Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Silný životní příběh se odehrává na pozadí drsné scenérie hor se vším, co je pro střední Slovensko typické – patriarchát, pytláctví, rasová nesnášenlivost, krádeže dřeva, ale hlavně ukazuje velkou soudržnost rodiny, víru, přátelství a lásku. Pokoj v duši je příběhem Tóna (Attila Mokos), který se po pěti letech vrací z vězení, kde si odseděl trest za krádeže. Přijíždí do rodné vsi a zjišťuje, že mnohé věci se změnily: s manželkou (Helena Krajčiová) se odcizil, pětiletého syna vlastně nezná, nemůže najít novou práci… Jeho přátelé z dětství – kněz Marek (Jan Vondráček) a podnikatel Peter (Robert Więckiewicz) se mu snaží pomoci v návratu do normálního života, ale mají své vlastní problémy a trápení. Tóno zoufale hledá východisko ze své situace. Šanci mu nakonec jako jediný dá majitel místní železnice, strojvedoucí Smejkal (Jaromír Hanzlík), který jako jeden z mála netrpí předsudky... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (197)

brutale 

všechny recenze uživatele

Žeby sa svet Slovenského filmu prebúdzal? Pre mňa milé prekvapenie, po hownoidných výplodoch našej produkcie za posledné roky... Krásne scenérie naše ho kraja, zaliate príjemnou hudbou a život slovače, ktorá nie je z Bratyyslavy, ktorá mimochodom "není ako víno, není ako káva" ... Držím palce v ďalšej tvorbe a privítam viacej metrov filmu z tejto tematiky, ktorá zobrazuje život obyčajnej slovače! Veď stačí, zájsť 100 Km od hociktorého mcdonaldu a máte pokoj v duši naživo. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Málokto zrejme tuší, že producentom tohto snímku je údajne Janko zo SFZ, ktorému pod Korčokovými okuliarmi, uteká jedno očko smerom na Sabinov. Mne osobne sa tento vyslovene obyčajný snímok páčil. Je to čistý život, v ktorom Vám chcú všetci blízky priatelia pomôcť (najmä teda vtedy), keď pomôžu v prvom rade samým sebe. ()

Reklama

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Za sebe hodnotím hodně vysoko, protože takové filmy my Češi už točit pár let neumíme. Film o životním tápání, kde podstatná je cesta a ne cíl, plný symboliky a zpětných vazeb, tradičních osobních a rodinných pout, která člověku tak zamotávají život, až se stává nesnesitelným, prostě spousta věcí na přemýšlení. Je mi jasné, že tohle málokdo zkousne, protože takhle se filmy dělaly v době, kdy na ně byly peníze a nebylo důežité, jak dobře se prodají. Je to zcela nekomerční a těžko uchopitelný film, ale právě proto se mi libil. 80% ()

jhrasko 

všechny recenze uživatele

Prečo, prečo, prečo??? Prečo je niekto schopný na Slovensku natočiť takýto film a ešte ho poslať do sveta? Prečo? Prečo sa má svet pozerať na to, ako chlasceme, bojujeme s cigánmi, nadávame a kradneme (bicykle, drevo, duše, srdcia)? Už úvodná scéna, keď Tono, Marek a Peter štia (požičiam si slovník scenáristu) je trápna. Zbytočná. Podobne ako scéna so zrazením detí na chodníku, podobne ako všetky scény v krčme! PREČO SA MÍŇAJÚ PENIAZE NA FILMY, KTORÉ MAJÚ BOLIEŤ, ALE BOLIA LEN TÝM, AKO SÚ SPRACOVANÉ A NIE TÝM, O ČOM SÚ?! Tak som sa tešil, že až...až Jankina pieseň na záver je z iného sveta ! Z toho, ktorý poznám ja a v ktorom sa celý film odohráva. Slovensko je najkrajšie !!! ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Strasne slabucky je scenar k filmu : kriminalnik, co sa chce zaradit do zivota ..... to fakt asi nevieme vymysliet dobre a kvalitne scenare ? Kde su casy Vlcich dier, Svaka Ragana? ...... Herecke vykony hladat v tomto filme patri do sveta sci--fi, k tomu kopa chlapskych kecov a dristov o nicom. Aspon, ze priroda je krasna .... 7 % ()

Galerie (16)

Zajímavosti (23)

  • Attila Mokoš a Robert Wieckiewicz boli do slovenčiny nadabovaní, keďže ani jeden z nich nehovorí plynule po slovensky. (slavo_held)
  • Za premiérový víkend si ho do kín po celom Slovensku prišlo pozrieť neuveriteľných 20 464 divákov. (Smok)
  • Nakrúcanie sa začalo 1. augusta 2007 a trvalo 45 dní. (Smok)

Reklama

Reklama