmu nedočkáme klasicky očekávaného konce. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (7)

  • Starí rodičia s vnukom v scéne, kde David Simms (Don Johnson) na nich kričí po tom, ako ho požiadali o autogram, sú rodičia Kevina Costnera - Sharon Costner a Bill Costner. Vnuka hrá jeho syn Joe Costner. (misterz)

Reklama

Reklama