Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Do parkmontské střední školy přichází nová učitelka LouAnne Johnsonová. Devět let sloužila u vojenského námořnictva, pak se ovšem rozhodla radikálně změnit svůj život. Třída, kde má učit angličtinu, se však zdá horší než jednotka nepřítele na bitevním poli. Problémoví, většinou barevní studenti jsou sice inteligentní, jsou však naprosto nezvladatelní a divocí. První kolo sice LouAnne prohraje, když neunese vulgarity, kterými ji třída při první hodině zahrne, a uteče ze třídy. Rozhodně se však nemíní vzdát. Odhodlána přesvědčit je, že vzdělání není zbytečné a zákony ulice nejsou přednější, pouští se do studia psychologie a přístupem, kterým by se ke svým studentům přiblížila, si pozvolna získává nejprve zvědavou pozornost, a později dokonce zájem studentů. Její nekonvenční metody se však stávají terčem kritiky některých kolegů i komisního černého ředitele Grandeye. Bojující LouAnne tedy musí otevřít druhou frontu. Přestože se výsledky dostaví, ocitá se učitelka v situaci, kdy začíná uvažovat o smyslu toho, co dělá, a přemýšlet o tom, že odejde. (TV Nova)

(více)

Recenze (198)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ťažko povedať, či zvolený rpístup k látke je ten správny. Nemala by to byť namiesto teen cool záležitosti skôr sociálna dráma? Tie náznaky tu samozrejme sú, ale je jasné, akým smerom sa film bude vyvíjať a ako skončí. Dangerous minds sa snažili zopakovať recept Pánu učiteľovi s láskou pre novú generáciu, lenže podľa mňa je takýto prístup už trochu zastaralý. ()

Angie91 

všechny recenze uživatele

Bylo to dobré... to je vše co k tomu můžu říct... někdy mi i kápla slza a někdy jsem se mohla potrhat smíchy... chtěla jsem dát i 4 hvězdičky, ale v zárodku mé myšlenky jsem si ro rozmyslela, protože tohle téma se točí každý rok, každý měsíc, každý den... Proč mi to tak moc připomínalo Sestru v akci II, Bláznivou školu nebo Tančím, abych žil... prostě pořád stejné klišé :-(( ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

Před pár dny jsem nějakou náhodou narazil na písničku, kterou znám už od útlého dětství - ano, mluvím o geniálním songu od Coolia Gangsta's Paradise. A v tu chvíli mi došlo, že jsem vlastně nikdy neviděl tento snímek. Tak jsem si ho obstaral a… nezklamal mě. Ano, v některých momentech je film možná trochu naivní (mariňačka si chce středoškoláky získat tak, že je vezme na kolotoče?) ale jinak to je skrz na skrz výborné drama. Michelle Pfeiffer dokazuje, že je univerzální herečka, která zvládne jakoukoliv roli a hlavně jí to sekne i s krátkými vlasy, příběh odsýpá a já se nestačil ani nudit, natož se podívat na hodinky. Věřím, že z tohohle filmu se stane takový můj malý osobák - film, na který si vždy rád podívám. 90 %. ()

Mičl 

všechny recenze uživatele

Vyzáblá former marine Michelle Pfeiffer snažící se ukočírovat a dotáhnout k matuře černý, mexikánský a bílý (hrající si na negry) děti. Bez šťávy, trapně zdlouhavé a předvídatelné. Pokud chcete vidět dobrý film o rebelských studentících neuznávajících veškeré autority a mrdajicích na systém, pusťte si 187. A pokud chcete slyšet pořádnou pecku nepouštějte si Gangsta Paradise od Coolia, ale Amish Paradise od Ala Yankovice. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Michelle Pfeiffer mám coby herečku opravdu rád a ani v tomto školním dramatu si nevedla vůbec špatně, ale bohužel jsem už viděl několik podobných filmů a většina z nich byla přece jenom lepší. Tady více méně vše stálo na hlavní hrdince, která se opravdu snažila, ale chyběly mi tu větší emoce, dusno a především pořádní teen parchanti. Taky jsme dělali ve škole pěkný bordel, ale tyčinku a kolotoče nám nikdo z učitelů nedopřál…no a popravdě nevím, jestli by to fungovalo. Přestože je tento film do jisté míry dost naivní, určitě se na něj dívat dá – ale žádná bomba to není. Píseň Gangsta's Paradise je však nezapomenutelná – legendární… ()

Galerie (29)

Zajímavosti (9)

  • Původně se film měl jmenovat "My Posse Don't Do Homework" (Moje banda nedělá domácí úkoly), podle knihy, která je filmu předlohou. (tequilla)
  • Postava LouAnne mluví v jedné z natočených scén o herci Andym Garciovi jako o svém idolu. Tato scéna byla vystřižena. (tequilla)

Reklama

Reklama