Reklama

Reklama

Battlestar Galactica

(seriál)
  • USA Battlestar Galactica (více)
USA / Velká Británie, (2004–2009), 61 h 28 min (Minutáž: 42–103 min)

Hrají:

Edward James Olmos, Mary McDonnell, Jamie Bamber, James Callis, Grace Park, Tricia Helfer, Katee Sackhoff, Aaron Douglas, Michael Hogan, Tahmoh Penikett (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(73)

Obsahy(1)

Cyloni byli stvořeni lidmi. Povstali proti nim. Vyvinuli se. Vypadají a cítí jako lidé. Někteří jsou naprogramováni, aby si mysleli, že lidmi jsou. Existují v mnoha kopiích. A mají plán. Vesmírná loď Galactica v čele pronásledované flotily, která se po útoku Cylonů na lidské vesmírné kolonie vydává za novou nadějí a domovem - bájnou 13. kolonií zvanou Země. (berg.12)

(více)

Recenze (626)

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Třetí série nastavila laťku hodně vysoko, skoro by to člověk bral jako pochopení a obhajobu třeba palestinskejch sebevražednejch atentátníků. Vpodstatě by se dalo napsat něco podobnýho, jako u Baader Meinhof Komplex. Samotný cíle terorismu nemusej bejt samy o sobě zavrženíhodný, můžou bejt dokonce legitimní. Pobavilo mě varování před třema úvodníma dílama třetí série, o tom, že by rodiče měli uvážit, zda je obsah vhodný. Člověk to neuvidí jen tak u ledasčeho :) Update: Bohužel zbytek seriálu zdaleka tuto úroveň nedrží a dobrých epizod je čímdál méně. Konec bohužel padá už někam hodně nízko ke směšnosti. Byl jsem varován, ale po opravdu kvalitní třetí sérii to byl docela šok. Tři kousky a škoda nevyužitého potenciálu. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD-TV//// Obsazení 9/10 Děj 10/10 Hudba 10/10 Efekty 10/10/// +nejlepší vesmírné bitvy co jsem kdy viděl, napětí v každém dílu, atmosféra, příběh, vše do sebe zapadá, reálně se chovající postavy a dokonale promyšlený svět seriálu -snad jen ten Gaius Baltar mě děsně prudil/// Po té co jsem viděl Battlestar Galacticu už nikdy nebude seriálový vesmír jako dříve. Jestli že chcete vidět realistický válečný seriál jen s tím rozdílem, že se odehrává ve vesmíru, jste na správné adrese. Už teď se těším na různé diskuze s dalšími fanoušky seriálu, protože je o čem si povídat. A o tom, že napjatě očekávám seriál Caprica, nový seriál Battlestar Galactica: Blood and Chrome a nový velkofilm od Singera jménem Battlestar Galactica nemůže být sporu. TAK PRAVÍME./// Celkem 98%/// ()

Reklama

jonyyy 

všechny recenze uživatele

Docela depresivní (aspoň pro mě) a tím velmi lákavý seriál a posledních zbytcích lidské civilizace na pokraji vymření, která bojuje více sama se sebou, než se svým nepřítelem. 1. série - 85% 2. série - 85%, 3. série - 75% 4. série 70% ---Tak jsem to konečně dokoukal celé, musím uznat, že jsem rád, že už to mám za sebou. Začalo to výbornou miniserií a pokračovalo kvalitní první, druhou řadou, dějem doplňujícím Razorem (velmi povedený), ale čím to šlo dále, tím se mi všechny postavy čím dál víc znepřijemňovaly (občas to zachraňoval aspoň sympatický protiva doktor) a taky jsem čekal víc čisté války. Z toho neustáleho střídání spojenectví a válčení už jsem byl taky unavený. Battlestar je dobrý sci-fi seriál, ale na plné čáře u mě vítězí SGA. A nemám rád v seriálech "o x let později". V zoufalých manželkách sem se divil, když děj posunuli o 5 let dopředu. Ale posledni díl BSG v tomto myslím láme rekord. O 150 000 let později :D ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Production Companies: NBC Universal Television, Universal Media Studios (UMS) // Po odpozeraní druhej série nieje iné východisko, ako plné hodnotenie. Len úplný hlupák spochybní Battlestar Galacticu ako výborní sci-fi seriál, no nemôžem si pomôcť, ale hrozne mi pri tomto seriáli vadí ten odveci vymletý pobožný text.... ()

Bajda 

všechny recenze uživatele

Komentářů tady je až to pěkné není, tak jenom zhodnotím, co se mně osobně líbí na BSG úplně nejvíc: pseudodokumentaristický styl, který je příjemným osvěžením na scéně tv seriálů; v opozici tomu fakt, že se tvůrci příliš nezaobírají technickými detaily, nevysvětlují, jak jednotlivé přístroje fungují a soustředí se raději na postavy. Chytré využívání deadlinů, kterými se zvyšuje napětí (v některých dílech je jich hned několik zároveň a některé nefungují jenom v rámci dílu ale třeba v rámci celé série, popřípadě seriálu), zajímavá a netradiční struktura některých dílů (např. hned úvodní díl 33), režie, která občas příjemně překvapí svojí nápaditostí. Co mi trochu vadilo: nudná dějová linie z Capricy okupované Cylony; nudných pár prvních "falloutovských" dílů 3. série; Pro mě rozhodně nejlepší scifi seriál a krásná ukázka toho, že i televizní scifi může být stokrát lepší než Hvězdná brána, na kterou jsem alergický. ()

Galerie (387)

Zajímavosti (52)

  • Soundtrack ke 2. sérii obsahuje skladbu s názvem Colonial Anthem. Jedná se o stejný motiv použitý v úvodních titulcích původního seriálu Battlestar Galactica (od r. 1978). (Barrymore)
  • Design Battlestar Galacticy a Viperů je stejný jako byl v původním seriálu. Lodě Cylonů, včetně Cylonů, mají nový design. (Redswif)

Související novinky

Zemřel herec Dean Stockwell

Zemřel herec Dean Stockwell

09.11.2021

Ve věku 85 zemřel americký herec a držitel dvou Zlatých glóbů, Dean Stockwell. Jeho kariéra k dnešnímu dni čítá přes dvě sta filmových a televizních rolí. Tvůrce nominovaný na Oscara svou hvězdnou… (více)

Battlestar Galactica dostane pokračování

Battlestar Galactica dostane pokračování

18.09.2019

Kultovní sci-fi seriál Battlestar Galactica se dočká pokračování. Oznámili to zástupci stanice NBC, kteří zároveň veřejnosti odhalili svoji novou chystanou streamovací službu nazvanou Peacock. Jak… (více)

Drsné holky pro Expendables v sukních

Drsné holky pro Expendables v sukních

09.10.2012

Zpočátku zněly plány studia Lionsgate natočit jakési „ženské Expendables“ jen jako součást kampaně před uvedením druhé mise legendárních vysloužilců. Všechno ale nasvědčuje tomu, že se filmu opravdu… (více)

Příběh rytíře na televizních obrazovkách

Příběh rytíře na televizních obrazovkách

24.09.2012

To samozřejmě neznamená, že bychom upozorňovali na další reprízu oblíbeného filmu, který v roce 2001 pomohl katapultovat Heatha Ledgera ke slávě. Televizní stanice ABC spojila síly se Sony Pictures a… (více)

Reklama

Reklama