Reklama

Reklama

Mrtvá nevěsta Tima Burtona

  • Česko Mrtvá nevěsta (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Děj animovaného příběhu se odehrává ve viktoriánské vesnici v 19. století a sleduje příběh Viktora, mladého muže vtaženého do podsvětí, kde je oženěn s tajemnou mrtvou nevěstou. Jeho skutečná nevěsta Viktorie na něj mezitím čeká ve skutečném světě. Přestože se život v Zemi mrtvých ukáže být mnohem barvitější, než jeho striktní viktoriánská výchova, dospěje Viktor k závěru, že v tomto ani v dalších světech neexistuje nic, co by ho udrželo odloučeného od jeho skutečné lásky... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (1 032)

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: John August, Caroline Thompson, Pamela Pettler | Hudba: Danny Elfman | Produkcia: Tim Burton, Allison Abbate, Joe Ranft, Derek Frey | Distribúcia: Warner Bros. | Rozpočet: 40 miliónov $ | Tržby: 117,195,061 $ || Vo všetkých ohľadoch majstrovské počínanie s prostriedkami hororu v animačnom svete. Zakomponovanie hudobých vložiek však celkový dojem u mňa poškodil - tie piesne nemali hlavu a pätu. V každom prípade jedno z lepších diel Burtona. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Ne tak propracované a originální jako Ukradené Vánoce, ovšem proč se tím zabývat, když je to tak...Burtonovské. A Emily je opravdu krásná, i když je...no, vždyť víte! Navíc mě párkrát napadlo, jak by asi vypadala Erbenova Kytice a zejména Svatební košile, kdyby se jí chopil Tim Burton :-). 85%. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Viktoriánský loutkový duchařský příběh vytváří dostatečný prostor milovanému excentrikovi Timu Burtonovi, který opět využil SPOLEHLIVÝCH služeb Johnnyho Deppa a svěřil mu ústřední (hlasový) part nesmělého Victora v love story pro celou rodinu. Láska na první pohled se totiž projeví již u prvního setkání u klavíru a mladý (snoubenecký) pár tak již nemusí litovat toho, že jde o smluvený sňatek jejich bez výjimky hamižných rodičů. Nešikovný (a typicky burtonovský) Viktor ovšem shodou „nešťastných“ náhod navléká svatební prsten jiné nevěstě a ocitá se v Zemi mrtvých. Což je zejména pro diváka obohacujícím prvkem, jelikož zachmuřený reálný svět plný šedi (pro Burtona typicky satirický) střídá podivně veselý svět kostlivců a temperamentních slečen. Výtvarné pojetí je naprosto dokonalé, hudební ladění taktéž, i když oproti nepříliš chytlavým muzikálovým výstupům mě více zaujaly ty klavírní, při čemž u prvního se Victor zamiluje do své doposud neviděné snoubenky a u toho druhého mu podlehne zklamaná Mrtvá nevěsta. Propůjčené hlasy jsou do jednoho bezchybné, přesto musím smeknout před Johnny Deppem, který se rád transformuje do bizardních postav a jeho/Victorův hlas je skvostný!! ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

No tak, co si myslím o tomhle filmu?? Takže: Už jen název "Mrtvá nevěsta Tima Burtona..." fakt jsem byl zvědavý a když jsem film zapnul a zjistil, že jde o animovanou pohádku, ale spíše pro dospěle, nemohl jsem uvěřit. Dokonalá animovaná záležitost která si zaslouží vaší pozornost... Kdybych tak neznal tvoji hlavu řeknu: "Kam jsi dala rozum?" ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tim Burton si podruhé oficiálně užil animované plus muzikální orgie po Nightmare before Christmas a řekl bych, že právě Mrtvá nevěsta je ještě daleko lepší, melodičtější, temnější a atmosféričtější. Tim Burton do tohoto filmu dává všechno ze sebe. Ta atmosféra je přesně taková jako je on sám. Jestli jste od něj viděli Beetlejuice určitě víte o čem mluvím. Animovaná koláž nádherně ztvárněná, ve které poznáte Johnnyho Deppa v trochu jiné podobě než je normálně k vidění. Nemůžu jinak než za plný počet. Tak zvláště STRANGE film je fakt jen pro STRANGE diváky a právě díky němu člověk pozná, že ve skutečnosti není normální absolutně nikdo. Bacha na to, koukat na tohle v českém dabingu je hřích hříchů a Tim Burton by mohl vraždit! --- Kdybych neseděl v tvém mozku, řekl bych, že žádný nemáš. ()

Galerie (83)

Zajímavosti (37)

  • Jedná se o první celovečerní film, který používá digitální záznam, nikoliv film a kamery. (Pavlínka9)
  • Loutky byly vysoké 25-28 centimetrů. (Karlos80)
  • Na to, aby nevěsta mrkla, museli animátoři nasnímat 28 záběrů. Během celého 55týdenního natáčení vzniklo celkem 109 440 záběrů. (imro)

Související novinky

Del Toro natočí vysněného Pinocchia

Del Toro natočí vysněného Pinocchia

22.10.2018

Oscarový režisér Guillermo del Toro (Tvář vody, Purpurový vrch) si zdá se konečně splní svůj dlouholetý sen a natočí stop-motion animovanou verzi Pinocchia. Domov mu přitom neposkytne nikdo jiný než… (více)

Tim Burton uvede v Praze hudbu ze svých filmů

Tim Burton uvede v Praze hudbu ze svých filmů

01.03.2014

Americký filmový režisér, scénárista a výtvarník Tim Burton v Praze 25. března 2014 uvede koncert filmové hudby svého dvorního skladatele Dannyho Elfmana, Oba tvůrci se ojedinělé události osobně… (více)

Reklama

Reklama