Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Andymu je čtyřicet, pracuje ve skladu prodejny elektrospotřebičů, sbírá komiksové postavičky, a co se týče sexu, je stále panic. Když byl teenager, párkrát to nevyšlo a pak už nějak ztratil chuť to pořád zkoušet. Andy je celkem spokojený, ale jednoho dne se prořekne před kolegy z práce. Jeho spolupracovníci se mu za to zpočátku vysmívají, záhy ale nastupuje do jejich intenzivního školícího kurzu, který ho má přivést k jedinému cíli - ke ztrátě panictví. O některých věcech je ale snazší mluvit než je realizovat, což po sérii bláznivých a vtipných erotických selhání potvrdí i Andy a jeho kolegové. I když seznámení se sympatickou Trish by se možná mohlo proměnit v něco hlubšího. Jenže zkuste své holce přiznat, že jste ještě panic. Těžko se to říká v osmnácti, a co teprve ve čtyřiceti. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (487)

Deimos 

všechny recenze uživatele

VHS/// Obsazení 10/10 Děj 9/10 Hudba 7/10 Efekty 8/10/// +výběr herců a především velmi příjemný Steve Carell, scénář se drží pevně nohama na zemi a obešel se bez fekálního nebo trapného humoru, bavili mě scény v obchodě -občas mi přišlo, že to mělo trošku pomalejší tempo a ani se nedočkáme nějakých vyhrocených zvratů/// Scénář, jež film a jeho námět nepohřbil, ale naopak udělal z něj příjemný, trošku lechtivý snímek. V době kdy jsem ještě Stevea Carella neznal, jsem o něm silně pochyboval. Zaujal mě až v seriálu Kancl a v tomto filmu mě utvrdil v tom, že je nejen výtečný, ale i zajímavý a zábavný. Film sice z rukávu nesype neustále nějaké drsné fórky a řehnit se pořád taky nebudete. Zde jde spíše o inteligentní a občas sprostý humor, který však nikoho neurazí. A propo: líbilo se mi to víc než Zbouchnutá nebo Superabad./// Celkem 86%/// ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Příjemně oddechová komedie, která byla k mému velkému překvapení i místy docela dost vtipná. Veškeré vedlejší postavy mají neskutečné hlášky a Steve Carell je sympaťák a navíc mi neskutečně připomínal jednoho profesora, a to vzhledem i vystupováním, kdoví jestli není taky panic. V rámci žánru pokleslých komedií je těžké cokoli vytýkat. Trošičku to možná chtělo zkrátit, vystříhat ty romantické nesmysly a mohlo to být klidně za 4*. Komediie je určitě jako šitá na míru veškerým panicům i tomu nepočetnému zbytku, co se mezi zdejšími hodnotiteli vyskytuje. Vše je zde maximálně přetaženo za vlasy, ale to se v komediích dělat musí. Lepší 3 *. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Odteď je můj pták tvůj pták. Seženu ti číču." S vědomou převahou člověka, který o panictví přišel o nejeden týden dříve, než čtyřicetiletý jojošampion Andy, jsem očekával třeskutou zábavu a urputnou panicovu snahu o prvotní coitus. Místo toho jsem měl možnost sledovat týpka, kterého první zasunutí příliš netrápí a pouze pod tlakem kamarádů vyráží na nepříliš zajímavý lov. Nuda to sice není, ale já jsem byl ochoten bavit se mnohem víc. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Apatow objavil pre zvyšok sveta Carella, ktorý touto vydarenou komédiou dosiahol vrchol svojej kariéry. Páčila sa mi myšlienka filmu, čakal som, že Stitzer sa v priebehu filmu premení na sexuálneho borca vďaka radám svojich drsných skúsených sexy kolegov. Zostal sám sebou. Apatow tým dokázal, že má cit pre povedzme psychológiu v rámci žánru. To sa cení. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Když jsem ze všech stran slyšel, že se v Hollywoodu zrodila komedie, která je sice sprostá, ale tentokrát i vtipná, zastříhal jsem ušima a rozhodl se, že to risknu. Mno... Myslím, že něco TAK sprostého jsem ještě neviděl. Jestli se 40LP zdá někomu vtipný (nebo dokonce "chytrý", jak stálo v jedné recenzi), svědčí to spíš o platnosti rčení "mezi slepými jednooký králem", neboli že jsme tentokrát zůstali ušetřeni nechutných záběrů a všechno krmení pro uslintance je v dialozích. Ale ani to neberu jako polehčující okolnost. 40% ()

Galerie (46)

Zajímavosti (27)

  • Celá scéna "You Know How I Know You´re Gay" byla improvizací Paula Rudda a Seth Rogena. (don corleone)
  • V 18. minutě Andy Stizer (Steve Carell) v českém dabingu pronese větu: „A teď ti udělám stříbrný kalhoty místo modrých.“ Přitom reálně ze stříbrných dělá modré a správně je to vyjádřeno i v originálním znění. (Petsuchos)

Související novinky

Judd Apatow se vrací k režii

Judd Apatow se vrací k režii

01.02.2019

Po delší odmlce se slavný americký producent a režisér kultovních komedií Zbouchnutá nebo 40 let panic Judd Apatow vrací k režii. Přichystal si novou komedii pro komika a člena SNL Peta Davidsona,… (více)

Ďalší všemohúci smrteľník

Ďalší všemohúci smrteľník

27.08.2005

Keď sa reportér Bruce v podaní Jima Carreyho na krátky čas vžil do kože Boha, štúdiu Universal Pictures to celosvetovo vynieslo 485 miliónov dolárov. Že je na ceste pokračovanie neprekvapí nikoho, no… (více)

Reklama

Reklama