Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Do parkmontské střední školy přichází nová učitelka LouAnne Johnsonová. Devět let sloužila u vojenského námořnictva, pak se ovšem rozhodla radikálně změnit svůj život. Třída, kde má učit angličtinu, se však zdá horší než jednotka nepřítele na bitevním poli. Problémoví, většinou barevní studenti jsou sice inteligentní, jsou však naprosto nezvladatelní a divocí. První kolo sice LouAnne prohraje, když neunese vulgarity, kterými ji třída při první hodině zahrne, a uteče ze třídy. Rozhodně se však nemíní vzdát. Odhodlána přesvědčit je, že vzdělání není zbytečné a zákony ulice nejsou přednější, pouští se do studia psychologie a přístupem, kterým by se ke svým studentům přiblížila, si pozvolna získává nejprve zvědavou pozornost, a později dokonce zájem studentů. Její nekonvenční metody se však stávají terčem kritiky některých kolegů i komisního černého ředitele Grandeye. Bojující LouAnne tedy musí otevřít druhou frontu. Přestože se výsledky dostaví, ocitá se učitelka v situaci, kdy začíná uvažovat o smyslu toho, co dělá, a přemýšlet o tom, že odejde. (TV Nova)

(více)

Recenze (197)

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Nějak nevím. Dřív jsem viděl parodii Bláznivou školu, která nebyla sice nic moc, ale byla aspoň trochu vtipná. Nebezpečné myšlenky jsou naivní příběh o tom, jak se děti z gheta začnou učit. Nejhorší je, že se film bere příliš vážně. Ani se mi nechce věřit, že tohle produkovali Simpson s Bruckheimerem. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ťažko povedať, či zvolený rpístup k látke je ten správny. Nemala by to byť namiesto teen cool záležitosti skôr sociálna dráma? Tie náznaky tu samozrejme sú, ale je jasné, akým smerom sa film bude vyvíjať a ako skončí. Dangerous minds sa snažili zopakovať recept Pánu učiteľovi s láskou pre novú generáciu, lenže podľa mňa je takýto prístup už trochu zastaralý. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

díky Disney+ sem si začal doplňovat "klasiky" z osmdesátých a devadesátých let, které mě dlouho míjely a po Dead Poets Society tak přišel na řadu další školní film a tentokrát to taková sláva nebyla. Příběh učitelky, která si musí najít cestu k problémovým žákům nebyl nijak nový už v roce 95 a teď po dalších skoro třiceti letech se na tom nic nezměnilo. Michelle Pfeiffer je fajn a táhne celý film z úplného průměru, ale jinak mi to celé přišlo takové ploché a po emoční stránce na mě víc zapůsobila třeba druhá Sestra v akci, která jede na podobné vlně...65% ()

Melies 

všechny recenze uživatele

7 / 10 Čo postráda dej na uveriteľnosti (aj keď sa pýši nálepkou "podľa skutočných udalostí"), to plne vynahradzuje na sile a naliehavosti výslednej myšlienky - vzdelanosť nado všetko, alebo ako by povedal jeden postarší mŕtvy pán: "Učiť sa, učiť sa, učiť sa!" Pfeiffeorvá je opäť skvelá, uveríte jej každé gesto, každý pohľad, a spolu so zvyškom triedy robí polovicu filmu. Ostatok tvorí slušný scenár a réžia, ktorá očividne chápe, čo je to ghetto. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Což takhle dát šanci přísňácké Michelle Pfeiffer, která by si ohledně jejích Nebezpečných myšlenek na ČSFD zaloužila mnohem více hodnocení? Být pedagogem není vůbec žádná legrace. A v jedné americké zvláštní třídě, v níž spolu do lavic zasedají vesměs barevní žáci, to potom platí dvojnásob: specifický žánr "učitelských filmů" má podobně jako např. snímky s vězeňskou tématikou to kouzlo, že svého diváka často kompletně pohltí. Tak adrenalinovým dokáže být. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (9)

  • Většina studentů ve filmu neměla žádné zkušenosti s herectvím. (TheRay97)

Reklama

Reklama